Απο κοινού ανακοίνωση Ανόρθωσης και Σαλαμίνας

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ομάδων Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωσις Αμμοχώστου, επί τη ευκαιρία της μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων τους αναμέτρηση το ερχόμενο Σάββατο επιθυμούν να επικοινωνήσουν με όλο τον κόσμο της Αμμοχώστου αλλά και τον προσφυγικό κόσμο γενικότερα και να χαιρετήσουν τη διεξαγωγή αυτού του αγώνα μέσα σε πνεύμα αλληλοσεβασμού, εκτίμησης και προπάντων ανάμνησης της κατεχόμενης μας πόλης.

Για πολλοστή φορά, είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε μακριά από τη φυσική μας έδρα και για όλους εμάς τους Αμμοχωστιανούς αυτό προκαλεί πολλαπλάσια πικρία και απογοήτευση από οποιοδήποτε αθλητικό αποτέλεσμα. Τα δύο Σωματεία, όπως και πολλά άλλα προσφυγικά Σωματεία, αποτελούν για 40 χρόνια τώρα φάρο επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες και τρανταχτή ένδειξη της μεγάλης μας «δίψας» για να κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής που καίει σήμερα μέσα μας περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Τα Σωματεία μας ταλανίζονται αναμφισβήτητα από διάφορα προβλήματα, κυρίως οικονομικά, αλλά αυτό ουδόλως μας πτοεί και μας εκτροχιάζει από την μεγαλύτερη προτεραιότητα όλων μας που δεν είναι άλλη από την προώθηση του πολιτικού προβλήματος της χώρας μας και της κατοχής της πόλης μας μέσω του αθλητισμού και την τελική δικαίωση και επιστροφή μας στην Αμμόχωστο.

Καλούμε τον κόσμο της Αμμοχώστου, ερυθρόλευκο και γαλανόλευκο, να παραμείνει κοντά στα Σωματεία αρωγός και να στηρίξει την επίπονη προσπάθεια που γίνεται με τη στήριξη και της Πολιτείας για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο των δύο αυτών μεγάλων και ιστορικών ομάδων της Αμμοχώστου και της Κύπρου μας. Χρειάζεται ομοψυχία και σύμπνοια για να μπορέσουμε να παραμείνουμε δυνατοί και να εκπληρώσουμε τους στόχους μας τόσο μέσω του αθλητισμού όσο και μέσω του πολιτισμού τον οποίο προσφέρουμε για δεκαετίες απλόχερα.

Τονίζουμε ότι η διεξαγωγή των αγώνων μας μακριά από το ΓΣΕ και μακριά από το Δημοτικό στάδιο Αμμοχώστου δεν μας ικανοποιεί, δεν μας εκφράζει, δεν μας αρκεί. Δημόσια διατρανώνουμε τη θέληση μας και την πίστη μας για επιστροφή.

Διακαής μας πόθος είναι η επόμενη ποδοσφαιρική περίοδος να μας βρει σε μια ελεύθερη Αμμόχωστο, σε μια ελεύθερη Κύπρο έτσι ώστε να μπορέσουμε από κοινού να ξανακτίσουμε την πόλη μας, να ξανακτίσουμε το μέλλον των παιδιών μας και το μέλλον της χώρας μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ