Πρωτοφανής παρέμβαση του προέδρου της ΑΕΚαραβά για το Δερύνεια-Ανόρθωσις!

Όπως αναφέραμε και ψες, ο αγώνας της ομάδας μας με τη Δερύνεια ήταν επεισοδιακός, αφού ένα λάθος της γραμματείας που διορθώθηκε εκ των υστέρων, παρολίγον να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα. Κάποιοι τρίτοι ωστόσο, άσχετοι με την αναμέτρηση, φαίνεται ότι θέλουν να δυναμιτίσουν το κλίμα. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στον πρόεδρο της ΑΕΚ Καραβά, Παντελή Κωνσταντίνου και τις δημόσιες τοποθετήσεις του.

Για να πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή, στο τρίτο σετ κι ενώ το σκορ ήταν 24-23, η Αναγέννηση διεκδίκησε παράβαση από πλευράς της ομάδας μας (άγγιγμα στο φιλέ) και πόντο. Επειδή ο κανονισμός φέτος έχει αλλάξει, η επαφή με το φιλέ δεν είναι παράβαση, παρά μόνο αν ο πετοσφαιριστής αγγίξει τη λωρίδα στο πάνω μέρος του φιλέ.  Ο διαιτητής της συνάντησης έδωσε σωστά τον πόντο στην Ανόρθωση (24 όλα) και κόκκινη κάρτα στον προπονητή της Δερύνειας για διαμαρτυρίες. Λανθασμένα η γραμματεία παρέλειψε να κατακυρώσει ακόμα ένα πόντο στην ομάδα μας (λόγω της κόκκινης), που θα έφερνε το παιχνίδι στο 24-25.  Όταν αυτό έγινε με καθυστέρηση (όταν το σετ έφτασε στο 26-24), συνεχίστηκε το σετ από το 26-25 και η Ανόρθωσις το κατέκτησε με 29-31. Το παιχνίδι όμως απ’ εκεί και πέρα διεξήχθη σε κλίμα έντασης και αμφισβήτησης.

Σήμερα, διάφορες ιστοσελίδες προέβαλαν τα επεισόδια που ακολούθησαν και την επίθεση στο διαιτητή. Αρκετή συζήτηση διεξήχθη και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την παρέμβαση του προέδρου της ΑΕΚ Καραβά (!) Παντελή Κωνσταντίνου να προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση και ερωτηματικά. Ο πρόεδρος του Καραβά (που δεν βρίσκεται καν στην τετράδα για να έχει κάποια σχέση με το παιχνίδι) έγραψε σε σελίδα οπαδών της Δερύνειας(!) για διαιτητές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων, για την επιτροπή διαιτησίας (αλήθεια, πρόεδρος δεν είναι πρώην μέλος του ΔΣ της ομάδας του;) για την Ομοσπονδία (αλήθεια, πρόεδρος δεν είναι συγγενικό του πρόσωπο;), έκανε αναφορές σε ιθαγενείς, σε παράγοντες ομάδων που δεν έχουν ηθικούς κανόνες, μέχρι και για στοιχήματα στην πετόσφαιρα!

Κάλεσε μάλιστα τους φιλάθλους της Αναγέννησης να πιέσουν την ομάδα τους να καταγγείλει τη διαιτησία! Αυτό θα πει ηθικοί κανόνες κ. Κωνσταντίνου!

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ Καραβά δικαιούται να αισθάνεται πικρία για τους δικούς του λόγους είτε με την Ανόρθωση, είτε με τους διαιτητές. Εκεί που πρέπει να είναι προσεκτικός είναι όταν γράφει δημόσια, να μην καλλιεργεί τόσο έντονα το φανατισμό και μισαλλοδοξία. Επιπλέον, θα πρέπει – αφού επιλέγει να αφήνει σκιές και υπονοούμενα – να μπορεί να τεκμηριώνει τις καταγγελίες του, τουλάχιστον για τα στοιχήματα! Εάν δεν το κάνει, μένει φοβερά εκτεθειμένος.

Το δημοσίευμά μας δεν έχει τίποτα να κάνει με τους φίλους της Δερύνειας που μπορεί να βλέπουν τα πράγματα από τη δική τους σκοπιά και να έχουν τα παράπονά τους – όπως έχουμε κι εμείς – αλλά με τον κ. Κωνσταντίνου που κρίνει ένα παιχνίδι και λασπολογεί εναντίον ανθρώπων, χωρίς καν να βρισκόταν στο γήπεδο!

pantelis1

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ