“No Rezek, No Party”

Το χθεσινό ήταν το πρώτο φετινό παιχνίδι από το οποίο απουσίασε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μας, Γιαν Ρέζεκ. Η δυστοκία μπροστά από τα αντίπαλα γκολπόστ εμφανίστηκε ξανά, ως συνέχεια των χαμένων ευκαιριών περί τα τέλη του ματς με την ΑΕΛ αλλά και του δευτέρου ημιχρόνου με το ΑΠΟΕΛ, κάνοντας αρκετούς φίλους της ομάδας στο ημίχρονο να φοβούνται τον άγραφο ποδοσφαιρικό νόμο, που θέλει την ομάδα η οποία σπαταλά ευκαιρίες, στο τέλος να την πληρώνει με παραβίαση της εστίας της.

Ο Τσέχος διεθνής φορ, έχει αναπτύξει φέτος μια ερωτική σχέση με τα αντίπαλα πλεκτά, που δεν είναι μόνο προϊόν τύχης ή ρέντας. Οι τοποθετήσεις του στον αγωνιστικό χώρο, τα ακατάπαυστα τρεξίματά του χωρίς ή και με την μπάλα, η ενασχόληση δυο αντίπαλων αμυντικών με το άτομό του, είναι στοιχεία που βοηθούν τόσο τον ίδιο, όσο και τους συμπαίχτες του να ματώνουν τα δίκτυα. Είναι ότι πιο κοντινό διαθέτει η Μεγάλη Κυρία σε φορ περιοχής, ενώ παίζει σχεδόν με την ίδια άνεση τόσο πίσω από τον επιθετικό, όσο και στα πλάγια. Απουσία του, ρίχνει αυτόματα τη δύναμη πυρός του γαλανόλευκου συγκροτήματος, ενώ φαίνεται να επιδρά αρνητικά και στην αυτοπεποίθηση των συμπαιχτών του μέσα στο γήπεδο.

Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για μια ομάδα να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζοντας ότι έχει τουλάχιστον ένα γκολ από τα αποδυτήρια. Γκολ το οποίο ο Ρέζεκ μπορεί να σκοράρει ανά πάσα στιγμή, από το πρώτο λεπτό της συνάντησης, μέχρι τις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, αφού είναι παίχτης 90λέπτου. Ίσως λοιπόν κάποια… λογιστικά σενάρια πώλησης του Τσέχου να πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, αφού άλλος τέτοιος ποδοσφαιριστής, με δεινότητα στο σκοράρισμα, δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στο δυναμικό του Φοίνικα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ