Να προσέξουμε εκεί…

Με αυτά που είδαμε στους τελευταίους αγώνες της ομάδας μας, είναι φανερό ότι σήμερα με το ΑΠΟΕΛ πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε κάποιους τομείς του παιγνιδιού μας. Χάσαμε βαθμούς που δεν έπρεπε να χαθούν για περιπτώσεις όπου η ομάδα έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της αλλά και τη σοβαρότητά της. Και αυτά ακριβώς δεν πρέπει να υπάρξουν σήμερα.

Στα 90+ λεπτά του σημερινού παιγνιδιού, οι ποδοσφαιριστές μας θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι αλλά και σοβαροί στο μέγιστο βαθμό. Μία φάση είναι ικανή να κρίνει το παιγνίδι, και δεν θέλουμε και πάλι αυτή η φάση να είναι εναντίον μας.

Ο Ρόνι Λέβι δούλεψε αρκετά τις προηγούμενες ημέρες τις στημένες φάσεις και ιδιαίτερα στα μαρκαρίσματα. Αυτή η δουλειά, που έπρεπε να γίνει από την προετοιμασία, πρέπει να φανεί σήμερα γιατί το ΑΠΟΕΛ είναι μία ομάδα πολύ επικίνδυνη στις στημένες φάσεις, με ποδοσφαιριστές που έχουν καλά χτυπήματα αλλά και καίριες τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Το ΑΠΟΕΛ είναι μία ομάδα που παίζει αρκετά από τα άκρα, οι ακραίοι αμυντικοί της οποίας έχουν αρκετά ανεβάσματα στο αντίπαλο μισό. Θα πρέπει οι ακραίοι μας επιθετικοί να έχουν γρήγορες επιστροφές και να βοηθούν στα μαρκαρίσματα για να μην πετύχουν την άμυνα μας με παίχτη λιγότερο, κάτι που δυστυχώς έγινε αρκετές φορές στο τελευταίο παιγνίδι με την ΑΕΛ.

Την ίδια ώρα, οι ακραίοι μας αμυντικοί θα πρέπει να έχουν και τα δικά τους ανεβάσματα, για να αναγκάζουν τους αντιπάλους να χάνουν μέτρα στο γήπεδο και να αποσυμφορηθεί η δική μας αμυντική γραμμή. Ιδιαίτερα ο ακραίος που θα βρίσκεται στην αντίπαλη πλευρά που θα παίζεται το παιγνίδι, θα πρέπει να ανεβαίνει όσο μπορεί έτσι ώστε να χρειαστούν αντίπαλοι ποδοσφαιριστές για το μαρκάρισμα του, κάτι που θα δώσει περισσότερους χώρους στους επιθετικούς μας με λιγότερους αμυντικούς στην πλάτη τους.

Οι αμυντικοί μας θα πρέπει να δίνουν γρήγορα τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και να μην έχουμε παρακρατήματα, που θα δώσουν την ευχέρεια στο ΑΠΟΕΛ να μας πιέσει ψηλά. Και το λέμε αυτό, γιατί στα τελευταία παιγνίδια όταν οι αμυντικοί μας βρέθηκαν κάτω από πίεση, έκαναν εύκολα το λάθος κάτι που μας στοίχησε αρκετά. Καλύτερα ένα διώξιμο στα τυφλά παρά  να δώσεις την ευκαιρία στον αντίπαλο να σου κλέψει τη μπάλα στο πιο επικίνδυνο σημείο του γηπέδου.

Σήμερα είναι το παιγνίδι που όλα θα πρέπει να κυλήσουν σαν μία καλοκουρδισμένη μηχανή. Είναι το παιγνίδι της χρονιάς, και ευτυχώς έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να αντέξουν αυτή την πίεση. Αν όμως επαναλάβουμε λάθη των προηγούμενων αγώνων, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες για να φύγουμε από ακόμη ένα παιγνίδι χωρίς τη νίκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ