Να μην μείνουμε στα λόγια

Είδαμε με ικανοποίηση την ανακοίνωση της επίσημης Ανόρθωσης, ότι νεαροί ποδοσφαιριστές άρχισαν προπονήσεις υπό  την επίβλεψη του προπονητή της ομάδας Πάμπου Χριστοδούλου. Χθες, σας παραθέσαμε δηλώσεις που έκανε στο Anorthosis24 ο προπονητής της δεύτερης ομάδας, Βάσος Μελαναρκίτης, ο οποίος μας ανέφερε ότι υπάρχει πλάνο στις ακαδημίες και ότι ο στόχος είναι να βγουν ποδοσφαιριστές που στο μέλλον θα στηρίξουν την ομάδα της Ανόρθωσης.

Πρέπει όμως να δούμε πράξεις και να μην μείνουμε στα λόγια. Εδώ και χρόνια ακούμε, από τις διοικήσεις όλων των ομάδων, ότι δίνουν προσοχή στις ακαδημίες και διάφορα τέτοια, όμως πλην ελάχιστων εξαιρέσεων και ιδιαίτερα μικρότερων ομάδων που δεν μπορούν να δαπανούν μεγάλα ποσά για ξένους ποδοσφαιριστές, τα λόγια έμειναν απλά λόγια.

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Πέρασε ο καιρός των σπαταλών, ενώ από τη μεθεπόμενη χρονιά θα αυξηθεί ο αριθμός των Κύπριων ποδοσφαιριστών στις 25άδες των ομάδων. Η ομάδα μας πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή στις ακαδημίες από εδώ και πέρα, να εφαρμόσει προγράμματα που θα βοηθήσουν την ανέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών μας, και γιατί όχι να πάρει συμβουλές από υπευθύνους ακαδημιών στο εξωτερικό. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν τις ακαδημίες μας και επιτέλους να αρχίσουμε να βγάζουμε ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα της ομάδας. Τα ωφέλη θα είναι πολλαπλάσια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ