Ο κύκλος των χαμένων δεκαριών (μέρος α’)

Ιούνιος 2005: Το πολύκροτο σήριαλ της παραμονής του Κινκλάτζε στην ομάδα μας έχει αίσιο τέλος, μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων και παρά την βεβαιότητα που έβγαζε προς τα έξω η δίοικηση της Ομόνοιας , ότι είχε το λόγο του Κινκλάτζε ότι θα συνεχίσει κοντά τους αν έμενε στην Κύπρο,  ο Γεωργιανός μάγος ανανεώνει το συμβόλαιο του με την Ανόρθωση.

Αύγουστος 2005:  Παραμονές του ματς στο Ibrox Park  κόντρα στην Glasgow Rangers και ο Κινκλάτζε  την κάνει νύχτα για την Ρώσσικη Ρουμπιν Καζάν.  Τότε το μοναδικό ερώτημα ήταν κατά πόσο μπορεί να αντικατασταθεί επάξια ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής.

Με μοναδική εξαίρεση τις περιπτώσεις   Ντεγιάνοφ και Κόστα που ο μεν πρώτος αγωνίστηκε μια ολόκληρη περίοδο και ο  δε δεύτερος μιαν ολόκληρη ημερολογιακή χρονιά, οι υπόλοιποι ήρθαν μετά βαΐων και κλάδων αλλά για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να αναδειχτούν σε ηγετικές φυσιογνωμίες εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Γεωργιανός αποτελούσε το τέλειο 10άρι  αυτό είχε ως αποτέλεσμα όσοι ποδοσφαιριστές ήρθαν μετά τον Γεωργιανό να έχουν μέτρο σύγκριση τον «Κίνκυ» .

Το anorthosis24.net επιχειρεί να κάνει ανασκόπηση των προσπαθειών για την αντικατάσταση του Γεωργιανού.

Άμεσες ήταν οι προσπάθειες για την αντικατάσταση του Γεωργιανού στην ομάδα μας,  λίγο πριν να εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος του 2005  η ομάδα μας αποκτά τον Ούγγρο Attila Tokoli  και τον Κοσταρικανό  Steven Bryce.

Attila Tokoli:   Ο  Ούγγρος πέρα του γεγονότος ότι ήταν επιθετικός  την είδε βεντέτα και εγωιστής  πράγμα που  ο Κετσπάγια δεν ήθελε με τίποτα στην ομάδα του και ως εκ τούτου   οι μέρες του Ούγγρου  στο «Παπ» ήταν μετρημένες. Τον Ιανουάριο του 2006 έφυγε και πήγε στην ΑΕΛ.

Steven Bryce: Ο Κοσταρικανός  μουντιαλικός  μέσος  που έκανε ντεμπούτο στο ματς με την Παλέρμο στο Renzo Barbera κόντρα στην Παλέρμο  είχε λιγοστά λεπτά συμμετοχής και ουδέποτε κατάφερε να πιστοποιήσει την φήμη του. Έφυγε και αυτός τον Ιανουάριο του 2006 με προορισμό τον ΟΦΗ αφήνοντας πίσω του μηδαμινές αναμνήσεις.

Αμιράν Μουτζίρι:  Ο Γεωργιανός μέσος ήρθε τον Ιανουάριο του 2006 με τις καλύτερες συστάσεις, βοήθησε αρκετά στην αντεπίθεση που κάναμε για το back 2 back αλλά στο τέλος αποδείχθηκε ανεπαρκής για να σηκώσει το βάρος του αντι-Κινκλάτζε. Έτσι τον Μάη του 2006 έλαβε τέλος η καριέρα του στην Ανόρθωση.

Ρομικ Καχάτριαν: Το καλοκαίρι του 2006 ήταν σειρά του Αρμένιου μέσου να λάβει το τίτλο του αντι-Κινκλάτζε, ωστόσο  οι μικροτραυματισμοί που είχε δεν τον άφησαν να βρει ρυθμό έτσι κρατώντας  την παράδοση  έμεινε κι αυτός για ένα τρίμηνο πριν αποτελέσει παρελθόν.

Μεθόντι Ντεγιάνοφ:  Ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός αν και ήρθε  με τις καλύτερες περγαμηνές   δεν κατάφερε να πιάσει στην ομάδα μας.  Παρά το εκρηκτικό του ξεκίνημα η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, από την μια το γεγονός ότι μάρκαρε με τα μάτια και από την άλλη  ότι στο κέντρο υπήρχε συσσωρευμένη ποιότητα με παίκτες πολυεργαλεία  (Ζλόγκαρ, Νικολάου, Κόστα, Λαμπάν, Παναγή)  το έργο του για να καπαρώσει θέση στην ενδεκάδα και στην καρδιά μας παρά ήταν δύσκολο για τον 30 και βάλε Βούλγαρο.  Η ομάδα μας αποτέλεσε και τον τελευταίο σταθμό  της καριέρας του.

Πάολο Κόστα: Ο Πορτογάλος είχε τα φόντα να γράψει ιστορία δίχως υπερβολή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ωστόσο ο άστατος χαρακτήρας του και η προσωπικότητα του ήταν αρκετή να τον περιορίσουν πολύ πιο κάτω. Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2008 από τον Άρη Λεμεσού και βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου. Ήταν μέλος και της ομάδας του Champions League. Αν και έπαιρνε αρκετά λεπτά συμμετοχής ο Πορτογάλος αισθάνθηκε παραγκωνισμένος , αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ζητήσει να φύγει. Κανείς δε μένει με το ζόρι στην Ανόρθωση και έτσι ο Πορτογάλος πήγε προς ΑΠΟΕΛ μεριές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ