Ντεμπούταρε με το αριστερό

Απέναντι στον Άρη Λεμεσού είχε κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας μας ο Ρόνυ Λέβι. Ο μακροβιότερος προπονητής στη μετα-Κετσπάγια εποχή, μπήκε με το αριστερό, καθώς ο Άρης με τη βοήθεια της αμυντικής γραμμής της Ανόρθωσης κατάφερε και πήρε την ισοπαλία με 2-2.

Αξιοσημείωτο πως στα δύο ματς που αντιμετωπισαμε τον Άρη με το Λέβι στο τιμόνι, η ομάδα μας δεν κατάφερε να κερδίσει τους Λεμεσιανούς.

Το ρεπορτάζ  και το βίντεο από το ντεμπούτο του Λέβι:

«Χειρότερη αρχή δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Λέβι στο πρώτο του επίσημο παιγνίδι στον πάγκο της ομάδας, βλέποντας την Ανόρθωση να μην μπορεί να νικήσει τον Άρη(2-2), σε ένα παιγνίδι όπου η αμυντική μας συμπεριφορά έκανε δύο απίστευτα δώρα στην αντίπαλη ομάδα, ενώ βρεθήκαμε να προηγούμαστε και δύο φορές. Αν λάβουμε υπόψη ότι ο Άρης αγωνιζόταν για περισσότερο από μισή ώρα με 10 ποδοσφαιριστές, καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της χθεσινής αποτυχίας.

Η αρχή προδίκαζε ένα εύκολο βράδυ για την ομάδα, όταν ο Ρέζεκ άνοιξε το σκορ μόλις στο πέμπτο λεπτό, αλλά ακολούθως βάλαμε τον Άρη στο παιγνίδι με αυτογκόλ του Κόλιν, ενώ προηγήθηκε παιδική αμυντική συμπεριφορά στο κόρνερ που προηγήθηκε του τέρματος. Πήραμε και πάλι κεφάλι στο σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου και πάλι με τον Ρέζεκ, αλλά ακολούθησε και το δεύτερο δώρο στην Λεμεσιανή ομάδα και πάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ, με την ομάδα να δείχνει φοβερή αδυναμία και χαλαρότητα στις στημένες φάσεις.

Πλέον, με τα δύο παιγνίδια απέναντι σε ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ να ακολουθούν, η ομάδα βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι, που για να μην πάει νωρίς χαμένη η χρονιά θα πρέπει να κάνει δύο σερί νίκες στα παιγνίδια αυτά, που είναι και τα δύο μάλιστα εκτός έδρας. Δυστυχώς δεν εκμεταλλευτήκαμε την έδρα μας απέναντι σε δύο νεοφώτιστες ομάδες κάτι που θα «επέτρεπε» το χάσιμο βαθμών στα πιο δύσκολα παιγνίδια, και βρισκόμαστε πολύ νωρίς στα βαθιά νερά. Φυσικά αυτή η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, θα δείξει μία και καλή το τι μπορεί να κάνει η φετινή Ανόρθωση.

Ο Λέβι παράταξε την ομάδα με ένα σύστημα 4-4-1-1, με τον Κόζατσικ τερματοφύλακα και τους Λειβακαμπέσι και Ζανίσιο στα δύο άκρα της άμυνας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Κόλιν – Τόμασιτς, με τους Μαρκίνιο και Αγγέλοφ στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τους Οκκά – Ράμος στα δύο άκρα. Επιθετικό δίδυμο ήταν οι Κωνσταντίνου και Ρέζεκ, με τον Τσέχο να αγωνίζεται σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Σε ακόμη ένα παιγνίδι πληρώνουμε την επιθετική αστοχία μας αλλά και τα παιδικά λάθη στην άμυνα, που δεν λένε να διορθωθούν όποιος και να είναι προπονητής με όποιους παίκτες έχει στην διάθεσή του. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του Ισραηλίτη προπονητή, να διώξει από το Αντώνης Παπαδόπουλος τις παιδικές ασθένειες και να δώσει νέο αέρα στην ομάδα. Στο χθεσινό παιγνίδι είδαμε δείγματα της φιλοσοφίας που θέλει να περάσει ο Λέβι, όπως για παράδειγμα την κάθετη κίνηση των επιθετικών στον κενό χώρο, κάτι που είδαμε αρκετές φορές χθες και που έφερε και τα δύο τέρματα της ομάδας. Αύριο θα ακολουθήσει ένα αναλυτικότερο αγωνιστικό άρθρο για το παιγνίδι, όπου θα μιλήσουμε για το ποια ήταν τα θετικά και ποια τα αρνητικά που είδαμε στο παιγνίδι της ομάδας.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ