Το γήπεδο του επαναληπτικού (φωτογραφίες)

Ο επαναληπτικός απέναντι στη Γκέφλε την ερχόμενη Πέμπτη, δεν θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Σουηδικής ομάδας, το επονομαζόμενο Strömvallen, καθώς δεν πληροί τα κριτήρια της UEFA για τη διεξαγωγή Ευρωπαϊκών αγώνων. Έτσι, ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο Norrporten Arena, στο οποίο αγωνίζεται η GIF Sundsvall.

Η ιστορία του γηπέδου

Μέχρι το 2006, το γήπεδο είχε άλλη ονομασία και συγκεκριμένα Sundsvall Idrottspark. Είναι ένα από τα αρχαιότερα γήπεδα της χώρας, καθώς λειτουργεί από τις 8 Αυγούστου του 1903, έχει δηλαδή 110 χρόνια ζωής, φυσικά όχι με τη μορφή που έχει σήμερα. Το γήπεδο τότε ήταν ένα μέρος από το πολυαθλητικό κέντρο που λειτουργούσε, που περιελάμβανε επίσης γήπεδα τένις και εγκαταστάσεις μπόουλινγκ. Το 1928 χτίστηκε μία νέα κεντρική εξέδρα. Η μεγαλύτερη προσέλευση σημειώθηκε στο 1961, όταν 16.507 άτομα παρακολούθησαν έναν αγώνα απέναντι στην Högadal. Η σημερινή χωρητικότητά του είναι 8,500 ατόμων, και οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου 105μ x 68μ. Πρόκειται για ένα μικρό αλλά πάρα πολύ όμορφο γήπεδο όπως θα δείτε στις φωτογραφίες πιο κάτω, το οποίο περιτριγυρίζεται από πράσινο.

Μεταξύ του 2001 και 2002, το γήπεδο σχεδόν ξαναχτίστηκε από την αρχή, και άνοιξε και πάλι στις 9 Ιουνίου του 2002. Το 2006 μετονομάστηκε από Sundsvall Idrottspark σε Norrporten Arena, και από το 2009 χρησιμοποιείται τεχνητό χλοοτάπητα. Το γήπεδο έχει και άλλες χρήσεις, καθώς εκεί πραγματοποιούνται από συναυλίες μέχρι διάφορα άλλα αθλητικά γεγονότα.

Βρίσκεται στην πόλη Sundsvall, η οποία έχει πληθυσμό 50 χιλιάδων ατόμων, ενώ άλλοι τόσοι ζουν στα περίχωρα της πόλης. Βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης αλλά και από το σταθμό τρένων. Η πόλη του Sundsvall απέχει περίπου 3μιση ώρες με το τρένο, από την πρωτεύουσα της χώρας Στοκχόλμη.

Φωτογραφίες

norrporten 4 norrporten 1 norrporten 2

norrporten norrporten 6 norrporten 5 norrporten 3

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ