Η κριτική των ποδοσφαιριστών

Ευρεία η νίκη της Ανόρθωσης στο παιχνίδι της Κυριακής για την ομάδα μας με 0-4, έστω κι αν δεν συνοδεύτηκε από την ανάλογη απόδοση. Υπήρξαν οι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν, ιδιαίτερα στα τελευταία στάδια του παιχνιδιού, όπως και αυτοί που δεν έθελξαν με την απόδοσή τους. Ας τους δούμε αναλυτικά:

Μάθιου Βαλβέρδ: Για άλλη μια φορά σταθερός, ο Γάλλος εμπνέει εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια. Δεν είχε το… ήσυχο απόγευμα που περιμέναμε, αφού χρειάστηκε να επέμβει σε τρεις – τέσσερις περιπτώσεις, ειδικά στα πρώτα στάδια του δευτέρου ημιχρόνου. Ευτυχώς για την Ανόρθωση, το έκανε με αυτοπεποίθηση, εξουδετερώνοντας κινδύνους εν τη γενέσει τους. «Ελέγχεται» για μια μακρινή έξοδο στο δεύτερο ημίχρονο, την οποία θα μπορούσε να αποφύγει αφού τη φάση έδειχνε να ελέγχει η άμυνά μας.

Σάβο Παβίσεβιτς: Ανεβάζει στροφές ο Σέρβος. Οι επεμβάσεις του ήταν καίριες, καθαρίζοντας αρκετές προϋποθέσεις πριν καν γίνουν φάσεις, ενώ προσπάθησε να δώσει και κάποιες μπάλες πιο μπροστά. Δείχνει να έχει μπει στο πετσί της ομάδας.

Πάολο Ζόρζε: Λίγο πιο… χαλαρός απ’ όσο έπρεπε έδειξε ο Πορτογάλος. Θεωρούμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις όφειλε να ήταν πιο αποφασιστικός και όχι τόσο επιπόλαιος.

Μάρκο Άντιτς: Μέτρια η απόδοση του Μάρκο που προσπάθησε να βγει μπροστά, στο αντίπαλο μισό, δίχως ωστόσο να προκαλέσει ιδιαίτερο πονοκέφαλο για την άμυνα της Αλκής. Σε μερικές φάσεις μάλιστα αμυνόμενος έδειξε να αντιμετωπίζει και δυσκολίες, ιδιαίτερα στις αρχές του δευτέρου μέρους.

Τζέισον Δημητρίου: Σταθερός στην απόδοσή του ο Αγγλοκύπριος που δείχνει να χρειάζεται ακόμα να πάρει παιχνίδια, δίχως όμως να ξεχωρίσει. Είναι έξυπνος ποδοσφαιριστής, «διαβάζει» τις φάσεις αμυνόμενος, αντιμετώπισε όμως κι αυτός προβλήματα. Δεν έκανε τα ανεβάσματα που περιμέναμε, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας.

Γρηγόρης Μάκος: «Έκοψε» αρκετές φορές τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της Αλκής ο Ελλαδίτης, πλην όμως έδειξε να χρειάζεται βοήθεια σε πολλές περιπτώσεις. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 60ο λεπτό που πέρασε εκτός παιχνιδιού, η Αλκή είχε πάρει τα ηνία στο κέντρο και κυκλοφορούσε την μπάλα καλύτερα από την ομάδα μας, που έδειχνε ανήμπορη να βρει το αντίδοτο.

Νταν Αλέξα: Επιτέλους γκολ! Ο Ρουμάνος κατάφερε για πρώτη φορά επί κυπριακού εδάφους να χριστεί σκόρερ και μάλιστα να ανοίξει το σκορ στην προσπάθεια της ομάδας μας για τη νίκη. Παίζει πλέον σε μια νέα θέση, μπροστά στο Μάκο και δείχνει να του «πάει». Δεν πρέπει βέβαια να «λησμονεί» τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Για δεύτερο συνεχές παιχνίδι, ο Ζόρζε Κόστα τον «πέταξε» για κάποια λεπτά και στο δεξί φτερό της επίθεσης!

Γκονζάλο Γκαρσία: Ένας τεχνίτης ποδοσφαιριστής, από τον οποίο περιμέναμε περισσότερα. Στα παιχνίδια με Ομόνοια και Απόλλωνα είχε κάνει αρκετή δουλειά στο μαρκάρισμα και είχε μάλλον ένα διαφορετικό ρόλο από του καθαρού επιτελικού μέσου. Χθες, αναμέναμε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες, όσο καλά κλεισμένος κι αν ήταν, σε μια προσπάθεια να βγάλει μπροστά στην επίθεση την ομάδα μας. Στο 70′ ο κ. Κόστα τον απέσυρε από το παιχνίδι, ευελπιστώντας ότι θα ανεβάσει στροφές στα επόμενα παιχνίδια.

Γκαουσσού Φοφανά: Από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του αγώνα. Έτρεξε, πάλεψε, δούλεψε αρκετά και χωρίς την μπάλα ο Ιβοριανός, ενώ ευτύχησε να βάλει το πρώτο του γκολ. Ένα τέρμα το οποίο προήλθε από το πείσμα και τη θέλησή του να κυνηγήσει τη λανθασμένη μπαλιά αμυνόμενου της Αλκής προς τα πίσω. Έχει αρκετά περιθώρια να βελτιωθεί δουλεύοντας σωστά, αλλά δίνει την αίσθηση πως όσα μπορεί, τα βγάζει στο γήπεδο.

Τόνι Κάλβο: Ποιόν Κάλβο να σχολιάσουμε; Των πρώτων 70 λεπτών ή του τελευταίου 20λέπτου; Δίχως να είναι αρνητικός, ο Ισπανός δεν είχε ξεχωρίσει στα πρώτα 70 λεπτά παιχνιδιού. Η είσοδος του Γκριγκαλασβίλι όμως τον βοήθησε να ανεβάσει στροφές, ενώ το τέρμα που πέτυχε του έδωσε φτερά! Ήταν αρκετά δραστήριος στη συνέχεια, ενώ σέρβιρε και στον Κολαούτι το 4ο γκολ με μια εξαιρετική ασίστ!

Ρομπέρτο Κολαούτι: Ούτε σήμερα έλειψε από τον πίνακα των σκόρερ του αγώνα ο υψηλόσωμος Αργεντινός, αν και δεν… ζευγάρωσε τα γκολ σήμερα. Ο Κολαούτι για άλλη μια φορά έκανε την προσπάθειά του σε όλο το παιχνίδι, παλεύοντας με τους αμυντικούς της Αλκής, αν και δεν τροφοδοτήθηκε σωστά από τους μέσους μας. Από το δικό του κεφάλι προήλθε και η ασίστ που τροφοδότησε τον Αλέξα για το 1-0.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Μόσες Οχαγιόν: Μπήκε στο παιχνίδι σε ένα σημείο που η Ανόρθωσις δεχόταν αρκετή πίεση και βοήθησε η μπάλα να κυκλοφορήσει περισσότερο προς την πλευρά της Αλκής. Δεν ευτύχησε να έχει κάποια καλή τελική προσπάθεια αν και δοκίμασε το πόδι του σε μια δυο περιπτώσεις. Ο Ισραηλινός όποτε έρχεται από τον πάγκο δίνει στο Ζόρζε Κόστα αυτό ακριβώς που του ζητά.

Σότα Γκριγκαλασβίλι: Τα 20 λεπτά στα οποία αγωνίστηκε, ήταν υπέραρκετα για να δείξει την κλάση του. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο Γεωργιανός άλλαξε το πρόσωπο της Ανόρθωσης και επέτρεψε να κλείσει το ματς με ευρεία νίκη. Ήταν παθιασμένος, κινητικός και ουσιαστικός, με ή χωρίς την μπάλα. Δείχνει να δουλεύει στις προπονήσεις, έδωσε διαπιστευτήρια στο φιλικό της περασμένης βδομάδας με τον Ερμή και πλέον κτυπά πόρτα εντεκάδας. Ήταν άτυχος στη φάση του 83′  αφού λίγο έλειψε να χριστεί κι αυτός σκόρερ, πιάνοντας υπό πίεση το σουτ μέσα από την περιοχή. Τολμούμε να πούμε ότι θα αναδειχθεί σε καλή μονάδα για την ομάδα μας. Έχει πάντως όλα τα φόντα.

Αμίτ Μπεν Σουσιάν: Ο Μπεν Σουσιάν δείχνει κι αυτός να μπαίνει σιγά σιγά στο πετσί της ομάδας. Ήταν δραστήριος στα δέκα και κάτι λεπτά που αγωνίστηκε, συνδυάστηκε με τους συμποδοσφαιριστές του και ιδιαίτερα με τον Γκριγκαλασβίλι και έδειξε διατεθειμένος να βοηθήσει. Ακόμα βέβαια δεν έχουμε δει κάτι εξαιρετικό, αλλά ελπίζουμε να γίνει κι αυτό σταδιακά, όταν πάρει και περισσότερα λεπτά στους αγώνες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ