Αυτοί θα κρίνουν το ντέρμπι

Η νίκη στο ποδόσφαιρο, όπως και η ήττα φυσικά, είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Αγωνίζονται όλοι καλά, οι πιθανότητες είναι να πάρεις το παιγνίδι. Αγωνίζονται οι πλείστοι χάλια, οι πιθανότητες είναι να χάσεις το παιγνίδι.

Υπάρχουν όμως ποδοσφαιριστές που θα δώσουν το κάτι περισσότερο, που με μία φάση σου δίνουν το πλεονέκτημα για τη νίκη. Και δεν αναφερόμαστε μόνο επιθετικά, καθώς στο ποδόσφαιρο, ένα πετυχημένο τάκλιν από αμυντικό, μία απόκρουση από τον τερματοφύλακα, καθορίζουν τις τύχες ενός παιγνιδιού.

Όπως σήμερα για παράδειγμα με το ΑΠΟΕΛ. Υπάρχουν οι παίχτες κλειδιά, που με μία τους ενέργεια, μπορούν να αλλάξουν την ροή του παιγνιδιού. Και από αυτούς περιμένουμε να σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους. Άλλωστε, για αυτό υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές ηγέτες σε μία ομάδα.

Για παράδειγμα, χρειαζόμαστε πίσω τον καλό Βαλβέρδε, εκείνον που ήταν κέρβερος κάτω από τα δοκάρια. Εκείνον που με τις εξόδους του απομάκρυνε τον κάθε κίνδυνο στην περιοχή μας. Στα τελευταία παιγνίδια, ο Γάλλος είναι λίγο διστακτικός στις κινήσεις του, και σε αυτό συνέτεινε και ο τραυματισμός που αντιμετώπισε πριν λίγες εβδομάδες. Σήμερα όμως, θέλουμε τον Βαλβέρδε που εμπνέει εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια.

Θέλουμε επίσης τον Ίλιτς να είναι άρχοντας στο χώρο της άμυνας. Να βγαίνει πρώτος στις φάσεις. Να καθοδηγεί τους υπόλοιπους αμυντικούς με την ηρεμία του. Να οργανώνει το παιγνίδι μας από πίσω με τα γνωστά ανεβάσματά του.

Θέλουμε και τον Σπανάτσιο να οργανώσει με μαεστρία το παιγνίδι μας. Να κυκλοφορήσει τη μπάλα στους επιθετικούς, να έχει τα γνωστά του ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή, να έχει τις φαρμακερές εκτελέσεις στημένων που μας συνήθισε.

Στην επίθεση, θέλουμε τον Λαβόρδε που όταν έχει τη μπάλα, θα πανικοβάλει την αντίπαλη άμυνα. Χρειάζεται να είναι πιο ομαδικός όμως και να μην παρακρατά τη μπάλα όταν έχει ελεύθερους συμπαίκτες. Την ίδια ώρα, πρέπει να έχει επιστροφές στην άμυνα και να βοηθά στα μαρκαρίσματα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενοί χώροι.

Και θέλουμε τον Ιτζάγκι να δείξει ξανά την ποιότητα του, και να συνοδεύσει την εμφάνιση του με τέρματα. Ο Ισραηλινός έχει τρομακτική ποιότητα, και σήμερα είναι το παιγνίδι για να δείξει ξανά το ταλέντο του. Τον θέλουμε συγκεντρωμένο όμως στην τελική προσπάθεια και να μην σπαταλήσει τις ευκαιρίες που θα βρει.

Όπως είπαμε στην αρχή, όλη η ομάδα κερδίζει μαζί και όλη η ομάδα χάνει μαζί. Όλοι θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτό, να αγωνιστούν με απαράμιλλο πάθος και να έχουν καθαρό μυαλό. Τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ