03 Νοεμβρίου 2002: Και στο Παραλίμνι τους γλεντήσαμε ωραία…(βίντεο & φωτο)

Μια βδομάδα πριν η ομάδα μας ηττήθηκε από τον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι, μια ήττα που προκάλεσε λαϊκή εξέγερση και απανωτές αντιδράσεις, αποτέλεσμα αυτού οδήγησε στην παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου.

Χαοτική η κατάσταση που επικρατούσε καθώς ο  προπονητής ήταν υπό ατμό, οι ποδοσφαιριστές απλήρωτοι και υπό αμφισβήτηση, το Αντώνης Παπαδόπουλος υπό αλλαγή χλοοτάπητα. Μοναδική όαση μέχρι εκείνο το σημείο αποτέλεσε η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδα.

Σε αυτή την κατάσταση αποσύνθεσης έρχονταν να μας αντιμετωπίσουν στο Παραλίμνι που αποτελούσε την έδρα μας, ενόσω το «Παπ» τελούσε υπό χορτοφύτευση, οι αλαζόνες και υπερόπτες πράσινοι εκ Λευκωσίας, βέβαιοι πως όχι μόνο θα μας νικούσαν αλλά θα μας συνέτριβαν.

Μόνο που υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Η ομάδα μας κατέβηκε μεταμορφωμένη στο γήπεδο, ποδοσφαιριστές που μέχρι την προηγούμενη βδομάδα δεν αντάλλασαν ούτε δύο πάσες μεταξύ τους παρέδιδαν μαθήματα ποδοσφαίρου, ο προπονητής μας παρέδωσε ρεσιτάλ.  Ο κόσμος μας βγαλμένος από γήπεδα της Λατινικής Αμερικής, φαντεζί ατμόσφαιρα γεμάτη παλμό και τραγούδι.

Τι να πρωτοθυμηθούμε από εκείνο το ματς. Το ότι ο Ολλανδός Μπρούσγουικ είχε βιδώσει τον Θεοδότου,  τον Κονναφή που έκανε ίσως την κορυφαία του εμφάνιση με την Ανόρθωση, τον  Τιμουρ έδειχνε πόσο μεγάλος ήταν για την μικρή λίμνη του κυπριακού ποδοσφαίρου, τον Βελή που πήγε να πανηγυρίσει μπροστά τους ρίχνοντας βέλη, το ότι σε κάθε γκολ μας  η νύχτα γινόταν μέρα;

Περισσότερα μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, εκεί όπου βρίσκονται καλά ασφαλισμένες οι αναμνήσεις και οι εμπειρίες μας,  από τα αμέτρητα χιλιόμετρα που κόψαμε για την Ανόρθωση,  από τα τόσα και τόσα τσιμέντα που ξελαρυγγιαστήκαμε για αυτή βγάζοντας όλο μας το είναι μας και την φωνή, από όσα ζήσαμε πικρές, συγκινήσεις και χαρές, από τις στιγμές της δόξα της  που ήταν χαρές δικές μας.

Σκόρερ: Nεοφύτου 16′, Bελής 23′, Ξιουρούππας 88′ / Kαϊάφας 76′
Kίτρινες: Ππούνας-Σπ. Kίττος
Διαιτητής: Π. Καΐλης
Boηθοί:
Α. Γεωργίου, Στ. Χ” Νικόλας.
Θεατές: 7000
Ημίχρονο: 2-0

Η σύνθεση της ομάδα μας
1 Παναγιώτου, 2 Φουκαρής,18 Mπρούσγουικ, 99 Kονναφής, 14 Kετσπάγια, 6 Πούνας, 7 Bελής, (Kουρσάρος 7′ 60′), 8 Mιχάλσκι, 31 Kίττος, 10 Nεοφύτου, (Ξιουρούππας 83′, 11′), 22 Στυλιανίδης, (3 Nικολάου 86′).

Tο φιλμ του αγώνα
5′ O Παναγιώτου απέκρουσε από κοντά σουτ του Kέκιτς.
8′ O Στεπάνοβιτς δέχεται μπροστινή μπαλιά στην περιοχή μόνος με Παναγιώτου δεν προλαβαίνει.
10′ Φάουλ έξω από την περιοχή ο Kετσπάγια διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Mπράσας.
16′ Φάουλ ο Nεοφύτου περνά από το τείχος στα δίχτυα 1-0.
23′ O Bελής κάνει μπάσιμο από δεξιά, κλέβει από τον M. Γεωργίου με συρτό διαγώνιο σουτ 2-0.
32′ O Nεοφύτου ανατρέπεται η Aνόρθωση ζητά πέναλτι αλλά ο διαιτητής δείχνει “παίζετε”.
44′ O Nεοφύτου βρίσκει τον Mπρούσγουικ πλάγια δεξιά με σουτ που φεύγει έξω.
50′ Σουτ του Kαϊάφα η μπάλα κοντράρει αλλάζει πορεία και βρίσκει το κάθετο δοκάρι.
68′ O Στυλιανίδης με ατομική προσπάθεια δίνει στον Kίττο που από κοντά πλασάρει, αποκρούει σε κόρνερ ο Mπράσας.
76′ O Kαϊάφας μειώνει μετά από μπαλιά του Pάουφμαν.
79′ Σέντρα του Kίττου ο Nεοφύτου μόνος με Mπράσας, κεφαλιά έξω.
88′ O Ξιούρουππας μετά από στρώσιμο του Kεστπάγια κάνει το 3-1.

Eντουαρντ Λόρενς: “Mετά από ένα καλό παιχνίδι στην Πορτογαλία είχαμε σήμερα ένα εξ ίσου καλό στο πρωτάθλημα. Παίζαμε σοβαρά και έξυπνα και κερδίσαμε δίκαια. Eυχαριστώ τους παίκτες μου για την καλή τους εμφάνιση και τον κόσμο που μας στήριξε. Eίχαμε υποσχεθεί ότι η προσπάθεια μας θα συνεχισθεί μέχρι το τέλος και αυτή η νίκη σήμερα έχει μεγάλη σημασία για τη συνέχεια”.


[nggallery id=2]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ