Καλώς τον κι ας άργησε !

Αυτός ο γάμος τελικά έμελλε να γίνει. Κατά παράξενη συγκυρία, πέρσι  που το χρήμα ήταν περισσότερο και οι συνθήκες στην Κύπρο ιδανικότερες δεν επετεύχθη η συμφωνία. Αντιθέτως, είπε το πολυπόθητο ναι φέτος και κατηφόρισε στην Κύπρο της οικονομικής αβεβαιότητας και αστάθειας συνοδευόμενος από την πολύ απαιτητική σύζυγό του, κυρία Ελβίβ Στράους.
Ο λόγος φυσικά για τον ποδοσφαιριστή Ρομπέρτο Κολαούττι, ο οποίος από αυτή την ώρα μπορεί να θεωρείται ποδοσφαιριστής της Μεγάλης Κυρίας. Ο γεννηθείς στην Κόρδοβα Αργεντινής στις 24/05/1982, δεν άργησε να κινήσει το ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων της χώρας. Ενδεικτικό του ταλέντου του είναι το γεγονός ότι αγωνίστηκε με τα χρώματα της σπουδαιότερης ομάδας της Αργεντινής αλλά και παγκοσμίως γνωστής  Μπόκα Τζούνιορς σε ηλικία μόλις 18 ετών.

Στην Μπόκα ανήκε από την περίοδο 2000 μέχρι 2004 με ένα σύντομο πέρασμα από την Λουγκάνο Ελβετίας ως  δανεικός, ομάδα με την οποία αγωνίστηκε και ο  Ρικάρντο Λαβόρδε, 7 χρόνια πιο μετά, για να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη του και να αγωνιστεί εκ νέου ως δανεικός με την Μπάνφιλτ την περίοδο 2002-2003. Με τους «πράσινους» της Αργεντινής κατάφερε σπουδαία επιτεύγματα αφού σε ηλικία 22 ετών μέτρησε 32 συμμετοχές και 10 γκολ. Πορεία που του έδωσε εκ νέου το εισιτήριο για την επιστροφή του στην μεγάλη Μπόκα την περίοδο 2003-2004. Στη δεύτερη του θητεία με την Μπόκα, ο Κολαούττι έπαιξε σε 11 αγώνες σκοράροντας 1 γκολ.

Το κάλεσμα για την Ευρώπη δεν άργησε αφού μεταξύ πολλών διεκδικητών η Μακάμπι Χάιφα ήταν αυτή που κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα. Ο Κολαούττι  κάνει το μακρινό ταξίδι για τους «πράσινους» του Ισραήλ αυτή την φορά, με τους οποίους αγωνίστηκε για 3 χρόνια, από την περίοδο 2004 μέχρι το 2007. Στο Ισραήλ έκτισε ένα πολύ καλό όνομα αφού σε συνολικά 90 συμμετοχές σκόραρε 39 γκολ.
Με τα πιο πάνω στατιστικά σίγουρα δεν θα μπορούσε να κάτσει άλλο στο Ισραήλ. Το μεγάλο άλμα ήρθε με την σύναψη συμφωνίας με την Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ ή την κοινός γνωστή, Γκλάντμπαχ. ‘Ετσι το 2007 ταξιδεύει για την Γερμανία, στα γήπεδα της οποίας αγωνίστηκε για 3 χρόνια μετρώντας 57 συμμετοχές και 9 γκολ. Στον πρώτο χρόνο ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς αν και η ομάδα του κατάφερε να τερματίσει πρώτη και να ανεβεί στην Μπουντεσλίγκα. Αν και είχε εκ νέου κάποιους τραυματισμούς εντούτοις κατάφερε και έκανε μια ικανοποιητικά γεμάτη χρονιά. Σεζόν που όλοι οι φίλοι της Γκλάντμπαχ θα θυμούνται αφού η ομάδα τους σώθηκε την υστάτη ελέω Κολαούττι. Σε παιχνίδι για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος,  ο Αργεντινός επιθετικός με γκολ στις καθυστερήσεις έδωσε την πολύτιμη  νίκη κόντρα στην Σάλκε του Νόιερ με 1-0  κρατώντας έτσι την ομάδα του στην μεγάλη κατηγορία γεγονός που οδήγησε την Καρλσρούη στον υποβιβασμό.

Η παρουσία του στα γήπεδα της Γερμανίας τελειώνει την επόμενη περίοδο και ο Κολαούττι αποφασίζει να επιστρέψει εκ νέου στο Ισραήλ για να αγωνιστεί αυτή την φορά με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία σε 75 συμμετοχές πέτυχε 19 γκολ από την περίοδο 2010 μέχρι 2013. Την χρονιά που μας πέρασε η συμμετοχή του ήταν κάπως περιορισμένη με τις 19 συμμετοχές και 2 γκολ λόγω της παρουσίας στο ρόστερ της ομάδας πολλών επιθετικών. Σε αυτούς δε, προστέθηκε φέτος ακόμη ένας  σπουδαίος επιθετικός, ο Μπάρακ Ιτζχάκι που κόσμησε την ομάδα μας με την παρουσία του. Με τα δεδομένα αυτά λοιπόν ο Κολαούττι θα είχε ακόμη πιο περιορισμένο χρόνο συμμετοχής πράγμα το οποίο δεν επιθυμούσε. Το συνεχόμενο ενδιαφέρον της ομάδας μας έπεισε τον ποδοσφαιριστή να κατηφορίσει στο νησί όπου θα έχει την δυνατότητα να αγωνιστεί βασικός σε μια από τις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες του τόπου.

Ο Κολαούττι σήμερα είναι στο 31 έτος της ηλικίας του και σίγουρα μπορεί να προσφέρει πολλά ακόμη σε ψηλό επίπεδο. Έρχεται για να κάνει την διαφορά στην επιθετική γραμμή πράγμα που δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο πρώην τεχνικός της ομάδας Ρόνι Λέβι. Η ευχέρεια του να σκοράρει και με τα δυο πόδια, η ικανότητά του να ρίχνει την μπάλα στα δίκτυα με το κεφάλι, το σωστό τάιμινγκ αλλά και η πολύ καλή τεχνική του κατάρτιση είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του ποδοσφαιριστή αντισταθμίζοντας έτσι το γεγονός ότι δεν είναι ο πολύ ταχύς επιθετικός. Αν και Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο πολιτογραφήθηκε στο Ισραήλ και πρόλαβε να αγωνιστεί με το εθνόσημο της χώρας σε 21 παιχνίδια σκοράροντας 6 γκολ.

Σίγουρα η παρουσία τέτοιων ποδοσφαιριστών βοηθούν την ομάδα στο να προσδοκεί σε καλύτερες μέρες. Η απογοήτευση των οπαδών από την απώλεια σπουδαίων ποδοσφαιριστών όπως οι Ίλλιτς, Λαβόρδε και Ιντζχάκι – πράγμα το οποίο ήταν αναπόφευκτο – επισκιάζεται από τα τρία τελευταία αποκτήματα, Σιότα Γκρικαλασβίλι, Σάβο Παβίσεβιτς  και Ρομπέρτο Κολαούττι. Ελπίζουμε πως η ομάδα μας  θα ενισχυθεί με εξίσου ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στις θέσεις του δεξιού οπισθοφύλακα και αμυντικού μέσου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ