Κυρίαρχοι στη πόλη τους

Καλημέρα Ανορθωσιάτες και Ανορθωσιάτισσες.

Εκστρατεία στη Λάρνακα σήμερα κόντρα στη πιο κομπλεξική ομάδα που ιδρύθηκε πάνω στο νησί. Μια ομαδούλα της σειράς που μετρά μισό κύπελο, τζαι 2 δεκαετίες ιστορίας τζαι έσιει απαιτήσεις φέτος. Το καθήκον μας πόψε είναι να τους λαχτοπατήσουμε μες το λαιμό να τους κόψουμε τον βήχα τζαι να τους εξηγήσουμε για ΑΚΟΜΑ μια φορά ότι στη Λάρνακα κουμάντο κάμνει η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ.

Για όσους θα επισκεθφούν την Λάρνακα από άλλες πόλεις, ετοιμάσαμε ένα μικρό τουριστικό οδηγό με αξιοθέατα, συνοπτική ιστορία της Λάρνακας και ενδιαφέροντα πράγματα να κάμετε!

Ξεκινούμε με την ιστορία της πόλης:

Πριν το 74’ τζαι την μεγάλη κάθοδο των Ανορθωσιατών στη πόλη, η Λάρνακα (Σκάλα) ήταν ένας παλαιολιθικός οικισμός που αναπτύχθηκε κυρίως πέριξ του ιστορικού κέντρου, γνωστού ως «Μαντομαχαλλάς». Οι κάτοικοι του «μαντομαχαλλά» ασχολούνταν κυρίως με το θκιάβασμα του καφέ (εξ’ ου τζαι το ΜΑΝΤΗΕΣ) τζαι με το τρίψιμο των κατσαρολικών.

Μετά τον πόλεμο του 74’ οι Ανορθωσιάτες εγκατασταθήκαν σε μια έρημική περιοχή που ονομάζετε σήμερα «Τσακιλερό» τζαι πρώτο έργο τους ήταν η δημιουργία γηπέδου. Έτσι, γυρό που το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος» άρχισε να αναπτύσσετε η πόλη που σήμερα εν γνωστή ως Λάρνακα. Ο μαντομαχαλλάς έμεινε υπανάπτυκτος τζαι οι μάντιες εναντιώθηκαν στην πρόοδο τζαι την ανάπτυξη τζαι εταμπουρωθήκαν μέσα στον μαχαλλά τους τζαι ακόμα τρίφουν κασαρόλλες. Στα θετικά που επιάσαν που τους Ανορθωσιάτες εν το ότι πλέον εμάθαν να κάμνουν τζαι Νέσκαφε οπότε σήμερα εκτός που το παραδοσιακό θκιάβασμα του καφέ επιδίδονται τζαι στο θκιάβασμα του Νέσκαφε τζαι του Φραπέ.

Επιπλέον οι μάντηδες ζηλεύοντας τις επιτυχίες που είχαν οι Ανορθωσιάτες και βλέποντας τα ξέφρενα πανηγύρια τους κάθε φορά που η Ανόρθωση πανηγύριζε ένα τίτλο αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Εκάμαν διάφορα πειράματα. ΕΠΑ, Πεζοπορικός κλπ… Τελικά μόλις το 1994 εκαταφέραν να ξεχωρίζουν την μάππα που την παττίχα τζαι ιδρύσαν την αθλητική ένωση μαντομαχαλλά με σήμα τον Μάντη με την κουρούκλα. Επιστέγασμα των προσπαθείων τους να μάθουν ποδόσφαιρο ήταν το πρωτάθλημα ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. Μιλούμε ήταν Ιστορικές στιγμές για τους μάντηδες.

 

 

Things to see:

  1. Το Γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος», προσωρινή έδρα της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
  2. Το μουσείο Ιστορίας της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.
  3. Ο Κεντρικός Σύνδεσμος Φιλάθλων της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.
  4. Η θάλασσα

Things to do:

  1. Να πάεις να δεις μάτς της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ
  2. Να επισκεφθείς το Μουσείο Ιστορίας της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ
  3. Να πάεις να πιείς μπύρες στο Σύνδεσμο
  4. Να πάεις να κολυμπήσεις.

 

Αυτά για τώρα… Καλή επιτυχία στην ΑΝΟΡΘΩΣΑΡΑ τζαι πάμε να τους δείξουμε ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Η ΠΟΛΗ.

Διατελώ,

Ο Δικηγόρος του Διαβόλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ