Να τελειώσουμε τη δουλειά στη Σουηδία

Μπορεί το 3-0 του πρώτου παιγνιδιού να μας δίνει πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, όμως την ερχόμενη Πέμπτη στον επαναληπτικό της Σουηδίας θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί για να τελειώσουμε ότι αρχίσαμε στο βουβό Αντώνης Παπαδόπουλος πριν τρεις ημέρες. Το παιγνίδι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, με σημαντικότερη το γήπεδο του επαναληπτικού, το οποίο διαθέτει τεχνητό χλοοτάπητα με τους ποδοσφαιριστές μας να μην είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους γήπεδα, για αυτό άλλωστε τις επόμενες ημέρες θα γίνουν προπονήσεις σε τεχνητό χλοοτάπητα.

Μία σωστή διαχείριση του 3-0 και μία εμφάνιση ανάλογη με αυτή της προηγούμενης Πέμπτης, είναι αρκετές να μας δώσουν την πρόκριση και γιατί όχι και δεύτερη νίκη. Δεν πρέπει σε κανένα σημείο του αγώνα να παρασυρθούμε από το σκορ του πρώτου παιγνιδιού, γιατί είδαμε και τα προηγούμενα χρόνια να βάζουμε το σταυρό μας για να πάρουμε την πρόκριση όταν το αποτέλεσμα του πρώτου παιγνιδιού ήταν το ίδιο, όπως για παράδειγμα με τη Γεωργιανή Γκάγκρα.

Επίσης, την Πέμπτη αναμένουμε να δούμε μία πιο έτοιμη Ανόρθωση. Οι ποδοσφαιριστές μας θα έχουν μία εβδομάδα παραπάνω προπονήσεων στα πόδια τους, κάτι που επιτρέπει στον Χριστάκη Κασσιανό να δουλέψει στο θέμα ομοιογένειας και να δώσει χρόνο σε ποδοσφαιριστές που ήταν ανέτοιμοι το τελευταίο διάστημα, όπως ο Ισραηλίτης Αμίτ Μπεν Σουσιάν.

Δεν περιμένουμε από την ομάδα την Πέμπτη να θέλξει με την παρουσία της, όχι πως δεν μπορούμε. Αλλά στους Ευρωπαϊκούς αγώνες και ιδιαίτερα στα πρώτα παιγνίδια που η ομάδα προσπαθεί να βρει τα πατήματά της, αυτό που έχει σημασία είναι η πρόκριση. Είμαστε σίγουροι όμως ότι δεν θα υπάρξει εφησυχασμός από κανένα, και θα πάμε στη Σουηδία για να ολοκληρώσουμε αυτό που αρχίσαμε στην Κύπρο και να πιάσουμε δουλειά για τον τρίτο προκριματικό γύρο, όπου σαφώς ο βαθμός δυσκολίας θα είναι μεγαλύτερος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ