Εγκαινιάζουμε σήμερα τη νέα στήλη του Anorthosis24, εν όψει και του επικείμενου επανασχεδιασμού του Anorthosis24, με την ονομασία οι «Φυλές των οπαδών». Η στήλη είναι χιουμοριστικού χαρακτήρα και έχει ως βάση τις «φυλές» των οπαδών στα Κυπριακά γήπεδα, και λίγο ή πολύ όλοι θα αναγνωρίσουμε τα ακόλουθα «πρόσωπα» από τις εμπειρίες μας στην κερκίδα! Τι έχουν να πουν οι φυλές των οπαδών για το παιγνίδι της Κυριακής απέναντι στον Απόλλωνα;

Ο ξερόλας

«Κοιτάξετε. Για να νικήσουμε πρέπει ο Ζόρζε Κόστα να κάμει τρία απλά πράματα. Αν δεν τα κάμει, εν δέρνουμε ο Θεός να κατεβεί κάτω. Πρώτα από όλα, πρέπει να βάλει τον Τζέισον αριστερά να παίζει με ανάποδο πόδι, και τον Άντιτς δεξιά. Έχει τόσο καιρό που το λαλώ αλλά εν με ακούει κανένας. Εντάξει, έβαλεν ένα τέρμα με την Ομόνοια ο Τζέισον επειδή έκατσεν η μάπα στο πόδι του. Αν θέλουμε να πιάμεν το μάξιμουμ που τον παίχτη, πρέπει να παίζει αριστερά. Δεύτερο, που πας κύριε Ζόρζε Κόστα μου με τον Φοφανά αριστερά; Εν παίχτης να παίζει στην Ανόρθωση που ως το προχτές έπαιζεν στη Δόξα; Ανδρέα Αβραάμ στη θέση του και είμαι κατηγορηματικός σε τούτο! Και τρίτον, να μεν παίξει καθόλου ο Ζόρζε. Που πάμεν κύριε Κόστα μου με τον Ζόρζε βασικό; Εννά κουντούμεν το αφκό με τη μαναβέλλα όσπου να σηκωστεί να ταράξει; Εννά τον μαρκάρω εγώ τον Σανγκόι;»

Ο αντιανορθωσιάτης

«Μα τι ενομίσετε ρε Ανορθωσιατούθκια; Ότι μπορείτε να τα βάλετε με το ΘΕΟ; Έρκεται ο Γκαστόν την Κυριακή στο εξοχικό μας, ο τατάς σας. Πάλε θα έρτουμε να αλώσουμε το γήπεδο σας. 27 χρόνια επιάμεν 2 νίκες στο ΠΑΠ, κάμνετε το και εσείς τούτο; Απολλωνάρα σε ούλλη την Κύπρο ρε! Όι μόνο ως την Χοιροκιτία! Αού Αού!»

Ο καράολος

«Αύριο με τον Απόλλωνα α; Με ποιους να το δέρουμε; Με τον Φοφανά και τον Αβραάμ; Αλλά όι. Έπρεπε να πουλήσουμε τον Λαβόρδε. Ένα παίχτη που τον είχαμε, εδώκαμεν τον γιατί οι άλλοι εν εκουμαντάραν οικονομικά. Ε τωρά θα δείτε και τις συνέπειες. Και ποιος θα μαρκάρει αύριο; Ο Ίλιτς; Αφού αφήκαμεν τον να φύει. Για να παίζει ο αυτόματος ο πιλότος στην άμυνα. Και όι μόνο τούτο, έναν επιθετικό καλό που τον είχαμε, τον Ιτζάγκι, ούτε καν επροσπαθήσαμε να τον κρατήσουμε. Εν με τούντους παίχτες που θέλουμε πρωτάθλημα; Εν με τούντην διοίκηση που θέλουμεν πρωτάθλημα; ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!»

Ο «δημοσιογράφος»

«Το λοιπόν. Στο 4-2-3-1 που παίζει η Ανόρθωση, για να αυξηθούν οι πιθανότητες να νικήσουμε τον Απόλλωνα, πρέπει η μπάλα από την άμυνα να κυκλοφορά γρήγορα και να φτάνει στον Γκονζάλο Γκαρσία. Όταν την πάρει ο Γκαρσία, θα πρέπει αριστερά και δεξιά του να είναι ήδη ανεβασμένοι οι δύο ακραίοι επιθετικοί, και ανάλογα από την πλευρά που θα πάει η μπάλα, ο ακραίος αμυντικός να είναι έτοιμος για overlap. Την ίδια ώρα, ο Κολαούτι θα πρέπει να είναι έτοιμος να υποδεχθεί τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή, ενώ επίσης θα πρέπει γύρω του να βρίσκονται δύο με τρεις ποδοσφαιριστές για να τους σπάσει τη μπάλα. Επίσης, το ένα από τα δύο αμυντικά χαφ της ομάδας θα πρέπει να παίξει man to man τον Γκαστόν Σανγκόι. Αν τα καταφέρει σωστά, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες της Ανόρθωσης να κερδίσει το παιγνίδι.»

Ο καναπεδάκιας

«Εγώ έχει να πάω τρία χρόνια γήπεδο. Μια χαρά είμαι δαμέ στον καναπέ μου. Με το σουβλάκι μου, με τη μπύρα μου, με τη Ρωσίδα μου να μου κάμνει και μασσάζ στο ημίχρονο. Να πάω στο γήπεδο με τον Απόλλωνα να κάμω τι; Να έχω τους παίχτες να με περιπαίζουν; Έτο και εδέραν. Αν δεν πιαν πρωτάθλημα, τι να κάμω τη νίκη; Μόνο αν το πιαν θα ξαναπάω γήπεδο. Εν επία με την Ομόνοια και εδέραμεν. Μπορεί να εν το γούρι τελικά, να το χαλάσω;»

Ο μπούκκης

«2μιση στο ένα να δέρει ο Απόλλωνας. Ε και που πάτε ρε μπούκκιες και διάτε έτσι χαμηλά για να δέρει το Απολλωνάκι; Με δύο νίκες σε 27 χρόνια στο Ναό έπρεπε να ήταν 1000 το ένα το διπλό του Απόλλωνα! Εγώ πάντως θα βάλω το 20ευρω μου στον Κολαούτι να βάλει τα θκιό τσουλιά του. Ένα στο πρώτον ημιχρόνιον και ένα στο δεύτερο. Λαλώ σας το και που τα τωρά, και τα θκιο θα είναι με κεφαλιά. Θα βάλω ακόμα ένα 20ευρω να κάτσει άσσος – άσσος το παιγνίδι. Και θα βάλω και έναν 100ευρω να φάει κίτρινη ο Αλέξα. Σίουρο bet! Μετρήστε μου ένας πόσα θα φκάλω που τούτα που έπαιξα!»

Ο μ.Χ προφήτης

«Ίντα ξέρω, ο Ζόρζε Κόστα θα φάει την κεφαλή του αύριο. Ελπίζω να εν πελλάρες τούτα που ακούω. Ότι σκοπεύκει να βάλει τον Ζόρζε βασικό. Μα εν είδε τι έγινε πέρσι με τον Απόλλωνα στο Παπ; Μα εν έχει κάποιον στην ομάδα να του εξηγήσει 2 – 3 πράματα; Πάλε να τελειώσει το παιγνίδι και να λαλώ ότι «ελάλουν σας το;». Τρεις φορές να με ακούαν εμένα πέρσι, οι παραπάνω, τρεις, το πρωτάθλημα εν τω εχάναμεν με τίποτε! Μόνο εγώ τα βλέπω τούτα;»

Ο «Αλτσχάιμερ»

«Αύριο η Ανορθωσάκκα θα παραδώσει μαθήματα! Με τζίνο το 11 που έχουμεν μπροστά, τζίνος ο Βραζιλιάνος, Χιλιανός πόθεν είναι που έβαλεν θκιο γκόουλ της Ομόνοιας, εν έχει σωτηρία ο Απόλλωνας. Έχουμεν και τον Ιτζάγκι αλλά άμα έχω τζίντο 11 μπροστά, εν λογικό ο Ιταλός να βλέπει τα παιγνίδι που τον πάγκο. Επιάμεν και τον Μαρσίνιο φέτος και θα διά ασίστς αβέρτα τζίντου 11 μας. Ακόμα εν ανέτοιμος όμως ο Βραζιλιάνος και θα κάμουμεν λίες εφτομάδες να τον δούμε βασικό, αλλά που θα έρτει πίσω, θα ήμαστε ασταμάτητοι!»

Ο λαφαζάνης

«Τες προάλλες με την Ομόνοια είδα μιαν Ανόρθωση που είχεν χρόνια να δω! Έτσι μάππα μπορεί να μεν επαίξαμεν ούτε επί καιρό Βόουτερ και Κινκλάντζε. Οι ρε, εννά έχω τα Ομονοιατούθκια να μου μιλούν για εξοχικά και πελλάρες! Έσσω σας τωρά! Σκέφτου να μας εδίαν και τα τρία πέναλτι που είχαμεν! Έτο, εκάμαν και μιαν επίθεση και εβάλαν μας τον κώλο! Κάτι έτσι θα πάει και ο Απόλλωνας αύριο. Τρία – μηδέν και πάνω το παιγνίδι αύριο. Άμμα το είπα εγώ, που θωρώ χίλια χρόνια Τούρτζικα τα παιγνίδια της ομάδας, ετέλειωσεν, έτσι θα γίνει!»

6 ΣΧΟΛΙΑ

Tο anorthosis24.net δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή/και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το anorthosis24.net ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ