Κριτήριο ή απλά ένας αγώνας;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αυριανό παιχνίδι κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ, με τις απόψεις να διίστανται όσον αφορά την σημαντικότητά του για την εξέλιξη της ποδοσφαιρικής χρονιάς. Ο θεσμός του κυπέλλου δεν ξυπνά ευχάριστες μνήμες τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ουδείς μπορεί να απαγορεύσει τα όνειρα αφενός μεν για διάκριση, αφετέρου για την εξασφάλιση ενός Ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Στο θεσμό του πρωταθλήματος και με τέσσερις ομάδες να προπορεύονται (πέντε αν υπολογίσουμε την ισοβαθμία με την Ομόνοια), οι 7 βαθμοί από την κορυφή δεν είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο όσο το γεγονός ότι επιζητούμε συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, οι διπλές αναμετρήσεις με ΑΕΚ αποκτούν μεγάλη σημασία για όσους ονειρεύονται τη διάκριση, με τις επιπτώσεις τους να εκτείνονται μέχρι και τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς. Η πρόοδος στον θεσμό συνεπάγεται με διατήρηση κίνητρου για τους ποδοσφαιριστές, αλλά και αύξησης των αγώνων στους οποίους ο προπονητής μπορεί να τεστάρει την αγωνιστική κατάσταση και τον τρόπο διαχείρισης σημαντικών αγώνων από το υπάρχον υλικό. Δεδομένων των δυσκολιών διάκρισης στο πρωτάθλημα, η έκβαση της υπόθεσης «πρόκριση» δύναται να επηρεάσει και τον (όποιο) μεταγραφικό σχεδιασμό κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Υπάρχει ωστόσο και η άλλη όψη του νομίσματος, για την οποία το ενδεχόμενο πρόκρισης ή αποκλεισμού, δεν επηρεάζει σε καμιά περίπτωση τα τεκτενόμενα στη συνέχεια του μαραθωνίου. Δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών, η προώθηση Κύπριων ποδοσφαιριστών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ανεξάρτητα από το αν κάποιοι πιστεύουν στην κατάκτηση ενός τροπαίου ή/και κατάληψη μιας από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι «τελικοί» έχουν αρχίσει από τις 15 Δεκεμβρίου και τον αγώνα με τον Ερμή, οπότε για το υπόλοιπο της χρονιάς η Ανόρθωση είναι καταδικασμένη να δίνει αγώνες χωρίς αύριο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ