Jan Re(loaded)zek

Από τα στοιχεία που λείπουν από την ομάδα την τελευταία στείρα τετραετίας είναι -μεταξύ άλλων- η ύπαρξη ενός επιθετικού που να έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο τελευταίος μεγάλος επιθετικός που πέρασε από την ομάδα ήταν ο Νίκος Φρούσσος και υπό προϋποθέσεις ο Λούκας Σόσιν, ποδοσφαιριστές που –συμπτωματικά ή όχι- μας παραπέμπουν στην τελευταία χρονιά  που είχαμε κάτι να θυμόμαστε.

Το καλοκαίρι του 2011 ο Στάνιμιρ Στοϊλοφ θα πείσει τους διοικούντες να φέρουν στην ομάδα τον Τσέχο επιθετικό Jan Rezek ο οποίος δείχνει πολύ νωρίς τα διαπιστευτήριά του. Με 2 γκολ στο ντεμπούτο του απέναντι στην Γκάγκρα Γεωργίας και 1 γκολ στον εφιαλτικό επαναληπτικό με την Ραποτνίσκι Σκοπίων, ο Τσέχος διεθνής δεν αργεί να κερδίσει την συμπάθεια και την εκτίμηση του κόσμου παρά το κακό ξεκίνημα της σεζόν. Η συνέχεια ήταν ανάλογη αφού μέχρι και το παιχνίδι -σημείο αναφοράς- με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας στο ΓΣΠ, μάτωσε τα αντίπαλα δίκτυα 5 φορές με αποκορύφωμα την εξαιρετική λόμπα απέναντι στους μαυροπράσινους στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου. Διότι σε εκείνο το παιχνίδι το παρασκήνιο αποφάσισε ότι ο Τσέχος ήταν τροχοπέδη στα σχέδιά τους και φρόντισαν να τον θέσουν με συνοπτικές διαδικασίες εκτός δράσης για 1.5 μήνα. Ένας τραυματισμός τον έφερε ακόμα πιο πίσω με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της χρονιάς να ψάχνει τα πατήματα του, εν μέσω αμφισβήτησης, σκοράροντας άλλα 3 γκολ γεγονός που του έδωσε και τον άτυπο τίτλο του πρώτου σκόρερ της ομάδας για την σεζόν 2011-2012.

Το περασμένο καλοκαίρι αποτέλεσε τον πρώτο ποδοσφαιριστή Κυπριακής ομάδας που πήρε μέρος σε Euro, ως αποτέλεσμα των πολύ καλών του εμφανίσεων με το εθνόσημο στα προκριματικά. Ποδοσφαιριστής με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, εξαιρετικό τελείωμα των φάσεων -ενίοτε με θεαματικό τρόπο- και κυρίως κίνηση στο γήπεδο χωρίς την μπάλα. Παρά τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο Τσέχος έχει αρπάξει την ευκαιρία που του έδωσε ο Λεβί (αμήν και πότε) τοποθετώντας τον στην κορυφή της επίθεσης, προσφέροντάς μας 2 ουσιαστικά και πανέμορφα γκολ τις 2 τελευταίες αγωνιστικές. Παρόλο η ψιθυρολογία γύρω από το όνομά του κάλπαζε τόσο πέρσι, όσο και στις αρχές της φετινής χρονιάς, μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια να επανέλθει μετά από 2 μήνες αποχή σε καλή αγωνιστική κατάσταση (οσάν οι ποδοσφαιριστές είναι μηχανές που ανάβουν και σβήνουν) ο Rezek έχει επιστρέψει πιο ουσιαστικός από ποτέ και αποτελεί ένα από τα εχέγγυα για την κατάκτηση κάποιου τίτλου. Ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση, στοιχείο που του έλειπε πέρσι όντας παίκτης ψυχολογίας, έχει γερά πατήματα και σιγουριά στις ενέργειες του, αλλά και ποδοσφαιριστές τύπου Laborde και Spadacio που εκμεταλλεύονται την κίνησή του στον χώρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ