«Duff and Phelps» η εταιρεία που θα εξυγιάνει την Ανόρθωση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Anorthosis24, η εταιρεία η οποία θα αναλάβει τη μελέτη για οικονομική εξυγίανση της Ανόρθωσης, είναι η Αμερικανική Duff and Phelps. Όπως δήλωσε μάλιστα ο κ. Χρίστος Πουλλαΐδης, οι άνθρωποι της D&P θα έρθουν αμισθί να εργαστούν, προσβλέποντας σε μελλοντική συνεργασία.

Αναζητώντας στην ιστοσελίδα της για προηγούμενη πείρα στον τομέα, μπορεί κάποιος να διαβάσει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε αναλάβει τη διαχείριση της σκοτσέζικης Ρέιντζερς, όταν οι ιδιοκτήτες της ομάδας διώχθηκαν από τη δικαιοσύνη για φορολογική απάτη και διπλά συμβόλαια.

Αρχικά η Ρέιντζερς άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς και αποκτήθηκε από τον Creg Whyte με χρήματα τα οποία προήλθαν από δέσμευση μελλοντικών εσόδων της ομάδας (εισιτήρια διαρκείας). Ο Whyte σύμφωνα με τη Telegraph πήρε συμβουλή για την εξαγορά από τον David Grier, ανώτατο στέλεχος της Duff & Phelps. Αργότερα, όταν η απάτη του Whyte αποκαλύφθηκε, διόρισε την Duff&Phelps διαχειριστή της Ρέιντζερς. Τελικά, η Ρέιντζερς ως γνωστόν έπεσε στην τέταρτη κατηγορία με την ομάδα και το γήπεδό της να πωλείται στον Charles Green, που ανέλαβε τα ηνία. Η D&P κατηγορήθηκε μάλιστα για σύγκρουση συμφερόντων αλλά τελικά αθωώθηκε.

Δείτε το ρεπορτάζ του BBC Σκωτίας, για το συγκεκριμένο θέμα:

(Από το 41:00 η εμπλοκή του Grier της D&P και από το 49:00 η εμπλοκή της ίδιας της D&P επίσημα)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ