Η εντεκάδα και τα σενάρια της

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις αναμένεται να παραταχθεί σήμερα η Ανόρθωση κόντρα στην ΕΝΠ  στο Τάσος Μάρκου. Σοβαρό προβάδισμα για να επιλεγεί έχει το σύστημα 4-4-2 έναντι του 4-2-3-1 μιας και ο ισραηλίτης προπονητής πήρε δυο σημαντικές εκτός έδρας νίκες με ΑΠΟΕΛ και Πάφο χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες. Στα δια ταύτα,  κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Χρίστος Μάστρου, ο οποίος στα 225 λεπτά που αγωνίστηκε δέχτηκε 1 τέρμα αλλά μετρώντας και πολύ καλές επεμβάσεις.

Στο δεξιό άκρο θα αγωνιστεί ο Κόλιν που δείχνει ότι αγώνα με αγώνα εμπεδώνει καλύτερα τα νέα του καθήκοντα ενώ το αριστερό άκρο θα το ελέγχει ο κορυφαίος του αγώνα με την Πάφο, Μάρκο Άντιτς.  Στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο η μια θέση είναι καπαρωμένη από τον αμυντικό αποκάλυψη αυτής της σεζόν τον Μπράνκο Ίλιτς και η δεύτερη θέση παίζεται μεταξύ του Ρουμάνου Νταν Αλέξα και του Πορτογάλου Πάολο Ζόρζε.

Στον χώρο του κέντρου σίγουρος είναι ο Σπαντάτσιο ως κεντρικός μέσος, θέση στην οποία πήγε περίφημα με το ΑΠΟΕΛ. Ελάχιστα πιο πίσω θα παίξει ο Σκοπελίτης για να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Ασταμάτητα τρεξίματα και αναχαιτίσεις.  Στο δεξί άκρο της επίθεσης ο βιρτουόζος Ισπανός Τόνυ Κάλβο ο οποίος με την εξαιρετική του ντρίμπλα και σέντρα έδωσε την τελική πάσα για να ξεκλειδωθεί η άμυνα της ΑΕΠ. Στα αριστερά θα είναι ο Ρικάρντο Λαβόρδε που αναμένετε να ταλαιπωρήσει αφάνταστα τον νεαρό Μουλαζίμη.

Στην κορυφή επανέρχεται ο Τσέχος Γιάν Ρέζεκ που αν σκοράρει σήμερα, ισοφαρίζει την καλύτερη ατομική του επίδοση των 11 γκολ με την Βικτώρια Πλζεν την περίοδο 2010-2011. Πίσω από τον Τσέχο, ο αρχηγός Οκκάς αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί η έκπληξη τελικά να χρησιμοποιηθεί ο Ρονκάτο που αρέσκεται σε τέτοιου είδους καιρικές συνθήκες.

Αυτή είναι η εντεκάδα που θα επιλεχθεί από τον Λέβι. Σε περίπτωση που ο Ισραηλινός προβεί σε αλλαγή συστήματος τότε θα δούμε να επανεμφανίζεται το 4-2-3-1 με Μάστρου, Κόλιν και Άντιτς στα δύο άκρα της άμυνας. Ίλιτς και Ζόρζε ως κεντρικοί αμυντικοί, με τον Αλέξα να μετατοπίζεται πλάι στον Σκοπελίτη σαν αμυντικό χαφ και τον Σπαντάτσιο σαν επιτελικό μέσο. Στο δεξί και αριστερό άκρο αναμένεται να παραμείνουν οι Κάλβο και Λαβόρδε αντίστοιχα και στην κορυφή ο Ρέζεκ.

Σίγουρα το 4-4-2 συγκεντρώνει πολύ περισσότερες πιθανότητες να ακολουθηθεί παρά το  4-2-3-1. Σε όποιο σύστημα κληθούν οι ποδοσφαιριστές μας να αγωνιστούν, πρέπει να δώσουν το άπαν των δυνάμεών τους για να περάσουμε και από αυτή την έδρα για δεύτερη φορά που θα σημαίνει πολλά. Θα σημαίνει 8η εκτός έδρας νίκη, αήττητο και κορυφή με το προβάδισμα που δίνει το +4 από τον ΑΠΟΕΛ. Προπαντός θα σημαίνει ψυχολογία σε παίκτες και κόσμο ενόψει των εορτών και της Δόξας Κατοκοπιάς με την νέα χρονιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ