Το πρόβλημα με το Καταστατικό, οι λύσεις και οι παραβιάσεις

Είναι τουλάχιστον ασέβεια προς το καταστατικό ενός Σωματείο, να το επικαλούμαστε “α λα καρτ”. Όποτε δηλαδή μας συμφέρει είναι καλό και άγιο, όποτε δεν μας βολεύει, το τσαλαπατούμε σαν μπακαλοτέφτερο!  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Κατ’ αρχάς, όντως, το καταστατικό ορίζει την έκτακτη εκλογική συνέλευση 15 μέρες μετά την εξαγγελία της. Άσχετο αν αντί να την εξαγγείλουμε Παρασκευή, μεταφέραμε τη συνεδρία Σάββατο, αφήσαμε την Κυριακή κενή και τελικά την εξαγγείλαμε Δευτέρα υπό την πίεση των οργανωμένων!

paraitisi

Το καταστατικό βέβαια, επιτρέπει το διορισμό επιπλέον μελών στο Συμβούλιο.

epipleon 5 meli

Επίσης, επιτρέπει τη δημιουργία και λειτουργία υποεπιτροπών.

ypoepitropes

Τα πιο πάνω, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια “διοικούσα επιτροπή” που να τρέξει τα φλέγοντα ζητήματα της ομάδας.

Σε καμιά περίπτωση, το καταστατικό δεν απαγορεύει τη σύγκλιση μη εκλογικής συνέλευσης στο μεσοδιάστημα. Σε αυτήν, μπορεί να εκλεγεί/οριστεί μια διοικούσα επιτροπή, την οποία να επικυρώσει η Συνέλευση της 13ης Αυγούστου. Αυτό θα μπορούσε να γίνει στις επόμενες 2-3 το πολύ ημέρες.

Τέλος, για να τεκμηριώσουμε το ρηθέν περί “αλά καρτ” επίκλησης του καταστατικού, παραθέτουμε το ακόλουθο:

500k daneio

Αυτή την στιγμή που μιλάμε, το καταστατικό παραβιάζεται, αφού είναι καλά γνωστό ότι στη θητεία του νυν διοικητικού συμβουλίου, τα προσωπικά δάνεια μελών του δ.σ. αλλά και εξωδιοικητικών, ξεπερνούν τις 500 χιλιάδες ευρώ, χωρίς την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης! Πιο καραμπινάτη παραβίαση του καταστατικού, δεν νοείται!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ