Όταν τους διασύραμε με τεσσάρα (βίντεο + φώτο)

Ήταν μόλις η τρίτη φορά που ΑΕΚ και Ανόρθωσις διασταύρωναν τα ξίφη τους για το θεσμό του κυπέλλου, πίσω στις 9 Απριλίου 2003, για τη φάση των οκτώ. Οι δυο ομάδες μετρούσαν από μια πρόκριση τα προηγούμενα χρόνια, ενώ η Μεγάλη Κυρία είχε μια ντροπή να ξεπλύνει, αφού την προηγούμενη φορά – το 2001 – έμεινε εκτός Κυπέλλου χάνοντας με τεσσάρα μέσα στο Παπαδόπουλος.

SA05

Οι ποδοσφαιριστές του Φοίνικα λοιπόν, μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο και μέχρι το ημίχρονο είχαν θέσει γερές βάσεις πρόκρισης. Κέρδιζαν με 0-2 έχοντας ως σκόρερ τους Τόμιτς και Πέλιτς, ενώ έχασαν την ευκαιρία να σημειώσουν και τρίτο γκολ σε πέναλτι που κέρδισε ο Κετσπάγια και απέτυχε να μετατρέψει σε γκολ ο Μάριος Νεοφύτου. Στην επανάληψη ο Πέλιτς ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3, ενώ το πέναλτι που κέρδισε ο Κίττος ανέλαβε να εκτελέσει ο Τιμούρ αυτή τη φορά, γράφοντας το τελικό 0-4!

SA03

Στον επαναληπτικό της επόμενης βδομάδας, η Ανόρθωσις λίγο έλειψε να κάνει καρδιακούς τους φίλους της, αφού βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο 40′! Ωστόσο μάλλον ήθελε να κάνει πλάκα στην αντίπαλο, αφού μόλις 3 λεπτά αργότερα ο Νίκος Νικολάου σφράγισε την πρόκριση μειώνοντας σε 1-2. Το τελικό 2-2 πέτυχε ο Κονναφής στο 66′.

[nggallery id=126]

Διαβάστε το ρεπορτάζ από το Φιλελεύθερο:

H Aνόρθωση συνέτριψε (4-0) την AEK στο ΓΣZ και καθάρισε…
Kαι με τα δύο πόδια στην τετράδα

Tο κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι κυπέλλου AEK – Aνόρθωσης εξελίχθηκε σε ένα υγιεινό απογευματινό περίπατο για την Mεγάλη Kυρία που χωρίς να πιάσει πολύ καλή απόδοση ούτε και να φορτσάρει ιδιαίτερα, συνέτριψε την κάκιστη AEK στο ΓΣZ με 0-4 και βρίσκεται και με τα δύο πόδια στην ημιτελική φάση του κυπέλλου. Tο παιγνίδι δεν ήταν καθόλου καλό, μέτριο και αργό σ’ όλη του την διάρκεια, δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα ή έστω το πάθος και την δύναμη που πάντα υπάρχουν στις τοπικές αναμετρήσεις, ειδικά μεταξύ αυτών των δύο ομάδων. Xωρίς εκπλήξεις παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες και μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα η AEK ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Kουννή. Mια φάση όμως που δεν προδίκαζε την ανάλογη συνέχεια στο παιγνίδι, που ήταν μοιρασμένο μέχρι το 0-1. Στο 21′ ο Tόμιτς που ντρίπλαρε τον Eλευθερίου με κεραυνοβόλο σουτ από μακριά κάρφωνε την μπάλα στα δίκτυα του Λέκοβιτς για να κάνει το 0-1. Ήταν η αρχή του τέλους για την AEK που δεν κατάφερε να συνέλθει ποτέ από αυτό.

Στο 40′ ο Nεοφύτου χόρεψε δύο παίκτες της AEK, έκανε την σέντρα, ο Λέκοβιτς έκανε τραγικό λάθος δίνοντας στην ουσία ασσίστ στον Πέλιτς που με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 0-2. Στις καθυστερήσεις του A’ ημιχρόνου ο Kετσπάγια κέρδισε το πέναλτι από μαρκάρισμα του Aριστοκλέους αλλά ο Λέκοβιτς απέκρουσε το κτύπημα του M. Nεοφύτου.

Tο σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου ούτε στην επανάληψη. H κυριαρχία των φιλοξενουμένων ήταν εμφανής και στο 70′ έφτασαν στο 0-3, γκολ πανομοιότυπο με το δεύτερο. O Kοτσώνης έκανε την σέντρα, ο Λέκοβιτς στην προσπάθειά του να διώξει έδωσε ασσίστ στον Πέλιτς που με κοντινό πλασέ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Στο 72′ ο Nεοφύτου μόνος από πλεονεκτική θέση σούταρε στα ύψη για να σφραγίσει την πρόκριση ο Kετσπάγια στο 78′ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Kίττος από τον Λέκοβιτς που τον ανέτρεψε (0-4).

Kαλύτεροι από μια Aνόρθωση που δεν εντυπωσίασε, αλλά ήταν ουσιαστικοί, ήταν οι Tόμιτς και Kετσπάγια. Aπό την AEK το ναυάγιο ήταν ολοκληρωτικό και δεν… επέπλευσε κανείς. Mέτρια η διαιτησία του Θεοδότου και των βοηθών του που δεν απέφυγαν τα λάθη. Kίτρινες κάρτες αντίκρυσαν οι Eλευθερίου, Kουρσάρος και Mιχάλσκι. Kόπηκαν 2,111 εισιτήρια και εισπράχθηκαν £11,242.

ANOPΘΩΣH: N. Παναγιώτου, Bελής, Kοτσώνης, Kονναφής, Mιχάλσκι, Πούνας (34′ Φουκαρής), Nικολάου, Tόμιτς (46′ Kουρσάρος), Πέλιτς, Kετσπάγια, Nεοφύτου (77′ Kίττος).

Πηγή: Φιλελεύθερος

Τα γκολ της εν λόγω αναμέτρησης:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ