Χ. Πουλλαΐδης: «Σ’ ένα μήνα θα λειτουργήσει η εταιρεία»

«Όλα είναι έτοιμα και σ’ ένα μήνα θα αρχίσει η λειτουργία της εταιρείας»! Αυτό απεκάλυψε ο Χρίστος Πουλλαΐδης μιλώντας στο SuperSportFM, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα πάρει αύριο στις 18:00 το πράσινο φως της ΓΣ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος:

Για τη δημιουργία της εταιρείας…  

«Την απόφαση για δημιουργία εταιρείας την έχουμε πάρει και ενώ κάναμε αρκετές έρευνες και μελέτες. Μιλήσαμε με αρκετούς παλιούς προέδρους και μέλη διοικήσεων και αναλύσαμε όλα τα δεδομένα. Τους τελευταίους μήνες βγήκαμε έξω στον κόσμο και ζητήσαμε βοήθεια. Αυτά που πήραμε ήταν μηδαμινά. Ο κόσμος λέει γιατί να βάζει σε μια μαύρη τρύπα. Με την εταιρεία θα έχει κάτι χειροπιαστό».

Για τις αρνητικές αντιδράσεις που υπάρχουν από κάποιους…  

«Την τελευταία βδομάδα είχαμε συναντήσεις με 400-500 άτομα. Ορισμένοι είχαν εύλογες απορίες περισσότερο από άγνοια. Είναι ο φόβος του άγνωστου. Με τη δημιουργία της εταιρείας, ενισχύεται το σωματείο και εξασφαλίζουμε την επιβίωση του σωματείου για τα επόμενα 100 χρόνια.  Το σωματείο ενισχύεται με την ίδρυση της εταιρείας. Θα έχει και μια εξασφάλιση για τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί».

Για τις αντιδράσεις των πρώην προέδρων…  

«Δεν υπήρχε διαφωνία. Δεν βλέπω ότι διαφωνούν. Απλώς θέλουν να πάει με πιο αργούς ρυθμούς. Σε κάθε συνάντηση που έγινε, είχα πει ξεκάθαρα ότι το θέμα της εταιρεία είναι επείγον. Θα αντιμετωπίσουμε θέμα επιβίωσης. Στις 13 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουμε 442.000 ευρώ».

Γιατί είναι επείγον να γίνει εταιρεία…

«Ο κόσμος βλέπει μια μαύρη τρύπα. Τα λεφτά έχουν στερέψει. Είναι λίγα τα έσοδα. Είναι και τα κριτήρια. Κάθε μήνα θέλουμε μισό εκατομμύριο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Δεν έχουμε όλο το χρόνο στη διάθεση μας. Αν το παιδί σου πνίγεται στον ωκεανό δεν θα τον ρωτήσεις γιατί και πως ήρθε εδώ. Το αρπάζεις και το σώζεις. Είναι κατ΄ επείγον. Θέλουμε 442.000 για την άλλη βδομάδα. Δεν άκουσα κάποιον να μου πει πως θα μου τις δώσει.  Κάναμε το παν. Δεν έμεινε πόρτα που δεν χτυπήσαμε. Όλοι έχουν εμπλακεί. Ζητήσαμε να μας βοηθήσουν για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε».

Για την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να κεφαλαιοποιηθούν τα χρέη…

«Συμφωνώ. Δεν θα κεφαλαιοποιηθούν τα χρέη. Αυτοί που έχουν δάνεια θα πρέπει να κάνουν υπομονή 3-4 χρόνια να βοηθήσουν την εταιρεία και μετά  παίρνουν τα λεφτά τους».

Για τα μηνύματα που παίρνει ο ίδιος…

«Είναι πάρα πολύ θετικά. Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος. Ακόμα και στους «Μαχητές» όταν τους μιλήσουμε κατανοούν το θέμα. Τους λέω: «Πάρτε μετοχές να έχετε δικαίωμα λόγου στη νέα εταιρεία». Αντί μέλη, έχεις μετόχους. Τους καλώ όλους να στηρίξουν την προσπάθεια.

Αν είναι αισιόδοξος ενόψει της αυριανής συνέλευσης…

«Σίγουρα θα εγκριθεί. Δεν υπάρχει λόγος να μην εγκριθεί. Όταν είμαστε έτοιμοι θα γίνει νέα γενική συνέλευση για να εγκρίνουν τα τελικά στοιχεία της εταιρείας».

Πότε θα μπορεί να λειτουργήσει η εταιρεία…  

«Αυτό που θα προτείνουμε είναι να αρχίσει από την Παρασκευή η διαδικασία. Σε ένα μήνα θα αρχίσει να λειτουργεί η εταιρεία».

Ένα μήνυμα στους φίλους της ομάδας που δεν έχουν πανηγυρίσει τίτλο από το 2008…

«Το πλάνο δείχνει ότι η εταιρεία σε 3-4 χρόνια θα είναι σε καλή θέση, όπως και το σωματείο. Αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι ο κόσμος θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Θα εγγυηθώ ότι θα προχωρήσει μπροστά με διαφάνεια, επαγγελματικότητα και χρηστή διαχείριση με μια μοντέρνα εταιρική διαχείριση. Ο κόσμος το ξέρει και το βλέπει. Τους λέμε την αλήθεια και ο κόσμος μας πιστεύει. Εφόσον βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη, οι αγωνιστικές επιτυχίες θα έρθουν. Ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή. Αυτά χτίζονται μέρα με τη μέρα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και υπομονή».

Για τα αγωνιστικά της Ανόρθωσης…  

«Έχουμε κάποιες αδυναμίες που προσπαθούμε να διορθώσουμε. Είμαστε δεμένοι με κάποια συμβόλαια. Οι προϋπολογισμοί πρέπει να πέσουν. Κάθε μέρα προσπαθούμε για την ομάδα. Θέλουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές».

Για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε η διοίκηση σε σχέση με τη διαιτησία μετά τον αγώνα με την Ομόνοια…

«Είναι μια συνειδητή απόφαση. Ότι κάνουμε είναι για το καλό της Ανόρθωσης. Οι πολλές φασαρίες δεν μας αντιπροσωπεύουν. Είμαστε το πιο ιστορικό σωματείο της Κύπρου και απαιτούμε να μας σέβονται. Χρειάζεται στήριξη από όλους. Το να φωνάζεις σε κάθε παιχνίδι δεν ωφελεί. Και αυτοί άνθρωποι είναι και κάνουν λάθη. Δεν χρειάζεται οχλαγωγία. Η ομάδα δεν πρέπει να έχει την διέξοδο να φταίει η διαιτησία σε μια κακή μέρα».

Για τις υποθέσεις της FIFA

«Με τον κ. Στοΐλοφ σύντομα θα έχουμε λύσει το θέμα. Το χειριζόμαστε με λεπτότητα. Προσπαθούμε να έρθουμε σε διακανονισμό. Ελπίζουμε να τα βρούμε. Θέλουμε τον συμβιβασμό παρά την αντιπαράθεση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ