Ποιός είναι ο Τσεντομίρ Γιανέφσκι;

O 52χρονος (3/7/1961) Τσεντομίρ Γιανέφσκι, έρχεται για τρίτη φορά στην πατρίδα για να αναλάβει και πάλι Σωματείο της επαρχίας Αμμοχώστου! Προηγήθηκαν οι ομάδες της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου και του Εθνικού Άχνας.

Ένωση

Ο Σκοπιανός, ήρθε για πρώτη φορά στην Κύπρο το 2009, όταν ανέλαβε το κτίσιμο τότε της Ένωσης. Έχοντας μια μέτρια προς καλή χρονιά για τα δεδομένα της ΕΝΠ, με έμφαση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, τερμάτισε μετά την πρώτη φάση στην 8η θέση (τελευταία του Β΄ομίλου) με 29 βαθμούς από 7 νίκες και 8 ισοπαλίες, ενώ γνώρισε και 11 ήττες. Στη φάση των ομίλων πέτυχε 3 νίκες και 2 ισοπαλίες, κάνοντας τους βαθμούς του 40, πλασαριζόμενος στην τιμητική 6η θέση της τελικής κατάταξης.

Στα μεταξύ μας παιχνίδια, κερδίσαμε στη 13η αγωνιστική εντός έδρας με 2-0, ένα παιχνίδι στο οποίο αποδοκιμάστηκαν έντονα ο Σλάβο Μούσλιν και οι ποδοσφαιριστές μετά το τέλος, ενώ οι Μαχητές είχαν αποχωρήσει δέκα λεπτά πριν τη λήξη εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την εικόνα της ομάδας. Στο ραντεβού της 26ης αγωνιστικής στο Παραλίμνι, κερδίσαμε ξανά με 1-2, με προπονητές τους Νικολάου και Φρούσο.

Ο Γιανέφσκι απεχώρησε τον Ιανουάριο του 2011 από την Ένωση, αφού κατά τη δεύτερη του χρονιά στον πάγκο, η εικόνα της Παραλιμνίτικης ομάδας ήταν απογοητευτική, με την Ένωση να μην ξεκολλά από την επικίνδυνη ζώνη.

Εθνικός

Η δεύτερη φορά που ο Γιανέφσκι ήρθε στην Κύπρο, ήταν δέκα μήνες μετά, τον Οκτώβρη του 2011. Ήταν η σειρά του Λούκα Φανιέρου να τον φέρει στον Εθνικό Άχνας – ή αν προτιμάτε Άχνα FC – για να αντικαταστήσει τον Τόζα Σάπουριτς που απολύθηκε λόγω του εξαιρετικά κακού ξεκινήματος. Η υπομονή των Αχνιωτών όμως διήρκησε μόλις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, αφού η εικόνα της ομάδας δεν άλλαξε, εξακολουθούσε να βρίσκεται στα χαμηλά βαθμολογικά στρώματα (12η θέση) και μετά από ένα σερί πέντε ανεπιτυχών αποτελεσμάτων – τρεις ήττες και δυο ισοπαλίες – έδωσαν τα παπούτσια στο χέρι του Σκοπιανού τεχνικού.

Παλαιότερα

Αμέσως πριν έρθει στην Κύπρο για πρώτη φορά, ο Τσεντομίρ Γιανέφσκι διετέλεσε προπονητής στον Ερυθρό Αστέρα. Ήταν ωστόσο σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά χρονιά, με τα χρέη να είναι δυσβάστακτα. Παραιτήθηκε όταν έχασε στα ημιτελικά του κυπέλλου από ομάδα δεύτερης κατηγορίας, αφήνοντας ταυτόχρονα τον Ερυθρό Αστέρα στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, 22 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Πατριζάν.

Προηγουμένως, ο Γιανέφσκι είχε πανηγυρίσει το νταμπλ Ελλάδος, ως βοηθός του Τροντ Σόλιντ στον Ολυμπιακό Πειραιώς, κατά την περίοδο 2005-2006. Στα μισά της επόμενης περιόδου, ο Σόλιντ απομακρύνθηκε από τον πάγκο παρόλο που ήταν πρώτος στον πίνακα, αφού είχε ανεπιτυχή αποτελέσματα στην Ευρώπη.

Φεύγοντας από τον Ολυμαπικό, ανέλαβε το 2007 τη βελγική Μπριζ, κερδίζοντας το κύπελλο στο τέλος της περιόδου, κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης.

Σήμερα

Από την απομάκρυνσή του από την Άχνα μέχρι σήμερα, είναι προπονητής στην Εθνική ομάδα των Σκοπίων.

Πηγές: Contra.gr, balla.com.cy, shootandgoal.com, wikipedia.org

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ