Ο Βαλβέρδε, ο Βέγκα και το κέρδος

Η θέση του τερματοφύλακα είναι μία από τις πιο… πονεμένες τα τελευταία χρόνια στην ομάδα μας. Από όλα είχε ο… μπαξές εδώ και πέντε χρόνια. Τερματοφύλακες – πατάτες, τερματοφύλακες – μετριότητες, ακόμη και καλούς τερματοφύλακες οι οποίοι δεν γλύτωσαν από το όλο κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα. Μαζί με τη θέση του δεξιού μπακ, η θέση του τερματοφύλακα στην ομάδα ήταν οι δύο πιο σίγουρες για μουρμούρα από τον κόσμο, καθώς Μπεκιάι και Πουρσαιτίδης δεν ξεχάστηκαν παρά τους πολλούς που ήρθαν στην ομάδα για να τους αναπληρώσουν τα τελευταία χρόνια.

Κατά την περσινή χρονιά το μενού είχε… Μπλάζιτς. Ήρθε ο αποκλεισμός από την Ευρώπη και ο τερματοφύλακας βγήκε εκτός πλάνων, με τον Γάλλο Μάθιου Βαλβέρδε να έρχεται στη θέση του. Η αλήθεια είναι ότι ο Γάλλος έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα αλλά ήρθε ο τραυματισμός του στο παιγνίδι με την ΑΕΛ στο Αντώνης Παπαδόπουλος ο οποίος τον πήρε αρκετά πίσω. Όταν επέστρεψε δεν ήταν ο Βαλβέρδε του πρώτου γύρου, ενώ αντιμετώπισε και δεύτερο τραυματισμό.

Αντικαταστάτης του ο Χρίστος Μάστρου, ο οποίος την προηγούμενη χρονιά είχε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με την Αναγέννηση Δερύνειας. Ο Κύπριος πορτιέρο έχει κάποια πολύ καλά στοιχεία στο παιγνίδι του, όπως τα αντανακλαστικά του στα τετ α τετ, αλλά όπως φάνηκε στην πορεία δεν είχε το «όλο πακέτο» για να σταθεί στην Ανόρθωση, καθώς στις εξόδους του δεν ήταν καλός ενώ και στις στατικές φάσεις του αντιπάλου δεν προσέφερε ασφάλεια κάτω από τα δοκάρια.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε όπως ο Μάστρου πάρει μεταγραφή στο Παραλίμνι και φέρουμε ένα ξένο τερματοφύλακα, με τον Ζόρζε Κόστα να επιλέγει τον Αργεντινό Μάριο Βέγκα, με προϋπηρεσία στην Ρίβερ Πλέιτ. Μπορεί να μην ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της ιστορικής αυτής ομάδας, όμως υπήρχαν διαστήματα στα οποία είχε συνεχόμενες συμμετοχές με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικό τερματοφύλακα.

Την ίδια ώρα, παρατηρούμε ένα αισθητό ανέβασμα του Μάθιου Βαλβέρδε. Ο Γάλλος στους αγώνες με Ομόνοια και Απόλλωνα πραγματοποίησε αρκετές σωτήριες αποκρούσεις, ιδιαίτερα στο παιγνίδι με τη Λεμεσιανή ομάδα, και φαίνεται ότι βρήκε και πάλι τον καλό εαυτό του. Φαίνεται πως ο ερχομός του Βέγκα ανέβασε το συναγωνισμό στη θέση, κάτι που μόνο θετικό μπορεί να είναι για την ομάδα. Το σημαντικό είναι η Ανόρθωση να έχει δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες που να μπορούν να δώσουν λύσεις ανά πάσα στιγμή.

Αύριο ο Βέγκα θα βρίσκεται στην αποστολή του παιγνιδιού έχοντας καλύψει αρκετό δρόμο τις τελευταίες εβδομάδες στον τομέα φυσικής κατάστασης. Για να δούμε λοιπόν αν ο Βαλβέρδε συνεχίσει τις ανοδικές του εμφανίσεις ή αν ο Βέγκα πάρει στη συνέχεια και εκείνος την ευκαιρία του κάτω από τα δοκάρια της ομάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ