Η αριθμολογία του ντέρμπι από την dbsports

Το Ανόρθωσις24 εγκαινιάζει μια νέα ανάλυση των παιχνιδιών-ντέρμπι της ομάδας μας, στη βάση των δεδομένων που συλλέγει από τα παιχνίδια η “db Sports“.

Σύμφωνα με τα στατιστικά λοιπόν, η Ανόρθωσις μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και επέβαλε το δικό της ρυθμό στον αγώνα. Στο πρώτο 15λεπτο, η κατοχή ήταν για τη Μεγάλη Κυρία, σε ποσοστό 58,4%. Σε αυτό το διάστημα, κινητήριος μοχλός για τις επιθέσεις της ομάδας μας ήταν η αριστερή πτέρυγα, με πρωταγωνιστές τους Άντιτς – που ανέβαινε και κουβαλούσε μαζί την μπάλα αρκετά ψηλά, Λαμπόρδε – που ανακόπτονταν μόνο με φάουλ και Ρέζεκ. Ο τελευταίος, πέτυχε και το γκολ στο 9΄ της συνάντησης, όλως παραδόξως όμως, η φάση δημιουργήθηκε από την δεξιά πλευρά, με τον Κόλιν να είναι αυτός που σύστησε την μπάλα στην περιοχή των αντιπάλων.

Ακολούθως, η ομάδα μας προτίμησε τον χώρο αντί την μπάλα και έδωσε περισσότερο βάρος στην οργάνωση της ομάδας. Φυσιολογικά, το ΑΠΟΕΛ κυκλοφόρησε περισσότερο το τόπι, με αποτέλεσμα η κατοχή στο τέλος του ημιχρόνου να είναι συνολικά 51.3%-48.7% για τους γηπεδούχους. Στο ίδιο μοτίβο κύλησαν και οι αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με την κατοχή να μην διαφοροποιείται ιδιαίτερα, μέχρι που ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να βάλει πίεση στην ομάδα μας με εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές. Στο διάστημα 60΄-75΄ η πίεση του αντιπάλου ήταν ασφυκτική και η κατοχή της μπάλας – σε εκείνο το διάστημα μόνο – ακούμπησε το 79.5%. Η Ανόρθωσις απορρόφησε πλήρως την πιέση, κυκλοφόρησε σταδιακά καλύτερα την μπάλα, βγήκε στην επίθεση αναγκάζοντας τον εξαντλημένο αντίπαλο να οπισθοχωρήσει και έφερε την κατοχή στο τελικό, οριακό 50.3%-49.7% για τους αντιπάλους.

Συνολικά, το ΑΠΟΕΛ έφτασε σε 9 τελικές προσπάθειες (4 στον στόχο), έναντι 7 της ομάδας μας (5 στον στόχο). Περισσότερα τα λάθη για τους αντιπάλους, 44, αριθμός που θεωρείται αρκετά υψηλός , σε σχέση με 31 για την Ανόρθωση. Οι λάθος πάσες, σε ποσοστό, ήταν 9% για τους γηπεδούχους και 7% για το Φοίνικα. 30 φορές κλέψαμε την μπάλα, έναντι 25 των γαλαζοκίτρινων. 7 φορές ανανεώσαμε τις επιθέσεις μας (οι 6 στο πρώτο ημίχρονο), ενώ το ΑΠΟΕΛ 10 συνολικά.

Στα στημένα υπήρχε ισορροπία. Η ομάδα μας κέρδισε 17 φάουλ και 6 κόρνερ. Οι αντίπαλοι, κέρδισαν 18 φάουλ και 9 κόρνερ.

Όλα τα στατιστικά στοιχεία και τα γραφήματα, προέρχονται από την www.dbsports.eu, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ