Η ανάλυση του ρόστερ: Επιθετική γραμμή

Μία ημέρα πριν την έναρξη του Παγκύπριου πρωταθλήματος, όπου η ομάδα μας θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ομόνοια στο Αντώνης Παπαδόπουλος, το Anorthosis24 επιχειρεί μία τελευταία ανάλυση του ρόστερ μας, με βάση τα σημερινά δεδομένα. Η ανάλυση θα είναι χωρισμένη σε τρία μέρη, αμυντική γραμμή, μεσαία γραμμή και επιθετική γραμμή. Νωρίτερα, δημοσιεύσαμε τις αναλύσεις μας για την αμυντική και μεσαία γραμμή γραμμή, ενώ τώρα ακολουθεί η ανάλυση για την επιθετική γραμμή. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ανδρέας Αβραάμ / 06-06-1987 (26) / Κύπριος

AVRAAM ANALISI

Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες κοντά στην έξοδό του από την ομάδα και μεταγραφή του στην Μέταλουργκ Ντόνετσκ, μεταγραφή η οποία δεν πραγματοποιήθηκε και επέστρεψε στις προπονήσεις. Τον κατατάσσουμε στην επιθετική γραμμή καθώς η κανονική του θέση είναι στο αριστερό επιθετικό άκρο, όπου έκανε και τα καλύτερα του παιγνίδια με τη φανέλα του Απόλλωνα. Πιστεύουμε ότι στη συγκεκριμένη θέση μπορεί να προσφέρει αρκετά στην ομάδα μας και μόνο όταν παραστεί ανάγκη να χρειάζεται να παίρνει θέση στο αριστερό αμυντικό άκρο, όπου πέρσι τουλάχιστον έδειξε να μην μπορεί να ανταποκριθεί στον βαθμό που πρέπει για ένα αριστερό μπακ. Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός είναι αρκετά ταχύς, έχει καλή τεχνική και μπορεί να έχει και καλή επαφή με τα δίχτυα, όταν και εφόσον του δοθεί η ευκαιρία. Αν παρουσιαστεί όπως μπορεί, θα είναι σημαντικός ποδοσφαιριστής για την Ανόρθωση του Ζόρζε Κόστα.

Φοφανά / 14-04-1984 (29) / Ιβοριανός

FOFANA ANALISI

Ο Ιβοριανός μεσοεπιθετικός έκανε πέρσι μία πολύ καλή χρονιά με τη Δόξα, και κέρδισε το «εισιτήριο» για τη μεταγραφή του στην Ανόρθωση. Πρόκειται για ένα πολύ εκρηκτικό ποδοσφαιριστή, με χαμηλό κέντρο βάρους που του επιτρέπει να έχει ένα πολύ γρήγορο πρώτο βήμα, κάτι που δυσκολεύει πολύ τους αντίπαλους αμυντικούς στο να τον αναχαιτίσουν. Παρότι το καλό του πόδι είναι το δεξί, χρησιμοποιεί αρκετά και το αριστερό του. Όταν του δοθεί η ευκαιρία, δοκιμάζει τα πόδια του και επιχειρεί αρκετά σουτ, ακόμη και από μακρινή απόσταση. Δεν είναι ποδοσφαιριστής κλάσης Λαβόρδε, που ουσιαστικά αντικαθιστά στο ρόστερ, αλλά πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με φιλότιμο που πάντα θα δίνει ότι μπορεί. Στη μέρα του όμως, μπορεί να αναστατώσει την κάθε άμυνα και να πετύχει σημαντικά τέρματα. Μειονέκτημά του είναι το ότι δεν έχει καλή τελική πάσα, ή τουλάχιστον έτσι είδαμε στα όσα παιγνίδια αγωνίστηκε.

Τόνι Κάλβο / 28-03-1987 (26) / Ισπανός

CALVO ANALISI

Ο «άσωτος γιος». Στην καλή του ημέρα, ο Ισπανός μπορεί να πάρει ένα παιγνίδι μόνος του. Στη κακή του ημέρα, γίνεται εκνευριστικός και για τον κόσμο αλλά και για τους συμπαίκτες του. Έφυγε πριν από περίπου ένα μήνα, και επέστρεψε πίσω καθώς ούτε ο ίδιος βρήκε ομάδα, ούτε εμείς βρήκαμε κάποιον ποδοσφαιριστή να τον αντικαταστήσει στο δεξί επιθετικό άκρο. Αν επιτέλους παρουσιαστεί όπως μπορεί, τότε θα ενισχύσει σημαντικότατα την ομάδα. Άλλωστε, χωρίς τον Τόνι Κάλβο η ομάδα δεν είχε στο ρόστερ της τον ακραίο επιθετικό που θα τροφοδοτήσει τους επιθετικούς μας από τα πλάγια, όπως μπορεί ο Ισπανός. Και ιδιαίτερα με τον Ρομπέρτο Κολαούτι στο ρόστερ, ένας ποδοσφαιριστής όπως ο Τόνι Κάλβο ήταν αναγκαίος στην ομάδα, καθώς ο Αργεντινός επιθετικός χρειάζεται ποδοσφαιριστές να τον τροφοδοτήσουν στην αντίπαλη περιοχή.

Αμίτ Μπεν Σουσιάν / 20-03-1985 (28) / Ισραηλίτης

SOUSIAN ANALISI

Ο Ισραηλίτης είναι ένα από τα μεγάλα ερωτήματα της φετινής χρονιάς. Στο Ισραήλ είχε γεμάτες χρονιές αλλά όταν ανακοινώθηκε, πολύ λίγοι από εμάς ήξεραν για το συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Στα Ευρωπαϊκά παιγνίδια δεν αγωνίστηκε, και ότι είδαμε από τον ίδιο ήταν στα φιλικά παιγνίδια που ακολούθησαν. Αν και άρχισε μέτρια, στη συνέχεια βελτιώθηκε ενώ με την ΑΕΛ έκανε το καλύτερό του παιγνίδι με τη φανέλα της ομάδας μας. Από ότι είδαμε από τον ίδιο μέχρι τώρα, δεν είναι ούτε καθαρός ακραίος επιθετικός, ούτε κεντρικός επιθετικός. Η θέση που του ταιριάζει περισσότερο θα λέγαμε, θα ήταν πίσω από τον κεντρικό επιθετικό, αλλά μπορεί να δώσει λύσεις σε αρκετές θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Γιάννης Οκκάς / 11-02-1977 (36) / Κύπριος

OKKAS ANALISI

Στα 36 προς 37 πλέον, ο Κύπριος επιθετικός είναι στο ρόστερ για να δίνει περισσότερο βοήθειες από τον πάγκο. Η επιθετική γραμμή της ομάδας μας δεν μπορεί να στηριχθεί για ολόκληρη τη χρονιά στον Γιάννη Οκκά, και το ότι δεν υπάρχουν άλλοι επιθετικοί στο ρόστερ πέραν των Κολαούτι και Οκκά, εκτός αν προχωρήσουμε σε μεταγραφική ενίσχυση, είναι ένα μεγάλο ρίσκο. Όλοι ξέρουμε τι μπορεί να δώσει ο Οκκάς, αλλά δεν μπορεί πλέον να το δίνει παρά μόνο σε μερικά μικρά χρονικά διαστήματα.

Ρομπέρτο Κολαούτι / 24-05-1982 (31) / Αργεντινός

KOLAOUTI ANALISI

Το μεγάλο όνομα στην επιθετική γραμμή της ομάδας και ο ποδοσφαιριστής που θα στηριχθούμε περισσότερο για το εύκολο γκολ. Ο διακαής πόθος του Ρόνι Λέβι, ήρθε στο Αντώνης Παπαδόπουλος με ένα χρόνο καθυστέρηση, και όλοι αναμένουμε από τον Αργεντίνο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά σε ότι αφορά το σκοράρισμα. Ο Κολαούτι είναι ένας ποδοσφαιριστής που για να σου δώσει το τέρμα, θα πρέπει να του φέρεις τη μπάλα στα τετράγωνα. Και για να γίνει αυτό, προϋποθέτει πως θα υπάρχει σωστή ανάπτυξη και από τον άξονα αλλά και από τα πλάγια. Για παράδειγμα, στο πρώτο παιγνίδι με την Γκέφλε, πέτυχε το τρίτο μας τέρμα μετά από την εξαιρετική μπαλιά του Οχαγιόν, ενώ στο πρώτο τέρμα, πάλι από μπαλιά του Οχαγιόν έκανε την κεφαλιά η οποία αποκρούστηκε πολύ δύσκολα από τον τερματοφύλακα και στη συνέχεια της φάσης κερδίσαμε το πέναλτι. Ο Αργεντινός είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια και αρκετές φορές θα βγει έξω από την περιοχή για να μοιράσει το παιγνίδια στα πλάγια, αλλά για να γίνει πραγματικά επικίνδυνος θα πρέπει να «σερβιριστεί» μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Για αυτό και αναφέραμε πολλές φορές, ότι ο Τόνι Κάλβο ή ποδοσφαιριστής σαν τον Ισπανό που έχουν αρκετά καλή σέντρα, θα βοηθήσουν τον Κολαούτι ώστε να πετύχει αρκετά τέρματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ