Ισορροπία μεταξύ των γραμμών

Παρά το αρχικό μούδιασμα και κριτική στην επιτροπή προγραμματισμού, με την πάροδο του χρόνου φαίνεται ότι κάθε κίνηση που έγινε είναι προσεγμένη και στα πλαίσια ενός ευρύτερου πλάνου. Σε προηγούμενο άρθρο αναφέραμε ότι βάση των μεταγραφών ο Χριστάκης Κασσιανός προορίζει το 4-3-3 ως το σχήμα της φετινής Ανόρθωσης. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα παρατηρούμε ότι τείνει να εξαληφθεί η αριθμητική και ποιοτική ανισορροπία μεταξύ των τριών γραμμών, η οποία παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια.

diagramma

Με τα σημερινά δεδομένα υπάρχουν δύο τερματοφύλακες που έδωσαν πέρσι τα διαπιστευτήριά τους (Βαλβέρδ, Μάστρου) ενώ στην αμυντική γραμμή υπάρχουν έξι (Σίελης, Ζόρζε, Γκαλαμάζ, Παβίσεβιτς, Άντιτς, Δημητρίου) πρωτοκλασάτες επιλογές και τους Οικονόμου και Λαϊφη να αναμένουν την δική τους ευκαιρία.

Για τις θέσεις στην νευραλγική μεσαία γραμμή θα παλέψουν 5 δυνατά ονόματα (Αλέξα, Οχαγιόν, Μαρσίνιο, Μαραγκός, Γκριγκαλασβίλι) ενώ έπεται η απόκτηση ενός ακόμα αμυντικού μέσου. Ανδρέου και Θεοδώρου κατά πρώτο λόγο θα προσπαθήσουν να «κλέψουν» αγωνιστικά λεπτά.

Τέλος στην τριάδα της επίθεσης, η κορυφή ξεχυλίζει από ποιότητα με τους Ρέζεκ, Οκκά και Κολαούτι να ακονίζουν τα μαχαίρια τους, προσδοκώντας τροφοδοτήσεις από Αβραάμ, Φοφανά και Κάλβο κατά πρώτο λόγο και τους νεαρούς Μακρή, Λοϊζίδη και Χ”Γεωργίου κατά δεύτερο λόγο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ