Η άγνοια του αντικειμένου και οι πασπαρτού παράγοντες

Μια νέα διοίκηση αναλαμβάνει – εκτός απροόπτου – σήμερα το απόγευμα τα ηνία της ομάδας, η οποία αποτελείται εξ ολοκλήρου από άτομα που είτε ήταν μέλη της προηγούμενης διοίκησης που ανέλαβε προ δύο μηνών, είτε σύμβουλοί της.

Δικαιολογίες για την αποτυχία της προηγούμενης ή των προηγούμενων αν προτιμάτε διοικήσεων, υπάρχουν πολλές. Από τις εύκολες λύσεις του «μας πολεμούν όλοι» μέχρι τις… μεταφυσικές του «μας καταράστηκαν». Ναι, μην παραξενεύεστε, στην προσπάθεια να εξηγήσουμε τι στο καλό συνέβη στη Σουηδία και φάγαμε την ξεγυρισμένη τεσσάρα, το ακούσαμε κι αυτό! Δίχως να αδικούμε αυτόν που το εκστόμισε. Τρόμαξαν τα μάτια του ανθρώπου μ’ αυτά που είδε!

Εμείς, ταπεινά υποβάλλουμε ότι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι η άγνοια του αντικειμένου. Δεν θέλουμε ούτε τις καλές προθέσεις να αμφισβητήσουμε, ούτε αμφιβάλλουμε για την αγάπη που έχουν κάποιοι για την ομάδα. Αν θέλετε, τους πιστώνουμε και με περισσότερη αγάπη από μας, τόση, ώστε να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να στηρίζουν οικονομικά το Σωματείο σε καιρούς δύσκολους. Ωστόσο, αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα. Και δυστυχώς, τα τελευταία πέντε χρόνια, το χειρότερο διαδέχεται το κακό…

Το ποδόσφαιρο είναι πλέον κι αυτό μια επιστήμη. Κι όπως δεν μπορεί ο γιατρός όσο λαμπρός κι αν είναι να κτίσει ένα σπίτι ή ο πυρηνικός επιστήμονας ν’ ανοίξει μια καρδιά δίχως να στείλει τον ασθενή στον άλλο κόσμο, έτσι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να θεωρεί ότι δύναται μόνο και μόνο με την οικονομική του επιφάνεια να κάνει κουμάντο σ’ ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο. Ο ατσίδας επιχειρηματίας, προσλαμβάνει τους κατάλληλους ανθρώπους για τη δουλειά. Μπορεί να ξοδεύει το κάτι τις παραπάνω, έχει όμως το κεφάλι του ήσυχο ότι αυτοί που καταπιάνονται με το αντικείμενο το κατέχουν και το εξασκούν σωστά. Σε διαφορετική περίπτωση τους παίρνει το κεφάλι και προσλαμβάνει άλλους να του κάνουν τη δουλειά.

Είναι ωραία και ρομαντικά τα περί αφοσίωσης στο Σωματείο από παράγοντες και παλαιμάχους που επανδρώνουν διάφορες θέσεις, χρυσοί και άγιοι οι άνθρωποι, χρήσιμοι σε συγκεκριμένα πόστα, αλλά ο κόσμος θέλει αποτελέσματα. Το ίδιο και η ομάδα, διαφορετικά τα δυο εκατομμύρια χρέος γίνονται πέντε, τα πέντε δεκατρία και τα δεκατρία… ποιος ξέρει!

Ας ελπίσουμε ότι με τη σημερινή αλλαγή, θα δούμε περισσότερο επαγγελματισμό. Τέρμα στους πασπαρτού παράγοντες και τη διαχείριση συνοικιακού μικρομάγαζου. Επαγγελματισμός και υπευθυνότητα, όπως αρμόζει σε ένα σοβαρό σωματείο! Α και για να μη ξεχνιόμαστε, αγάπη για το Σύλλογο. Αγάπη άδολη, μακριά από συμφέροντα και προσωπικές ατζέντες…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ