Η αξία του τριπόντου

Αρκετοί επιχειρηματολογούν πως ακόμα και μια ισοπαλία, δεν μπορεί να θεωρηθεί άσχημο αποτέλεσμα στο αποψινό παιχνίδι. Ασφαλώς κι έχουν δίκαιο, αφού η ΑΕΚ είναι κατά τα φαινόμενα ένας βασικός συνδιεκδικητής του τίτλου, έχει δεχτεί μόλις τρία γκολ, δυο εκ των οποίων σε ένα μάλιστα παιχνίδι το οποίο έχασε και υπέστη άλλη μια απώλεια βαθμών με λευκή ισοπαλία. Σημειώνουμε δε, τις εκτός έδρας νίκες επί Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ!

Από την άλλη πλευρά, εμείς θα επιδιώξουμε όπως πάντα τη νίκη. Με τρεις βαθμούς προβάδισμα, το να ανοίξουμε την ψαλίδα από τους Λαρνακείς στους έξι, φαντάζει ιδανικό, λίγο πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος. Δίνει στην ομάδα μας μια ασφάλεια, λαμβανομένου υπόψιν ότι ακολουθούν δυο ακόμα δύσκολα παιχνίδια, με ΑΕΛ εντός και ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία.

Έπειτα, νίκη της Ανόρθωσης στον σημερινό αγώνα, θα αποτελέσει μοχλό πίεσης τόσο για το ΑΠΟΕΛ, όσο και για την ΑΕΛ στο μεταξύ τους παιχνίδι τη Δευτέρα. Από τη μια ο ΑΠΟΕΛ δεν θέλει καν να σκέφτεται το ενδεχόμενο δεύτερης διαδοχικής ήττας – βλέποντας παράλληλα τη Μεγάλη Κυρία να καλπάζει στην κορυφή – ενώ η ΑΕΛ θέλει να κρατηθεί στο άρμα των πρωτοπόρων, βλέποντας ήδη από το καθρεφτάκι τον Απόλλωνα να την έχει πλησιάσει απειλητικά, σε απόσταση μιας νίκης!

Απώλειες βαθμών εκ μέρους μας, είναι βέβαιο ότι θα σηματοδοτήσουν μαγειρέματα, τόσο για τη Δευτέρα, όσο και για τις επόμενες αγωνιστικές. Αν αυτά θα μείνουν στα μυαλά κάποιων ή θα εκφραστούν στο γήπεδο, άγνωστο. Το σίγουρο είναι πως, με τρίποντο απόψε, θα χαλάσουμε τον ύπνο αρκετών ενώ ταυτόχρονα, αποκτούμε ακόμα μεγαλύτερη δυναμική και ψυχολογία, προ της δύσκολης συνέχειας, κάνοντας τη δική μας ζωή ευκολότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ