Η ανάλυση του ρόστερ: Μεσαία γραμμή

Μία ημέρα πριν την έναρξη του Παγκύπριου πρωταθλήματος, όπου η ομάδα μας θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ομόνοια στο Αντώνης Παπαδόπουλος, το Anorthosis24 επιχειρεί μία τελευταία ανάλυση του ρόστερ μας, με βάση τα σημερινά δεδομένα. Η ανάλυση θα είναι χωρισμένη σε τρία μέρη, αμυντική γραμμή, μεσαία γραμμή και επιθετική γραμμή. Νωρίτερα, δημοσιεύσαμε και την ανάλυσή μας για την αμυντική γραμμή, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει η ανάλυση για την επιθετική γραμμή. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Χρίστος Μαραγκός / 09-05-1983 (30) / Κύπριος

MARAGKOS ANALISI

Ο Κύπριος μέσος επέστρεψε το καλοκαίρι για τέταρτη φορά στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Έφυγε το καλοκαίρι του 2012 για να πάει στην ΑΕΚ, όπου πραγματοποίησε μία πολύ καλή χρονιά, και επέστρεψε πίσω αυτό το καλοκαίρι, με τον Γιάννη Σκοπελίτη να κάνει ακριβώς το αντίθετο δρομολόγιο. Ο Χρίστος Μαραγκός μπορεί να αποτελέσει ένα καλό ρολίστα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά δεν μπορεί να είναι ο ηγέτης της. Για να αποδώσει στο μέγιστο, χρειάζεται να υπάρχουν δύο πολύ καλοί μέσοι δίπλα του, έτσι ώστε ο ίδιος να επικεντρωθεί σε αυτά που μπορεί να προσφέρει. Με τους άλλους μέσους που υπάρχουν στην ομάδα, δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει θέση βασικού, αλλά στο χέρι του ίδιου είναι να τους διαψεύσει όλους. Ο Χρίστος Μαραγκός είναι περισσότερο οκτάρι και εκεί μπορεί να αποδώσει περισσότερο, πίσω από τον επιτελικό χαφ και μπροστά από το αμυντικό χαφ.

Νταν Αλέξα / 28-10-1979 (33) / Ρουμάνος

ALEXA ANALISI

Ο «χειρούργος». Ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής ο οποίος αδικεί τον εαυτό του με τη συμπεριφορά του στο γήπεδο. Και όταν λέμε συμπεριφορά, εννοούμε με το σκληρό τρόπο που αγωνίζεται αρκετές φορές. Ο Ρουμάνος αμυντικός μέσος ήρθε πέρσι το καλοκαίρι στην ομάδα και αγαπήθηκε από τον κόσμο για το παθιασμένο του παιγνίδι. Οφείλει όμως ο ίδιος να είναι πιο προσεκτικός, γιατί δέχεται με μεγάλη ευκολία κίτρινες κάρτες και στερεί από την ομάδα τον εαυτό του. Αγωνιστικά, παρά το ότι είναι αμυντικό χαφ, ο Ρουμάνος είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια ενώ επίσης έχει εξαιρετική πάσα. Είναι ηγετική φυσιογνωμία στην ομάδα, και για αυτό το λόγο οφείλει ο ίδιος να είναι πιο προσεκτικός στον αγωνιστικό χώρο και να μην δέχεται εύκολα κίτρινες κάρτες. Μπορεί επίσης, κατ’ ανάγκη, να αγωνιστεί και σαν κεντρικός αμυντικός, και δεν θα μας παραξένευε σε περίπτωση που δεν αποκτήσουμε παίχτη στη θέση αυτή, να τον βλέπαμε πυκνά συχνά να αγωνίζεται και σαν κεντρικός αμυντικός. Πάντως, πέρσι στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου απέναντι στην Πάφο που αγωνίστηκε στη θέση αυτή, ήταν πολύ πιο προσεκτικός αφού εκεί τα λάθη τιμωρούνται πολύ περισσότερο. Αν μόνο έδειχνε αυτή τη σοβαρότητα σε όλα τα παιγνίδια…

Γρηγόρης Μάκος / 18-01-1987 (26) / Ελλαδίτης

MAKOS ANALISI

Ο Ελλαδίτης ήταν από τις μεταγραφές – μπαμ αυτού του καλοκαιριού. Ήρθε για να κάνει τη διαφορά στο χώρο της μεσαίας γραμμής και έχει τις προοπτικές για να το εκπληρώσει. Μέχρι τώρα όμως δεν μας έδειξε αυτό το κάτι παραπάνω. Φυσικά, ήρθε στην ομάδα ενώ η προετοιμασία ήταν προς το τέλος της και χρειάζεται ακόμη καιρό για να δέσει με τους υπόλοιπους. Το ενθαρρυντικό είναι ότι στα φιλικά παιγνίδια, έδειξε να ανεβαίνει συνεχώς. Πρόκειται για ένα αμυντικό χαφ με αστείρευτες δυνάμεις και γερά πνευμόνια. Δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα ανεβάσει την ομάδα μπροστά, αλλά είναι ο ποδοσφαιριστής που θα κυνηγήσει την κάθε μπαλιά και θα αποκρούσει τις επιθέσεις του αντιπάλου πριν γίνει επικίνδυνος για την εστία μας. Στα χαρτιά, αυτός με τον Αλέξα θα αποτελέσουν τους δύο βασικούς αμυντικούς χαφ της ομάδας, αν και άποψή μας είναι ότι η ομάδα χρειάζεται και ένα οκτάρι κλάσης που θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο πρώτα για τη μεσαία γραμμή και μετά για όλη την ομάδα. Φυσικά, από τη στιγμή που ο Αλέξα έχει καλή πάσα και είναι καλός με τη μπάλα στα πόδια, ίσως βοηθήσει ώστε να δέσουν σαν δίδυμο στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Μόσες Οχαγιόν / 24-05-1983 (30) / Ισραηλίτης

OXAGION ANALISI

Ο Ισραηλίτης μέσος αγωνίζεται στη θέση του οκταριού και ήρθε το περασμένο καλοκαίρι μετά από εισήγηση του Ρόνι Λέβι. Μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να πάρει φανέλα βασικού για συνεχόμενα παιγνίδια, αλλά είναι πάντα στις πρώτες λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο. Πέρσι δεν έκανε και την καλύτερη χρονιά που μπορούσε να κάνει, αλλά φέτος έχει την ευκαιρία να πάρει περισσότερα παιγνίδια και να καθιερωθεί. Το μεγάλο του «όπλο» είναι η πολύ καλή πάσα που διαθέτει αλλά και το δυνατό σουτ, που μέχρι στιγμής όμως δεν απέφερε αρκετά τέρματα, αν και στις προηγούμενες ομάδες που αγωνίστηκε πέτυχε αρκετά. Μπορεί επίσης να αγωνιστεί αν παραστεί αναγκαίο, στο δεξί επιθετικό άκρο αλλά και σαν επιτελικό χαφ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν θα προκαλέσει το οποιοδήποτε πρόβλημα στην ομάδα και θα αναμένει να πάρει την ευκαιρία του. Πιστεύουμε πως ο Ισραηλίτης μπορεί να δείξει αρκετά περισσότερα από ότι μας έδειξε μέχρι σήμερα, και έχει και αυτός την ευκαιρία να αποτελέσει ένα σημαντικό γρανάζι στη νέα Ανόρθωση που χτίζεται.

Ζαχαρίας Θεοδώρου / 07-07-1993 (20) / Κύπριος

ZAHARIAS ANALISI

Ίσως ο νεαρός που μπορεί να πάρει άμεσα την ευκαιρία, από όλους όσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ρόστερ. Ο δανεισμός του πέρσι στην Αγία Νάπα του έκανε καλό, αφού ήταν βασικός και πήρε αρκετές εμπειρίες, το πιο σημαντικό πράγμα για ένα νεαρό ποδοσφαιριστή. Δείχνει όμως και ο ίδιος με τις εμφανίσεις του ότι μπορεί να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να καθιερωθεί σταδιακά στην Ανόρθωση. Η φυσική του θέση είναι στη μεσαία γραμμή, αλλά μπορεί να δώσει επίσης λύσεις και σαν δεξιός ακραίος αμυντικός. Είναι αρκετά ήρεμος με τη μπάλα στα πόδια, έχει πολύ καλή πάσα αλλά χρειάζεται να δείξει τα προσόντα του και απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους. Εκεί θα δείξει πραγματικά αν μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα και να καθιερωθεί στην ομάδα. Πιστεύουμε πως ο ίδιος θα πάρει τις ευκαιρίες του φέτος, και αν τις εκμεταλλευτεί τότε η ομάδα θα κερδίσει ένα Κύπριο ποδοσφαιριστή για το μέλλον.

Σότα Γκριγκαλασβίλι / 21-06-1986 (27) / Γεωργιανός

SOTA ANALISI

Ο Γεωργιανός ήρθε το καλοκαίρι στην ομάδα με προοπτικές να πάρει θέση βασικού στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ήταν στην ομάδα της Ντίλα Γκόρι όταν μας απέκλεισε το περασμένο καλοκαίρι και μάλιστα από δικά του πόδια προήλθαν δύο από τα τρία τέρματα που δεχθήκαμε στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Όμως, μέχρι τώρα, ο Γεωργιανός είναι πολύ έξω από τα νερά του και είναι ένα από τα ονόματα που ακούγονται για αποδέσμευσή τους από την ομάδα. Όπως αναφέραμε ξανά από το Anorthosis24, ο Γκριγκαλασβίλι αντιμετωπίζει πρόβλημα επικοινωνίας με τους υπόλοιπους στην ομάδα, ενώ ούτε εμείς βοηθήσαμε ώστε να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα. Αγωνίζεται κυρίως στη θέση του οκταριού, ενώ μπορεί να δώσει λύσεις και στις υπόλοιπες θέσεις της μεσαίας γραμμής καθώς και στο αριστερό επιθετικό άκρο. Μέχρι σήμερα όμως, ελάχιστα είδαμε από αυτόν καθώς ο Χριστάκης Κασσιανός δεν του έδωσε χρόνο συμμετοχής στα παιγνίδια με την Γκέφλε, ενώ αντιμετώπισε και κάποια προβλήματα τραυματισμού. Για την αξία του δεν μπορούμε να πούμε πολλά αφού ελάχιστα τον είδαμε αγωνιζόμενο, και το μέλλον του στην ομάδα είναι αβέβαιο.

Γκονζάλο Γκαρσία / 13-10-1983 (29) / Ουρουγουανός

GARCIA ANALISI

Ο ποιοτικότερος παίχτης στο ρόστερ αυτή τη στιγμή. Ήρθε σε μία περίοδο που η ομάδα ήταν «γεμάτη» από δεκάρια, αλλά η απόκτησή του, έστω και σαν δανεικός, ενθουσίασε τον κόσμο της Ανόρθωσης. Ο «μάγος», έδειξε πόσα καντάρια μπάλα γνωρίζει από την περίοδο που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, ενώ στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, από όπου τον αποκτήσαμε ως δανεικό. Από το καλημέρα, στο πρώτο παιγνίδι με την Γκέφλε, έδειξε το πλούσιο ταλέντο του, αλλά στον επαναληπτικό «ναυάγησε» και αυτός όπως όλη η ομάδα. Στη συνέχεια αντιμετώπισε και αυτός ένα πρόβλημα τραυματισμού και έχασε κάποια φιλικά, αλλά τώρα είναι πανέτοιμος για τις εγχώριες διοργανώσεις. Αγωνιστικά, είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος και δημιουργεί φάσεις για τους συμπαίκτες του, αλλά επίσης μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία είτε φάση δική του είτε μετά από προσπάθειες από συμπαίκτες. Δεν είναι το δεκάρι όπως ο Μαρσίνιο που θα έρθει από πίσω να πάρει μπάλα, αλλά συνήθως περιμένει στο αντίπαλο μισό. Για αυτό και είναι αναγκαίο, με τον Γκαρσία στο παιγνίδι, η μπάλα να κυκλοφορεί εύκολα από το δικό μας μισό μέχρι όταν έρθει στον Ουρουγουανό. Μειονέκτημά του είναι ότι δεν μαρκάρει και ιδιαίτερα, αλλά με ένα τέτοιο ποδοσφαιριστή στη διάθεσή σου, είναι «περιττή πολυτέλεια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ