Τα 3-0 της Ανόρθωσης που παραλίγο να ανατραπούν (βίντεο)

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, η Ανόρθωση την Πέμπτη πήρε σημαντικό σκορ πρόκρισης απέναντι στη Γκέφλε Σουηδίας, αλλά για να κλειδώσει η πρόκριση οφείλουμε να παρουσιαστούμε σοβαροί στον επαναληπτικό της Πέμπτης. Ναι μεν το 3-0 είναι ένα πολύ καλό σκορ πρώτου αγώνα, αλλά αν δεν προσέξουμε και δεν παρουσιαστούμε πειθαρχημένοι και σοβαροί, τότε δεν αποκλείεται να τα βρούμε σκούρα, κάτι που στο πρόσφατο παρελθόν των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ομάδας μας, κόντεψε να πραγματοποιηθεί τρεις φορές. Μάλιστα, η τελευταία φορά ήταν μόλις πριν δύο χρόνια, όταν ηττηθήκαμε εκτός έδρας με 2-0 από τη Γεωργιανή Γκάγκρα, μία εβδομάδα αργότερα μετά τη νίκη μας με 3-0 στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Αναλυτικά οι τρεις περιπτώσεις:

Περίοδος 2011-2012 –  Γκάγκρα vs Ανόρθωση

vs gagra

Αρχή για την περίοδο 2011 – 2012 απέναντι στη Γεωργιανή Γκάγκρα. Μία χρονιά όπου και πάλι τελείωσε άδοξα, καθώς η ομάδα μας ξεπέρασε το εμπόδιο της Γκάγκρα αλλά στη συνέχεια η Ραμποτνίσκι μας έδωσε ένα μάθημα, που δεν ξεχάσαμε ούτε τη χρονιά που ακολούθησε. Πρεμιέρα λοιπόν με τη Γκάγκρα, και πάλι στο Αντώνης Παπαδόπουλος, όπου η ομάδα μας πήρε τη νίκη με 3-0, αλλά λίγο έλειψε στον επαναληπτικό να χάσουμε μία σίγουρη πρόκριση απέναντι σε μία πιο αδύνατη ομάδα, καθώς ηττηθήκαμε με 2-0. Στον επαναληπτικό της Γεωργίας, δεχθήκαμε το πρώτο τέρμα μόλις στο 6’, ενώ πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ήρθε το 2-0. Πλέον, το δεύτερο ημίχρονο είχε τη δική του άγρια ομορφιά, αλλά τελικά το σκορ παρέμεινε 2-0 και εν τέλει πήραμε την πρόκριση.

Περίοδος 2008-2009 – Ραπίντ Βιέννης vs Ανόρθωση

vs rapid

Ήταν η χρονιά όπου η ομάδα μας έγραψε ιστορία, καθώς ήταν η πρώτη Κυπριακή ομάδα που κατάφερε να μπει στους ομίλους του Champions League. Πρώτο εμπόδιο για τους ομίλους ήταν η Αρμένικη Πιούνικ, όπου η ομάδα μας προκρίθηκε με δύο νίκες (1-0 και 0-2). Δεύτερο εμπόδιο, η πρωταθλήτρια Αυστρίας Ραπίντ Βιέννης. Στο πρώτο παιγνίδι στο Αντώνης Παπαδόπουλος, η ομάδα μας επιβλήθηκε με 3-0 με δύο τέρματα του Σόσιν και ένα του Σκοπελίτη, με την Ανόρθωση να αποκτάει τεράστιο προβάδισμα για τον επαναληπτικό. Μία εβδομάδα αργότερα, το τέρμα του Λαμπάν άνοιγε το σκορ για την ομάδα μας, κάτι που έφερε την εφησύχαση των ποδοσφαιριστών μας. Η Αυστριακή ομάδα ισοφάρισε στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, και με ακόμη δύο τέρματα στα μέσα του δευτέρου πήρε προβάδισμα 3-1. Στα λεπτά που απέμειναν, η Ραπίντ σφυροκόπησε την άμυνα μας, έφθασε αρκετές φορές κοντά σε ένα τέταρτο τέρμα, που αν πετύχαινε και με τη φόρα που είχαν και τη ψυχολογία με το μέρος τους, το πέμπτο τέρμα του αποκλεισμού δεν θα ήταν μακριά. Ευτυχώς για μας, παρέμεινε το 3-1 και προχωρήσαμε στον επόμενο γύρο όπου αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό, με τα υπόλοιπα να είναι γνωστά…

http://youtu.be/Dt-oGxVOtKY

Περίοδος 2002-2003 – Γκρεβενμάχερ vs Ανόρθωση

grev 5

Πριν 11 χρόνια η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει την άσημη Γκρεβενμάχερ από το Λουξεμβούργο. Το πρώτο παιγνίδι είχε διεξαχθεί στο Γ.Σ.Π, όπου η ομάδα μας το κέρδισε καθαρά με 3-0 με τέρματα των Πιεκάρσκι, Κόβαλτσικ και Ξιούρουππα. Στον επαναληπτικό λίγο έλειψε να πάθουμε το πατατράκ καθώς η Γκρεβενμάχερ κέρδισε με 2-0 και παραλίγο να πετύχει το θαύμα. Η ομάδα από το Λουξεμβούργο πέτυχε το πρώτο της τέρμα στο 34’ και το δεύτερο στο 87’, με το Νίκο Παναγιώτου να είχε πραγματοποιήσει σωρεία αποκρούσεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ