Έλα Ρομπέρτο, κόψε την πλάκα!

Ο Ρόνι Λέβι επέμενε για ένα χρόνο στο να έρθει ο Ρομπέρτο Κολαούτι στην Κύπρο. Αν και πολύ λίγοι από εμάς τον είδαμε αγωνιζόμενο προηγουμένως, μας δινόταν η αίσθηση ότι ο Αργεντίνος ήταν πραγματικά ο killer που έλειπε από το ρόστερ της ομάδας. Το περασμένο καλοκαίρι ήρθε στην Κύπρο αλλά η μεταγραφή δεν προχώρησε λόγω των απαιτήσεων της Μακάμπι. Τον Ιανουάριο κάναμε ξανά προσπάθειες για να τον φέρουμε στο Αντώνης Παπαδόπουλος, αλλά και πάλι δεν προχώρησε η μεταγραφή. Ήρθε όμως στη Μεγάλη Κυρία ένα χρόνο καθυστερημένα, με προπονητή τον Χριστάκη Κασσιανό και όχι τον Ρόνι Λέβι ο οποίος τον ήθελε σαν τρελός. Ίσως με αυτό τον ποδοσφαιριστή στο τέλος της χρονιάς να κατακτούσαμε και τον περσινό τίτλο, καθώς οι ευκαιρίες που χάναμε στα παιγνίδια του δεύτερου γύρου ήταν πραγματικά απίστευτες.

Ότι έγινε όμως είναι παρελθόν. Ο Ρομπέρτο Κολαούτι ήρθε αυτό το καλοκαίρι στην ομάδα μας, και η αλήθεια είναι πως στην αρχή ήταν πίσω σε βαθμό ετοιμότητας. Παρόλα αυτά, στο πρώτο παιγνίδι με την Γκέφλε πέτυχε δύο τέρματα, αν και στον επαναληπτικό δεν… επιβίωσε του ναυαγίου και μάλιστα είχε χάσει δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα. Στο πρωτάθλημα, ο Αργεντινός πραγματοποιεί εξαιρετική αρχή, έχοντας πετύχει τέσσερα τέρματα σε δύο αγώνες και μάλιστα απέναντι σε Ομόνοια και Απόλλωνα. Αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, ένας Θεός ξέρει που θα σταματήσει το κοντέρ. Το εκπληκτικό με τον Κολαούτι, είναι το γεγονός ότι η ευστοχία του είναι… εξωπραγματική. Χθες με τον Απόλλωνα, δύο φορές ήρθε η μπάλα στο κεφάλι του και πέτυχε δύο τέρματα. Με την Ομόνοια πέτυχε δύο τέρματα σε τρεις τελικές προσπάθειες που έκανε. Τέσσερα τέρματα σε… πέντε ευκαιρίες, αριθμός πραγματικά απίστευτος!

Μόλις ήρθε στην ομάδα, ένας Ισραηλίτης δημοσιογράφος είχε αναφέρει μιλώντας σε Κυπριακό μέσο, πως ο Κολαούτι κατά τη γνώμη του ήταν ο καλύτερος επιθετικός που αγωνίστηκε ποτέ στο Ισραήλ! Εμείς δεν θα πάρουμε ως δεδομένο τη δήλωσή του, αλλά σίγουρα ο Αργεντινός είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει την τεράστια διαφορά στο κέντρο της επίθεσης. Κατά την περσινή χρονιά δεν ήταν βασικός στην Μακάμπι, και φέτος βλέπει την παρουσία του στην Ανόρθωση ως ευκαιρία για να επιστρέψει στις καλές του χρονιές.

Αγωνιστικά μιλώντας, στον αέρα είναι ανίκητος. Από τα έξι τέρματα που πέτυχε στα επίσημα παιγνίδια, τα τέσσερα προήλθαν από κεφαλιά. Βρίσκεται στη σωστή θέση στο σωστό χρόνο μέσα στη μεγάλη περιοχή, ενώ μπορεί να ξεφύγει πολύ εύκολα και… πονηρά από τους αμυντικούς που τον μαρκάρουν. Η κίνηση του στο πρώτο τέρμα που πέτυχε χθες με τον Απόλλωνα είναι για σεμινάριο, ενώ παρά τη δυσκολία για να πετύχει το τέρμα καθώς είχε με πλάτη το τέρμα, το έκανε να φαίνεται τόσο εύκολο. Από τον καιρό του Φρούσσου είχαμε να δούμε τέτοιο κεφαλοσφαιριστή στην ομάδα. Επίσης, μπορεί να καλύψει εξαιρετικά τη μπάλα με το σώμα του και να τη σπάσει αριστερά και δεξιά στους συμπαίκτες του.

Το σίγουρο είναι ότι ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή του φετινού μαραθωνίου. Τα σημάδια που μας δείχνει όμως ο Κολαούτι είναι ενθαρρυντικά για τη συνέχεια και αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό τότε θα πετύχει πολύ περισσότερα τέρματα και θα χαρίσει πολύ περισσότερες νίκες στην ομάδα μας.

Απολαύστε τα τέσσερα τέρματα που πέτυχε στις πρώτες δύο αγωνιστικές:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ