Οι «συνοδοί» του Κολαούτι

Τις προηγούμενες ημέρες, ασχοληθήκαμε αναλυτικά με τα δεδομένα που έχει μπροστά του ο Ζόρζε Κόστα για τη μεσαία αλλά και για την αμυντική γραμμή, με τη γραμμή κρούσης να παίρνει σειρά. Ο τραυματισμός του Οκκά χάλασε σε κάποιο βαθμό τα σχέδια του Ζόρζε Κόστα, αλλά η μετάθεση του αγώνα από Σάββατο σε Κυριακή του δίνει τις επιπλέον λύσεις που χρειάζονται για το παιγνίδι. Με τον Οκκά να μένει εκτός, οι λύσεις που απομένουν στον Πορτογάλο προπονητή για τις τρεις θέσεις της επίθεσης είναι οι Κολαούτι, Φοφανά, Κάλβο, Μπεν Σουσιάν, καθώς και οι νεαροί Μακρής και Ανδρέου. Υπάρχει επίσης ο Ανδρέας Αβραάμ τον οποίο ακόμη να δούμε στην κανονική του θέση που είναι το αριστερό επιθετικό άκρο, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να δούμε στα φτερά τους Μόσες Οχαγιόν και Σότα Γκριγκαλασβίλι.

Ο σίγουρος

Ο μόνος σίγουρος για το παιγνίδι της Κυριακής είναι ο Ρομπέρτο Κολαούτι. Ο Αργεντινός επιθετικός είναι ότι πιο ποιοτικό έχουμε να παρατάξουμε μπροστά, και με τα δύο τέρματα που πέτυχε στην πρεμιέρα απέναντι στην Ομόνοια πραγματοποίησε την καλύτερη δυνατή αρχή στο νέο πρωτάθλημα. Ελλείψει και του Οκκά, ο μόνος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο κέντρο της επίθεσης είναι ο Μπεν Σουσιάν, του οποίου όμως δεν είναι η κανονική θέση.

Το φαβορί

Όσον αφορά τις δύο θέσεις δίπλα από τον Κολαούτι, το φαβορί για να καλύψει τη μία είναι ο Φοφανά, ο οποίος στο παιγνίδι της πρεμιέρας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Ο Ιβοριανός είναι το φαβορί για να βρεθεί στο αριστερό επιθετικό άκρο, με τους υπόλοιπους να ερίζουν για τη θέση στο δεξί επιθετικό άκρο. Μπεν Σουσιάν και Τόνι Κάλβο είναι οι δύο βασικοί υποψήφιοι, με τον Ισραηλίτη μέρα με τη μέρα να νιώθει όλο και καλύτερα στο Αντώνης Παπαδόπουλος και να αρχίζει να δείχνει σημάδια της ποιότητάς του. Από την άλλη, ο Ισπανός στην καλή του ημέρα μπορεί να κάνει μεγάλα παιγνίδια, όπως θεωρούμε πως τις περισσότερες πιθανότητες για την Κυριακή τις συγκεντρώνει ο Μπεν Σουσιάν καθώς βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, με τον Τόνι Κάλβο να είναι λίγο πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης.

Και τα αουτσάιντερ

Λιγότερες πιθανότητες να πάρουν θέση στα άκρα της επίθεσης έχουν οι Οχαγιόν, Γκριγκαλαβίλι, Αβραάμ, καθώς και οι νεαροί Μακρής και Ανδρέου. Οι πρώτοι δύο αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή, και στα άκρα θα τους δούμε κυρίως ως λύση ανάγκης. Από τη στιγμή που ποσοτικά δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα για την Κυριακή, τότε δεν αναμένεται να βρεθούν στο αρχικό σχήμα σε μία από τις δύο θέσεις των ακραίων επιθετικών. Όσο για τον Ανδρέα Αβραάμ, το πιθανότερο είναι τώρα που υπάρχουν επιστροφές ποδοσφαιριστών να μετατοπιστεί στη φυσική του θέση, αλλά για το παιγνίδι της Κυριακής δεν τον «βλέπουμε» στη βασική εντεκάδα. Υπάρχουν και οι μικροί, αλλά πολύ δύσκολο έως αδύνατο να πάρουν έστω και κάποια λεπτά συμμετοχής απέναντι στον Απόλλωνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ