Τι ισχύει με τα κεκλεισμένων – Να σταματήσουμε την αυτοκαταστροφή

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας, απέναντι στην ΑΕΚ Κουκλιών (25/1), στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ (5/2) στο οποίο η ποινή είναι μεν εξαγοράσιμη έναντι 32 χιλιάδων ευρώ, αλλά δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση για το τι θα γίνει.

Στη συνέχεια έχουμε το παιχνίδι με την ΑΕΛ (16/2) το οποίο θα πρέπει να διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα (πιθανότατα στη Λευκωσία). Εδώ προκύπτει ένα ζήτημα, καθώς ίσως προηγηθεί παιχνίδι για το κύπελλο (νοουμένου ότι θα προκριθούμε) και η ΚΟΠ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει γραπτώς κατά πόσο ισχύει η σειρά των αγώνων ή η σειρά με την οποία ορίζονται οι αγώνες. Διότι κατά την ημέρα επιβολής της ποινής, το παιχνίδι κυπέλλου δεν ήταν (ούτε είναι ακόμα) ορισμένο.

Η νέα τιμωρία που μας επιβλήθηκε χθες, λογικά πάει στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα (8/3), λαμβάνοντας υπόψιν αυτό που αναφέραμε προηγουμένως με τη σειρά ορισμού των αγώνων.

Τέλος, το άναμμα πυρσών και φωτοβολίδων στον χθεσινό αγώνα, εκτός απροόπτου θα μας στείλει εκ νέου στη Δικαστική, όπου θα εισπράξουμε ακόμα μια ποινή, στον αγώνα με τον Ερμή (22/3). Αυτός είναι και ο τελευταίος αγώνας του δευτέρου γύρου! Εκτός και εάν εξαγοράσουμε κάποια ή κάποιες από τις ποινές, για το δεύτερο γύρο δεν πρόκειται να ξαναβρεθούμε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για παιχνίδι πρωταθλήματος. Για τους αγώνες κατάταξης (play off) δεν ισχύουν οι τιμωρίες, μεταφέρονται ωστόσο – εάν επιβληθούν νέες – για την επόμενη χρονιά.

Το να τα βάλουμε – για άλλη μια φορά – με την ΚΟΠ και τη Δικαστική για τις εξοντωτικές ποινές που επιβάλλουν, δεν έχει νόημα, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Η διοίκηση του Συλλόγου περιορίζεται στις νουθεσίες προς τους οπαδούς και ουσιαστικό μέτρο δεν έχουμε δει. Τουλάχιστον εναντίον της Αστυνομίας θα έπρεπε να είχαμε κινηθεί για την πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους στις εισόδους.

Οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν την Ανόρθωση είναι οι ίδιοι οι οπαδοί της. Πρέπει να σταματήσουμε τις αυτοκαταστροφικές μας συνήθειες, πριν κλείσουμε οριστικά το Σωματείο. Πληγώνουμε την Ανόρθωση και οικονομικά και αγωνιστικά, σε μια οικονομική κατάσταση που κρίνεται ίσως η χειρότερη της ιστορίας μας, εδώ που την έχουν οδηγήσει η ανευθυνότητα και ανικανότητα συγκεκριμένων διοικήσεων. Ας μη βάλουμε κι εμείς την ταφόπλακα στο Σύλλογο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ