Να μην γυρίσει μπούμερανγκ

Το γεγονός ότι η ομάδα μας θα είναι γηπεδούχος στην αυριανή αναμέτρηση, αποτελεί δίκοπο μαχαίρι μιας και το πλεονέκτημα που απορρέει από τον ενθουσιασμό και το πάθος στις εξέδρες, μπορεί να ισοζυγιστεί από … την τακτική του Χριστάκη Χριστοφόρου. Στα μέχρι στιγμής επίσημα παιχνίδια που έδωσε ο Απόλλωνας, αλλά και στο μεταξύ μας φιλικό στις 12 Ιουλίου, ο προπονητής της Λεμεσιανής ομάδας επέλεξε μια μάλλον συντηρητική τακτική γνωρίζοντας ότι απέναντί του θα είχε αφενός μεν μια ομάδα με καλύτερη υλικό (Νις) και αφετέρου μια ομάδα σε καλύτερο στάδιο προετοιμασίας (Ανόρθωση).

apollonas

Το πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει ότι οι Κυπριακές (τουλάχιστον) ομάδες δυσκολεύονται να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις και την στρατηγική που απαιτεί ένα παιχνίδι με ανώτερο Ευρωπαϊκό αντίπαλο σε σύγκριση με αγώνες των εγχώριων διοργανώσεων. Η λογική λέει ότι την Κυριακή θα πρέπει να περιμένουμε ένα Απόλλωνα που θα δώσει χώρο και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα στημένα με τους Σαγκόι-Γκαρσία και τις αντεπιθέσεις με Παπουλή-Ρομπέρτ.

papoulis

Ο Ζόρζε Κόστα έχει προλάβει να δείξει ότι κατέχει το κομμάτι της τακτικής, εντούτοις θα πρέπει να προσεχθεί αυτό που χαρακτηρίζουμε «ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας» ούτως ώστε να μην δώσουμε στην ομάδα του Απόλλωνα τους διαδρόμους για να κάνει το παιχνίδι του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ