Αυτοί που αγωνίστηκαν σε Ανόρθωση και Απόλλωνα (Μέρος πρώτο)

Πλειάδα ποδοσφαιριστών φόρεσε την γαλανόλευκη στολή τόσο της Ανόρθωσης, όσο και του Απόλλωνα με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να αποτελούν παίκτες πρώτης γραμμής, πανηγυρίζοντας τίτλους με την ομάδα μας. Χαρακτηριστικά, οι ποδοσφαιριστές που έκαναν την διαδρομή Λεμεσού-Λάρνακας έβαλαν το λιθαράκι τους στην κατάκτηση τροπαίων, ενώ αυτοί που έπραξαν το αντίθετο δεν είχαν να επιδείξουν κάτι ιδιαίτερο. Λόγω του μεγέθους του κειμένου, το χωρίσαμε σε δύο μέρη. Σήμερα αρχίζουμε με το πρώτο, ενώ αύριο το πρωί θα ακολουθήσει και το δεύτερο.

Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς

Αποτελούσε ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του Γιουγκοσλάβικου ποδοσφαίρου και ήταν ο παρτενέρ του διεθνούς φήμης Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς στην Εθνική, ωστόσο ο πόλεμος και το εμπάργκο διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο και κατηφόρισε στο νησί το 1993 για λογαριασμό της Λεμεσιανής ομάδας. Στον Απόλλωνα έμεινε για τρία χρόνια προτού εκδιωχθεί. Επόμενος σταθμός του το Παραλίμνι εκεί όπου με τις εμφανίσεις του έπεισε τον Κίκη Κωνσταντίνου να τον κλείσει από τον Φλεβάρη προορίζοντας τον ως τον αντικαταστάτη του Σίνισα Γκόγκιτς που λίγες μέρες προηγουμένως είχε πωληθεί στον ΟΣΦΠ. Στην Ανόρθωση παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 1999 καθώς οι εκπληκτικές του εμφανίσεις κέντρισαν το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Στο Αντώνης Παπαδόπουλος επέστρεψε το 2001και παρέμεινε για ακόμη 1 χρόνο. Με τα χρώματα της Ανόρθωσης πανηγύρισε το νταμπλ του 1998.

BOBAN

Γιώργος Ιωσηφίδης

Ήταν ένα από τα πιο hot ονόματα των 90s, από τους κορυφαίους στον Απόλλωνα, όμως η δυναμική που έκπεμπε η Ανόρθωση και το όραμα του προέδρου έκαναν τον δεξί ακραίο αμυντικό να αφήσει το Τσίρειο και να κατηφορίσει στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Ήταν μια κίνηση ματ του τότε προέδρου Κίκη Κωνσταντίνου, ο οποίος αρεσκόταν στο να φέρνει στην ομάδα τους καλύτερους ντόπιους ποδοσφαιριστές. Ήρθε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» το 1998 καθιστώντας εαυτόν μια πολύτιμη μονάδα στο οπλοστάσιο του Ντούσαν Μιτόσεβιτς, πανηγυρίζοντας δύο πρωταθλήματα πριν αποχωρήσει, ενώ επέστρεψε στον Απόλλωνα το καλοκαίρι του 2001.

IOSIFIDIS

Λούκας Σόσιν

Ήρθε στο νησί το καλοκαίρι του 2002 για λογαριασμό του Απόλλωνα και έμελλε να μετατραπεί σε εφιάλτη των αντίπαλων τερματοφυλάκων. Ο Πολωνός κανονιέρης κέντρισε το ενδιαφέρον του Τιμούρ με τις παραγωγικές του εμφανίσεις με την φανέλα του Απόλλωνα και τις συνεχόμενες βραβεύσεις ως πρώτος σκόρερ. Φόρεσε την φανέλα με τον φοίνικα το 2007 παίρνοντας τον τίτλο του πρωταθλητή, ενώ το καλοκαίρι του 2008 διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην πρόκριση στους ομίλους του Champions League σκοράροντας απέναντι σε Ραπίντ και Ολυμπιακό. Αποχώρησε από την Ανόρθωση τον Ιανουάριο του 2010.

S0SIN

Δημήτρης Ιωάννου

Από τον ΑΠΟΠ βρέθηκε στον Απόλλωνα και στην ανατολή της δεκαετίας των 90s αποτελούσε ένα από τους πιο υποσχόμενους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Η διαμάχη του με τον Απόλλωνα, επίσημο και μη, τον είχαν θέσει στην μεταγραφική λίστα των γαλάζιων της Λεμεσού έτσι τον Ιανουάριο του 1996 έναντι του ποσού ρεκόρ για την εποχή των 240.000 Λιρών Κύπρου, ο κορυφαίος Κύπριος αμυντικός της δεκαετίας του 90 φορούσε την φανέλα με τον φοίνικα στο στήθος. Στην Ανόρθωση παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2001 και κατέκτησε τα τέσσερα πρωταθλήματα και ένα κύπελλο.

IOANNOU

Νικόδημος Παπαβασιλείου

Με καριέρα μέχρι την Premier League ο άλλοτε Κύπριος διεθνής επαναπατρίστηκε το 1995 για λογαριασμό του Απόλλωνα. Ήταν ένας από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές στο νησί έτσι το καλοκαίρι του 2000, με τη λήξη του συμβολαίου του ,ο Κίκης Κωνσταντίνου τον έντυνε στα κυανόλευκα της Ανόρθωσης. Ωστόσο στο χρόνο που παρέμεινε δεν κατάφερε να διασωθεί του ναυαγίου και αποχώρησε για τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

NIKKI

Πέτρος Κονναφής

Ήρθε στην Ανόρθωση ως μεταγραφή από την Ομόνοια τον Ιανουάριο του 2002 έναντι ποσού ρεκόρ για την εποχή. Στην Ανόρθωση έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2004 προτού αποχωρήσει με προσφυγή. Μετά από μια περιπλάνηση στο Βέλγιο επέστρεψε στην Ομόνοια όπου έμεινε εκεί μέχρι το καλοκαίρι του 2007, όποτε και είχε τεθεί εκτός πλάνων. Επόμενος του σταθμός ήταν ο Απόλλωνας και έμελλε να ήταν ο τελευταίος καθώς σε ματς προετοιμασίας τραυματίστηκε σοβαρά και δεν αγωνίστηκε ξανά. Με τα χρώματα της Ανόρθωσης κατέκτησε δύο κύπελλα.

KONNAFIS

Στέφανος Βοσκαρίδης

Ο Παφίτης επιθετικός είχε ανακαλυφθεί από τους ανθρώπους του Απόλλωνα και οι πρώτες εμφανίσεις κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές, που αποτέλεσαν και το διαβατήριο για να φορέσει την φανέλα του ΠΑΟΚ. Στην Ελλάδα μόλις πήγε μάλιστα, τον αποκαλούσαν ως ο «Κύπριος Μαραντόνα». Μετά την περιπλάνηση του σε διάφορες ομάδες της Ελλάδας επαναπατρίζεται για λογαριασμό της Ανόρθωσης το καλοκαίρι του 2008. Είχε την τύχη και την ευλογία να είναι μέλος της ομάδας που συμμετείχε στους ομίλους χωρίς να έχει όμως ουσιαστική συμμετοχή. Αποχώρησε από την Ανόρθωση το 2009.

VOSKARIDIS

Μοχάμεντ Μουλά Ταχέρ Χαουάρ

Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ασία, που κατηφόρισε στην Κύπρο για να γίνει κάτοικος Λεμεσού το 2006. Στον Απόλλωνα έμεινε για ένα χρόνο προτού επιστρέψει προς Ασία μεριές. Προς τα τέλη του καλοκαιριού του 2008 ο Τιμουρ τον εμπιστεύτηκε και τον έφερε στην ομάδα μας. Το ξεκίνημα του φανταστικό, έγινε μάλιστα ο πρώτος Ιρακινός ποδοσφαιριστής που σκόραρε στο Champions League, ωστόσο στη συνέχεια εν μέσω διοικητικής κρίσης και όχι μόνο κατέβασε στροφές και έτσι το καλοκαίρι του 2009 αποτέλεσε παρελθόν.

XAOUAR

Γιώργος Σιέλης

Αποτέλεσε μέλος της ομάδας μας το περσινό πρώτο τρίμηνο δίχως ωστόσο να πάρει επίσημα λεπτά στα πόδια του. Κάτι αντίστοιχο του συνέβηκε και στον Απόλλωνα το 2010, χρονιά που ήταν μέλος της ομάδας των γαλάζιων, δίχως όμως να κάνει  αισθητή την παρουσία του.

SIELIS

Αγγελής Χαραλάμπους

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ανόρθωσης με τους Σκωτσέζους της Νταντή να διακρίνουν την ποιότητα του και το ταλέντο του και να τον αποκτούν άμεσα. Το καλοκαίρι του 2011 επαναπατρίστηκε για λογαριασμό του Ερμή. Η χρονιά που πραγματοποίησε ήταν ενδεικτική των συστάσεων που τον συνόδευαν ωστόσο δεν ήταν ικανές να πείσουν τα σαΐνια της επιτροπής προγραμματισμού της Ανόρθωσης και έτσι κατέληξε στον Απόλλωνα. Πέρσι καθιερώθηκε στον Απόλλωνα και ευτύχησε να πανηγυρίσει το κύπελλο. ‘Όσο για εμάς, από το 2004 περιμένουμε ποδοσφαιριστή των ακαδημιών μας να μπει στην πρώτη ομάδα και να καθιερωθεί…

AGGELIS

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ