Ψυχολογία (ώρα) μηδέν

Μετά τον αποκλεισμό της Ανόρθωσης από την Γκέφλε, η ψυχολογία όλων στην ομάδα βρέθηκε στο χειρότερο της σημείο εδώ και αρκετά χρόνια. Ήταν τέτοιο το χαστούκι του συγκεκριμένου αποκλεισμού, που επισκίασε οτιδήποτε άλλο συνέβη στην ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Από τα φιλικά φάνηκε πως η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, παρά το ότι πέρασαν κάποιες εβδομάδες από τον αποκλεισμό, παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Και είναι το πρώτο πράγμα που θα δουλέψει πάνω του ο νέος προπονητής, καθώς σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα που θα έχει να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, είναι ο μόνος τομέας που θα μπορεί να αλλάξει άμεσα.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αγωνιστικά ο νέος προπονητής δεν μπορεί να αλλάξει και πολλά πράγματα μέχρι τον αγώνα με την Ομόνοια σε τρία Σάββατα. Σε ένα ντέρμπι όμως, νικητής είναι αυτός που το θέλει περισσότερο, και ο νέος προπονητής καλείται μέσα σε λίγες ημέρες να εμφυσήσει πνεύμα νικητή στους ποδοσφαιριστές τους και να «βγάλει» από το μυαλό τους τον αποκλεισμό από την Γκέφλε.

Πάντα μία αλλαγή προπονητή λειτουργεί ευεργετικά προς τους ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα όταν οι σχέσεις τους με τον προηγούμενο προπονητή δεν ήταν και οι καλύτερες. Παράδειγμα ο ερχομός Στόιλοφ την ποδοσφαιρική περίοδο 2010 – 2011. Όμως, ένας προπονητής δεν θα κριθεί μόνο με το αν καταφέρει να αλλάξει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Σιγά σιγά θα πρέπει να περάσει στους ποδοσφαιριστές το δικό του αγωνιστικό πνεύμα, και οι ίδιοι να το ακολουθήσουν κατά γράμμα. Αλλά ο χρόνος είναι λίγος και αυτό θα έρθει σταδιακά. Πρώτο μέλημα του νέου προπονητή θα πρέπει να είναι η αλλαγή ψυχολογίας προς το καλύτερο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ