ΕΝΠ 1 – 2 Ανόρθωση: Δύο και λίγα ήταν

Πρωτοχρονιά με τέσσερις βαθμούς διαφορά από το δεύτερο ΑΠΟΕΛ θα κάνει η ομάδα μας, η οποία απόψε στο Παραλίμνι γύρισε τα εις βάρος της δεδομένα στο πρώτο ημίχρονο, όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, και πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη με 2-1 μέσα σε μία δύσκολη έδρα. Ψυχρολουσία στο 3’ λεπτό όταν και βρεθήκαμε πίσω, αλλά με δύο τέρματα, ένα του Λαβόρδε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και ένα του Σπαντάτσιο προς το τέλος, γυρίσαμε το παιγνίδι και πήραμε τους τρεις σημαντικούς βαθμούς. Όπως και στην Πάφο, και σήμερα χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, από τις λεγόμενες που δεν χάνονται, και κάναμε τα πράγματα για μας πιο δύσκολα. Με 10 αγωνιζόταν το Παραλίμνι το από το 30’, και με τους ποδοσφαιριστές του από το πρώτο λεπτό να κάνουν καθυστέρηση, αλλά στο τέλος αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Η σύνθεση

Με 4-4-2 αγωνίστηκε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική η Ανόρθωση, με τον Ρέζεκ να επιστρέφει στην εντεκάδα, με τον Ιτζάγκι εκτός αποστολής. Μάστρου κάτω από τα δοκάρια, και Κόλιν στο δεξί άκρο με τον Άντιτς στο αριστερό. Σκοπελίτης και Σπαντάτσιο στο κέντρο, με τον πρώτο σε πιο αμυντικογενή ρόλο. Ο Κάλβο πήρε θέση στα δεξιά της επίθεσης, ο Λαβόρδε αριστερά, ενώ Ρέζεκ και Οκκάς εναλλάσσονταν στην κορυφή.

Πρώτο ημίχρονο

Μόλις στο δεύτερο λεπτό βρήκαμε την πρώτη μας ευκαιρία, όταν ο Ρέζεκ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χογκ, και ένα λεπτό αργότερα ήρθε η ψυχρολουσία, όταν η άμυνα μας κοιμήθηκε μετά από ένα μακρινό φάουλ, επιτρέποντας στον Ανδρέα Κωνσταντίνου να ανοίξει το σκορ. Στην συνέχεια είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν είχαμε συνέχεια, καθώς ο Παναγή φρόντισε να χαλάει τον ρυθμό συνέχεια. Προσπαθήσαμε κυρίως από τον άξονα να ανοίξουμε την άμυνα της Ένωσης, αλλά κάπου στην τελική προσπάθεια και στην τελική πάσα τα χαλούσαμε. Η Ένωση αναγκάστηκε να αγωνιστεί με δέκα ποδοσφαιριστές, μετά από τις δύο κίτρινες του σκόρερ της, και έτσι τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για αυτήν. Και πάλι όμως δεν μπορούσαμε να γίνουμε όσο επικίνδυνοι χρειαζόταν, και μοιραία το ημίχρονο τελείωσε με την ομάδα μας να βρίσκεται πίσω στο σκορ.

Δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη, μπήκαμε πολύ δυνατά με μόνο στόχο να γυρίσουμε το παιγνίδι όσο πιο σύντομα. Στο 48’ ο Λαβόρδε κατάφερε να ισοφαρίσει, ενώ είχε προηγηθεί χαμένη ευκαιρία μετά από σουτ του Κάλβο. Η υπεροχή της Ανόρθωσης ήταν καθολική, και χάναμε την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Οκκάς, Ρέζεκ, Κάλβο, ακόμη και ο Ζούλα που είχε περάσει στον αγώνα στην θέση του Οκκά, δεν κατάφεραν να δώσουν το προβάδισμα στην ομάδα μας. Στο 85’ όμως, ο Σπαντάτσιο με σουτ το οποίο κόντραρε στον αντίπαλο αμυντικό και πήρε ύψος, νίκησε τον Χογκ και έγραψε το τελικό 2-1 για την ομάδα μας. Χάθηκαν και άλλες ευκαιρίες, με Ρέζεκ και Οχαγιόν που μπήκε ως αλλαγή, αλλά δεν τιμωρηθήκαμε στο τέλος και πήραμε την πολύ σημαντική νίκη.

Η ομάδα

Παρόλο το άσχημο ξεκίνημα, η Ανόρθωση είχε τον έλεγχο του παιγνιδιού και αν ήταν πιο προσεκτική, μπορούσε να πετύχει πολύ περισσότερα τέρματα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσαμε να αποκτήσουμε ρυθμό, καθώς ο Παναγή σταματούσε κάθε λίγα δευτερόλεπτα το παιγνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, παρουσιάσαμε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο, και για τρίτο συνεχόμενο παιγνίδι, σπαταλούμε τις πολλές ευκαιρίες που βρίσκουμε. Ακόμη και έτσι όμως, πετύχαμε δύο τέρματα και πήραμε τους βαθμούς της νίκης, και όταν θα σπάσει επιτέλους αυτή η γκίνια με τις χαμένες ευκαιρίες, θα δούμε ακόμη περισσότερα τέρματα.

Ο προπονητής

Με 4-4-2 παρέταξε για τρίτο συνεχόμενο παιγνίδι ο Λέβι. Παρά την ψυχρολουσία του τέρματος, δεν προέβη σε κινήσεις πανικού, και εμπιστεύτηκε τους αρχικούς του σχεδιασμούς, που τον δικαίωσαν στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν μπορούσε να αλλάξει και πολλά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς πολύ λίγο ποδόσφαιρο είχαμε με τις συνεχείς καθυστερήσεις των ποδοσφαιριστών της Ένωσης. Ξένισε η αλλαγή Ζούλα με Οκκά, αλλά το σημαντικό είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ