Αντιδρά η Διοίκηση

Την αντίθεσή της για τον ορισμό του Παφιακού ως έδρα διεξαγωγής του αγώνα μεταξύ Ανόρθωσης και ΑΕΛ εξέφρασε η Διοίκηση του Σωματείου με ανακοίνωσή του. Στην ανακοίνωση τονίζεται ο κανονισμός από την προκήρυξη της ΚΟΠ για τον οποίο κάναμε λόγο νωρίτερα. Τονίζεται επίσης το γεγονός ότι οι οπαδοί των δύο ομάδων θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή για να παρευρεθούν στο Παφιακό, κάτι που ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες να υπάρχουν επεισόδια μεταξύ των οπαδών. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε σχέση με τον ορισμό του Παφιακού σταδίου ως έδρα που θα φιλοξενήσει τον αγώνα ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ – ΑΕΛ για την 22η αγωνιστική του Πρωταθλήματος «Γλαύκος Κληρίδης» που είναι προγραμματισμένος για διεξαγωγή την Κυριακή, 16.02.2014 στις 3μμ, επιθυμούμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην απόφαση της ΚΟΠ.

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος παρέχει την ευχέρεια στην ΚΟΠ να ορίσει ως έδρα διεξαγωγής του αγώνα ακόμα και στάδιο εντός Λάρνακας, αφού η απόσταση από πλευράς χιλιομέτρων ταξιδιού είναι περίπου η ίδια προς την έδρα της ΑΕΛ.

Περαιτέρω, κρίνουμε πως για λόγους ασφαλείας, το Παφιακό στάδιο θα έπρεπε κατηγορηματικά να απορριφτεί, αφού οι οπαδοί και των δύο ομάδων θα πρέπει να ταξιδέψουν την ίδια ώρα προς και από την Πάφο και μάλιστα οι δικοί μας οπαδοί θα πρέπει να διασχίσουν περιφερειακά ολόκληρη τη Λεμεσό.

Θεωρούμε πως συντρέχουν σοβαροί λόγοι ασφάλειας και τάξης που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί υπόψη και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το όλο θέμα με πάσα προσοχή για να αποφύγουμε τυχόν δυσάρεστες συνέπειες.

Ως εκ τούτου, καλούμε την ΚΟΠ να επανεξετάσει τον ορισμό έδρας διεξαγωγής του αγώνα και επίσης καλούμε την Αστυνομία Κύπρου να πάρει και αυτή επίσημη θέση για το θέμα, που δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικό».  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ