Μια εβδομάδα μετά

Με τον απόηχο της γενικής συνέλευσης που διεξήχθηκε πριν μια εβδομάδα στην Λευκωσία να μην έχει καταλαγιάσει, έχουν ήδη τροχιοδρομηθεί εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα με σκοπό την οικονομική ανάκαμψη του σωματείου. Η εκρηκτική περιρέουσα ατμόσφαιρα που χαρακτήριζε το σωματείο τους τελευταίους μήνες, φαίνεται να έχει εκτονωθεί, δίνοντας στη θέση της σε μια ανήσυχη ηρεμία. Και λέω ανήσυχη διότι σαφέστατα η Ανόρθωση δεν έχει σωθεί ούτε με τη λήψη κάποιων αποφάσεων, ούτε με την οικονομική συνδρομή του κόσμου της που θα βοηθήσει στο να περάσουμε τα κριτήρια Μαρτίου.

Διαφάνεια

Η πρώτιστη απαίτηση του Ανορθωσιάτικου κόσμου ήταν, είναι και θα είναι η αποκάλυψη του πως φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού ή καλύτερα μέσα στο γκρεμό όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου. Και αν ο Χρίστος Πουλλαϊδης επιτύχει την δέσμευσή του στο να βγάλει τα άπλυτα στη φόρα, τότε θα κερδίσει το πιο σημαντικό στοιχείο που δεν είναι άλλο από την εμπιστοσύνη του κόσμου, αγοράζοντας παράλληλα χρόνο για να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του. Η δημοσιοποίηση των ονομάτων της επιτροπής σωτήριας η οποία θα ηγηθεί της προσπάθειας συλλογής χρημάτων τις επόμενες ημέρες, αποτελεί αν μη τι άλλο μια αρχή.

Αγωνιστική ανάκαμψη

Παρόλο που το αγωνιστικό κομμάτι έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, η αντίδραση του κόσμου σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια σωτηρείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το τι θα βλέπουμε εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Κι αν η Ευρωπαϊκή έξοδος και τα οφέλη τα οποία συνεπάγεται τίθονται σε αμφισβήτηση βάση του πρόσφατου παρελθόντος, η είσοδος στην εξάδα θα ωθήσει αναμφίβολα περισσότερο κόσμο στα γήπεδα στην φάση των playoffs, αναλόγα και με το βεληνεκές των ομάδων που θα αντιμετωπίσουμε στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.

Καινοτομία

Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο όπως αυτή που βιώνουμε, θεωρείται υπέρβαση για το καθένα μας η δωρεά ενός οποιουδήποτε ποσού, πόσο μάλλον όταν αυτό δεν συνοδεύεται από κάποιο χειροπιαστό ή ηθικό αντάλλαγμα. Η αναπλήρωση των χαμένων εσόδων του κεκλεισμένων αγώνα με τη Σαλαμίνα μέσω sms αποτελεί μια πρωτότυπη ενέργεια, η οποία θα μπορούσε να συνοδευτεί με εκδηλώσεις μαζικής παρακολούθησης του εν λόγω αγώνα σε όλες τις πόλεις, με τα έσοδα να καταλήγουν και πάλι στο σωματείο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ