Τιμούρ στο Anorthosis24: «Επιστροφή; Ποτέ μην λες ποτέ…»

Χθες σας παρουσιάσαμε το πρώτο μέρος της μεγάλης συνέντευξης που έδωσε ο Τιμούρ Κετσπάγια στο Anorthosis24.net, στο οποίο μίλησε για το Κυπριακό ποδόσφαιρο και τα προβλήματα του. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε το δεύτερο μέρος, στο οποίο η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από την Ανόρθωση, αλλά και γύρω από τον ίδιο. Απολαύστε και πάλι Τιμούρ Κετσπάγια

Anorthosis24: Ανόρθωση 2004-2005. Από την καταστροφή ένα χρόνο πριν, στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου…

Τιμούρ: Πιστεύω ότι εκείνη η Ανόρθωση ήταν η καλύτερη ομάδα στην ιστορία του Κυπριακού Ποδοσφαίρου. Και σε ποιότητα ποδοσφαιριστών και με τις δυσκολίες που είχαμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Anorthosis24: Πως στήσατε την ομάδα τόσο άμεσα και πήγε στην κορυφή ενώ κανένας δεν το περίμενε;

Τιμούρ: Τότε κάτσαμε και μιλήσαμε με την διοίκηση. Τους είπα πέστε μου τις δυνατότητές σας σαν διοίκηση, τι είναι αυτά που μπορείτε να μου εξασφαλίσετε, αλλά ότι μου πείτε θα το κάνετε. Μου είπαν αυτά. Τους είπα εντάξει. Έκανα την ομάδα, πήραμε το πρωτάθλημα. Ούτε ένα σεντ παραπάνω δεν ζήτησα από την διοίκηση. Είχα ανθρώπους που μου είπαν ότι αυτά μπορούμε να δώσουμε. Εγώ έκανα την ομάδα και αυτοί πλήρωναν τέλος του μήνα.

Είχαμε μερικούς παίχτες από την ομάδα ένα χρόνο πριν, και φέραμε καλούς παίχτες. Πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές έγιναν αυτό που έγιναν στην Ανόρθωση, όπως ο Πουρσαιτίδης, ο Κατσαβάκης. Στις ομάδες που ήταν δεν είχαν την δυνατότητα να δείξουν το ταλέντο τους. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι αυτά τα παιδιά έπαιξαν το καλύτερο ποδόσφαιρο. Παράδειγμα, ο Βάουτερ δεν είχε βάλει περισσότερο από δύο τέρματα στις προηγούμενες του ομάδες, ενώ στην Ανόρθωση ήταν πρώτος σκόρερ τον πρώτο γύρο.

Anorthosis24: Ένιωσες προδομένος από την στάση του Βάουτερ να φύγει τον χειμώνα;

Τιμούρ: Δεν ένιωσα προδομένος. Ίσα ίσα. Νιώθω ικανοποιημένος που πήρα τον άνθρωπο, έπαιξε πολύ καλά, και στο τέλος έκανε και το άλμα. Ποτέ δεν στάθηκα εμπόδιο σε κανέναν, παρόλο που ήξερα ότι θα μας έφερνε δυσκολίες αυτό.

Anorthosis24: Πως βλέπεις την φετινή Ανόρθωση

Τιμούρ: Από την Ανόρθωση φέτος δεν έχω δει κάτι φανταστικό σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Νομίζω πως και οι άλλες ομάδες έχουν τις ίδιες δυνατότητες. Δεν είναι όμως πάντα θέμα δυνατοτήτων. Πρέπει να μπεις μέσα στο γήπεδο και εκεί να δείξεις ότι αξίζεις. Τώρα τι παίχτες έχεις και τι δεν έχεις, είναι άλλο πράγμα

Anorthosis24: Το επίπεδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου τώρα;

Γενικά πιστεύω ότι το επίπεδο του Κυπριακού Ποδοσφαίρου έχει πέσει. Ούτε πέρσι πιστεύω ότι ήταν αρκετά ψηλό, ήταν φυσικά όμως και το ΑΠΟΕΛ που πέτυχε αρκετά πράγματα στην Ευρώπη και διαφήμισε το Κυπριακό Ποδόσφαιρο, αλλά δεν άντεξε στο τέλος. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΛ, που είναι μία καλή και δυνατή ομάδα, σοβαρή και πειθαρχημένη μέσα στο γήπεδο. Δεν θα έλεγα ότι έχει πολύ μεγάλο ταλέντο, αλλά έχει αυτή την αγωνιστική πειθαρχία, δύναμη και φυσική κατάσταση, και με αυτά τα χαρακτηριστικά πήρε το πρωτάθλημα. Ήταν η πιο σοβαρή ομάδα σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος.

Είναι όμως αυτό που λέμε για τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Ισχύει και για τους προπονητές. Δεν θα πάρει κάποιος την ευκαιρία εάν δεν δείξει ότι την αξίζει. Παράδειγμα ο Πάμπος. Πλήρωσαν λεφτά για να τον πάρουν στην ΑΕΛ. Δεν ζητιάνεψε ο Πάμπος για να πάρει την ευκαιρία. Έδειξε στις προηγούμενές του ομάδες ότι άξιζε την ευκαιρία. Πως θα γίνει αλλιώς. Να κάθεται στο σπίτι και να λέει δώσε μου μία ευκαιρία να κάνω κάτι;

Anorthosis24: Τι πιστεύεις για το φετινό πρωτάθλημα;

Τιμούρ: Εγώ βλέπω μία από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες να μένει εκτός τετράδας. Μέσα μπορεί να είναι η ΑΕΚ ή ο Απόλλωνας. Τώρα, ποια από τις τέσσερις δεν θα είναι στην τετράδα, δεν ξέρω.

Anorthosis24: Η άποψη σου για τον σταρ της σημερινής Ανόρθωσης, Ρικάρντο Λαβόρδε;

Τιμούhρ: Πολύ καλός παίχτης ο Λαβόρδε, έχει πολύ μεγάλο ταλέντο. Αλλά του λείπει η σταθερότητα. Δεν μπορείς να παίζεις ένα παιγνίδι και δύο – τρία μετά να μην παίζεις. Ένας μεγάλος παίχτης δεν θα παίζει στην ίδια φόρμα για ολόκληρο τον χρόνο, αλλά από τα 32 παιγνίδια της χρονιάς, 22-23 θα παίξει καλά, 5-6 μέτρια, και 2-3 να μην παίξει καλά.

Anorthosis24: Κεφάλαιο Ντίλα Γκόρι.

Τιμούρ: Η Ντίλα Γκόρι δεν είναι τυχαία ομάδα. Έχει παίχτες που έχουν παίξει στην Ρωσία και έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα. Η Ανόρθωση δεν την αντιμετώπισε σοβαρά στην Κύπρο. Στην Γεωργία που αγωνίστηκε με σοβαρότητα πήρε την νίκη χωρίς να δυσκολευτεί. Εδώ όμως νόμισαν πως το παιγνίδι ήταν τελειωμένο, αλλά όταν αντιμετωπίζεις ομάδες με έμπειρους ποδοσφαιριστές, τέτοια παιγνίδια δεν είναι τελειωμένα. Στα τελευταία της παιγνίδια στην Γεωργία έχει πάρει μόνο νίκες, και μάλιστα από τις μεγάλες ομάδες της χώρας.

Anorthosis24: Εσύ δυσκολευόσουν να κρατήσεις συγκεντρωμένους τους ποδοσφαιριστές σε τέτοιους αγώνες; Παράδειγμα με την Κλουζ, μετά την νίκη μας με 3-1 στην Ρουμανία.

Τιμούρ: Με την Κλουζ η σκέψη μας ήταν να μην δεχθούμε τέρμα, αφού αν δεν δεχθείς θα περάσεις. Κάποιες φορές θα παίξεις θεαματικά, κάποιες φορές όμως θα παίξεις για την ουσία. Ειδικά στην Ευρώπη που δεν είναι μόνο το όμορφο ποδόσφαιρο, είναι το prestige, είναι και τα χρήματα.

Anorthosis24: Κεφάλαιο Champions League 2008. Είχαμε μονάδες εκείνη την χρονιά ή είχαμε ομάδα;

Τιμούρ: Εντάξει, τότε είχαμε παιδιά με τα οποία είχαμε κάνει ομάδα με την σημασία της λέξης. Είχαμε ένα μεγάλο ποδοσφαιριστή, τον Σάβιο, που και αυτός δεν ήταν μαζί μας από την αρχή της πορείας για τους ομίλους. Αγωνίστηκε για λίγο στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό.

Anorthosis24: Πως ήταν ο Σάβιο, που ήταν και το μεγάλο αστέρι της ομάδας;

Τιμούρ: Ήσυχο παιδί, επαγγελματίας. Ήμασταν άτυχοι που τραυματίστηκε και τον χάσαμε ένα διάστημα. Ήταν μεγάλο όνομα, αλλά ήρθε γιατί ήταν σε μεγάλη ηλικία και του δώσαμε και καλά λεφτά. Του άρεσε όμως η Κύπρος, η χώρα, ήθελε να συνεχίσει. Αν είχα τον Σάβιο στην ηλικία που ήρθε ο Κινκλάντε, θα έπαιζε ακόμη τέσσερα χρόνια έτσι επαγγελματίας που ήταν.

Anorthosis24: Ερώτημα. Σάβιο ή Κινκλάντζε;

Τιμούρ: Δύσκολο να πάρεις τέτοια απόφαση, και οι δύο ήταν μεγάλο ποδοσφαιριστές. Δεν θα μπορούσα να μπω σε αυτό το δίλημμα. Θα προτιμούσα να έχω κανέναν ή και τους δύο.

Anorthosis24: Και ο Κινκλάντζε όμως είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την Ανόρθωση, παρόλο που δεν αγωνίστηκε για μεγάλο διάστημα.

Τιμούρ: Μεγάλο ταλέντο. Εγώ σας λέω ότι βλέπω τον Κινκλάντζε το μεγαλύτερο ταλέντο μετά τον Μέσι. Χωρίς υπερβολή. Βρέθηκε σε πολύ μικρή ηλικία στο εξωτερικό, στο Μάντσεστερ, και όλη η πόλη μιλούσε για αυτόν, έπαιρνε πολλά λεφτά, αλλά δεν υπήρχε κάποιος να τον συμβουλέψει, να τον βάλει στον σωστό δρόμο. Έπαιξε σε μεγάλες ομάδες, αλλά με το ταλέντο του μόνο, χωρίς να βάλει τίποτα από την προσπάθειά του. Για τον Κινκλάντζε πιστεύω ότι εγώ μαζί του δούλεψα πολύ περισσότερο από ότι  άλλοι προπονητές στις άλλες ομάδες που αγωνίστηκε. Ήμασταν φίλοι και αυτός πρόσεχε, δεν ήθελε να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Ήξερε τι ζητούσα, και αυτός προσπαθούσε. Δεν ήταν 100% στις προπονήσεις, αλλά δεν θα έλεγα πως δεν έκανε προπόνηση και πως ήταν αδιάφορος. Χαίρομαι που ήρθε εδώ, και παρόλο που είχε κάποια προβλήματα, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και μας βοήθησε να πάρουμε το πρωτάθλημα, και μετά έκανε ένα άλμα στην καριέρα του.

Anorthosis24: Πιστεύεις ότι ξεγελάστηκες ποτέ από το βιογραφικό κάποιου ποδοσφαιριστή που ήρθε στην ομάδα; Παράδειγμα ο Ζαρντέλ.

Τιμούρ: Εγώ δεν έφερνα ποτέ ποδοσφαιριστή που να μην τον ξέρω. Ακόμη και ο Ζαρντέλ, δύο εβδομάδες πριν έρθει, είχε παίξει σε παιγνίδι. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένας ποδοσφαιριστής, με αυτά τα χαρακτηριστικά και τις ικανότητες, θα βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση. Αλλά να σας πω την αλήθεια, ο Ζαρνέλ δεν ήταν αδιάφορος. Προσπαθούσε, ήθελε να ρίξει τα κιλά του και να μπει στην ομάδα. Δεν είδα ένα Ζαρντέλ που απλά ήρθε να πάρει λεφτά και να είναι αδιάφορος. Μόνο με την διαφήμιση που έκανε στην Ανόρθωση και στην Κύπρο η μεταγραφή του, άξιζε να τον φέρουμε.

Anorthosis24: Τιμούρ, συνήθιζες να κάνεις ψώνια από την Κύπρο.

Τιμούρ: Κάθε προπονητής το βλέπει ξεχωριστά. Η Κύπρος έχει ιδιαιτερότητες  σε σχέση με άλλες χώρες. Είναι η ζέστη, όπου τρεις – τέσσερις μήνες είσαι υποχρεωμένος να παίξεις σε αυτές τις συνθήκες. Προτιμούσα να έχω στην ομάδα ποδοσφαιριστές που θα ήταν ήδη προσαρμοσμένοι, όπως ο Λαμπάν και ο Μποαβεντούρα.

Anorthosis24: Τον Μποαβεντούρα που καθιέρωσες εσύ αριστερό μπακ

Τιμούρ: Ο Μποαβεντούρα ήταν οργανωτής, έπαιζε πίσω από τους επιθετικούς. Όταν είσαι σε αυτή την θέση, χρειάζεσαι δημιουργικότητα, να βάζεις τέρματα. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι μπορούσε να δώσει λύσεις σαν αριστερό μπακ και πιστεύω πετύχαμε. Και εγώ, αλλά και αυτός γιατί βρήκε μία θέση που του άρμοζε πολύ περισσότερο. Όπως και τον Πουρσαιτίδη, που τον καθιέρωσα δεξί μπακ από δεξί εξτρέμ.

Anorthosis24: Γιατί δεν έμεινε ο Πουρσαιτίδης;

Τιμούρ: Συζητήσαμε μαζί του, δεν μπορούσαμε να του δώσουμε το 50-100% της αύξησης που ήθελε. Εμείς ένα παίχτη που θέλουμε να του ανανεώσουμε, του δίναμε αύξηση 20%. Ήθελε περισσότερα. Εντάξει, δεν ήταν ότι υπήρχε κάποια άλλη ομάδα ή δεν ήθελε να μείνει σε εμάς ή δεν τον θέλαμε εμείς. Εμείς είπαμε αυτή είναι η προσφορά μας, δεν δέχθηκε, και πήγε στο ΑΠΟΕΛ.

Anorthosis24: Για τον Γιωργαλλίδη ακούστηκε το όνομα του για επιστροφή στην Ανόρθωση. Εσύ θα τον έφερνες πίσω;

Τιμούρ: Εγώ να σου πω την αλήθεια, όταν άκουγα πως η Ανόρθωση ψάχνει τερματοφύλακα, περίμενα πως θα κινείτο για να τον πάρει. Δυστυχώς δεν έγινε αυτό. Εγώ θα τον έφερνα. Είχαμε παίχτες τότε που ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι άλλο, δεν τα κατάφερναν και πάλι τους φέρναμε πίσω. Δεν σημαίνει ότι επειδή έφυγε μία φορά, δεν μπορεί να ξαναέρθει πίσω κάποιος. Δεν μπορείς να βλέπεις τα πράγματα εγωιστικά. Αν χρειάζεσαι κάποιον θα τον φέρεις, αν δεν τον χρειάζεσαι δεν θα τον φέρεις. Εδώ και τέσσερα χρόνια η Ανόρθωση ψάχνει τερματοφύλακα, και υπάρχει ένας τερματοφύλακας που σου έχει προσφέρει πολύ, και οικονομικά καθώς τον πωλήσαμε στην Ομόνοια, αλλά και αγωνιστικά. Αν δεν ήρθε λόγω αντιδράσεων είναι λάθος, καθώς έτσι δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου.

Anorthosis24: Γιατί έφυγε τότε ο Γιωργαλλίδης από την ομάδα;

Τιμούρ: Εμείς είχαμε ξεκαθαρίσει στον Γιωργαλλίδη ότι πρέπει να ξέρουμε τι θέλει να κάνει, αν θα μείνει ή όχι, για να ψάξουμε για τερματοφύλακα. Αυτός μας ξεκαθάρισε ότι σχεδόν έχει βρει ομάδα και πως θα φύγει, για αυτό και φέραμε τον Μπεκιάι. Στο τέλος όμως έμεινε στην ομάδα. Μέτα όμως που φέραμε τον Μπεκιάι, είδε ότι θα έχει συναγωνισμό για την θέση και δεν μπορούσα να του εγγυηθώ 100% πως θα αγωνίζεται βασικός, όπως και δεν έχουμε πει σε κανένα πως ότι θα έρθει και θα αγωνίζεται βασικός.

Anorthosis24: Η Ανόρθωση τέσσερα χρόνια γυρεύει τερματοφύλακα. Εσύ ήσουν τυχερός να έχεις δύο πολύ μεγάλους τερματοφύλακες. Τόσο δύσκολο είναι τελικά να βρεις τον κατάλληλο τερματοφύλακα;

Τιμούρ: Το δύσκολο δεν είναι να βρεις τερματοφύλακα. Το θέμα είναι να εμπιστευτείς τον άνθρωπο που θα φέρεις. Τι να κάνεις, κάθε φορά που ο τερματοφύλακας κάνει ένα λάθος, να πας να φέρνεις άλλον; Ο Μπεκιάι στην αρχή είχε κάποια προβλήματα, αλλά εμείς τον υποστηρίξαμε, και στο τέλος ήταν ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που πέρασαν από την Κύπρο.

Anorthosis24: Υπήρξαν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν ήρθαν στην ομάδα λόγω οικονομικού;

Τιμούρ: Είχαμε πολλές περιπτώσεις καλών ποδοσφαιριστών που είχαμε συμφωνήσει μαζί τους, αλλά λόγω οικονομικών δεν μπορούσαμε να τους φέρουμε. Είχαμε συμφωνήσει με την διοίκηση, πως δεν θα κάναμε ανοίγματα που θα επιβάρυναν τον προϋπολογισμό της ομάδας. Προτιμούσα να έχω παίχτη στην ομάδα που θα ήταν ικανοποιημένος και να μην έχουμε οικονομικά προβλήματα, παρά να έχουμε οικονομικά προβλήματα και να μην πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς μετά, κάποιοι ανέλαβαν τις υποχρεώσεις κάποιων ποδοσφαιριστών, ότι θα τους πληρώνουμε εμείς και εσείς το μπάτζετ, και αυτό δεν βοήθησε την ομάδα στο τέλος, γιατί κάποιοι νόμιζαν πως αυτοί πλήρωναν τα λεφτά από την τσέπη τους και γενικώς αυτό δεν έκανε καλό στην ομάδα.

Anorthosis24: Όμιλοι ή Τραπεζούντα;

Τιμούρ: Ποδοσφαιρικά μιλώντας, σίγουρα είναι οι όμιλοι. Όταν το πετύχαμε εμείς, δεν ήταν όπως είναι τώρα. Τώρα είναι πολύ πιο εύκολο να μπεις ομίλους. Τότε έπαιζες με μεγαθήρια, μεγαθήριο ήταν και ο Ολυμπιακός, και εμείς τον αποκλείσαμε. Με την Τραπεζούντα όμως, με την κατάσταση που υπάρχει στην Κύπρο, ήταν διαφορετικά. Είχαμε αποκλείσει και την καλύτερη ομάδα που είχε η Τραπεζούντα στην ιστορία της. Δεν έχουν ξανά τέτοιους ποδοσφαιριστές από τότε. Ήταν μία πολύ μεγάλη ομάδα. Όλα όμως γίνονται με την θέληση.

Anorthosis24: Την Ρέιντζερς θα την αποκλείαμε αν αγωνιζόμασταν στο Αντώνης Παπαδόπουλος;

Τιμούρ: Εντάξει, και στο ΓΣΠ είχαμε καλά αποτελέσματα. Καθαρίζαμε τις ομάδες στο Αντώνης Παπαδόπουλος με 3-0, αλλά και στο ΓΣΠ τα πήγαμε καλά. Εκείνη την χρονιά των ομίλων, μόνο της Βέρντερ δεν βάλαμε τρία, και ο προπονητής της είπε πως ήταν ευχαριστημένος γιατί η ομάδα του δεν δέχθηκε τρία τέρματα από εμάς. Μπορούσαμε στο τέλος όμως σε εκείνο το παιγνίδι να βάλουμε και τρίτο και τέταρτο. Ο Μουρίνιο μας είπε πως θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και τους δύο, αλλά δεν τα καταφέραμε στο τέλος. Δεν ήταν όμως εύκολο να πάρεις έξι βαθμούς σε εκείνο τον όμιλο. Η Βέρντερ στην συνέχεια πήγε στον τελικό του Europa League.

Anorthosis24: Νιώθεις ότι κέρδισες τα πάντα στο ποδόσφαιρο;

Τιμούρ: Νιώθω τυχερός γιατί σε όσες ομάδες έχω αγωνιστεί, έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Παντού έχω κερδίσει κάτι, αλλά αναγκάστηκα να γίνω προπονητής για να κερδίσω πρωτάθλημα (γέλια). Στην ΑΕΚ πήρα δύο Κύπελλα, με την Newcastle πήγα τελικού κυπέλλου αλλά και Champions League. Όμως σχεδόν σε όλες τις ομάδες που έχω αγωνιστεί βγήκα καλύτερος ποδοσφαιριστής.

Anorthosis24: Νομίζεις πως εκπλήρωσες τους στόχους σου;

Τιμούρ: Ποτέ δεν μπορείς να πεις πως έχεις εκπληρώσει τους στόχους σου. Μπορούσα για παράδειγμα να βρεθώ από τα  22 μου σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα, και όχι στα 29 που ήγα στην Αγγλία, όπου τότε πολλοί σταματούσαν την καριέρα τους στα 29. Δεν μετανιώνω όμως, μπορεί να μην έχω πετύχει πολλά σε πολύ μεγάλο επίπεδο, αλλά κέρδισα άλλα πράγματα. Την Κύπρο την βλέπω σαν το σπίτι μου, σαν την πατρίδα μου. Η γυναίκα μου είναι Κύπρια, έχουμε την κόρη μας…

Anorthosis24: Ποιο το καλύτερο σου τέρμα;

Τιμούρ: Θα έλεγα πως ήταν με την Εθνική, που ήταν και το πρώτο τέρμα που πετύχαμε σε επίπεδο Εθνικής Ομάδας. Κερδίσαμε την Ουαλία 5-0, και πέτυχα δύο καταπληκτικά τέρματα.

Anorthosis24: Στην Κύπρο;

Τιμούρ: Στην Ανόρθωση πέτυχα πολλά ωραία τέρματα, αλλά μπορείς να πεις πως το καλύτερο ήταν με το ΑΠΟΕΛ στο 2-3 στο ΓΣΠ, αλλά και αυτά με Στεάουα και Γιουβέντους. Έχω καλές αναμνήσεις γενικά.

Anorthosis24: Ποια θέση αρμόζει καλύτερα στον Τιμούρ;

Τιμούρ: Έπαιξα σε πολλές θέσεις αλλά νομίζω πέτυχα περισσότερα όταν έπαιζα αριστερά στην επίθεση. Εκεί πιστεύω πως βρήκα τον εαυτό μου.

Anorthosis24: Πότε απόλαυσες περισσότερο το ποδόσφαιρο;

Τιμούρ: Το καλύτερο μου ποδόσφαιρο το έπαιξα όταν επέστρεψα στην Κύπρο. Αυτά τα χρόνια μετά την επιστροφή, απόλαυσα το ποδόσφαιρο. Με βοήθησε το ότι είχαμε καλές ομάδες, καλούς παίχτες γύρω μας, αλλά και καλούς αγωνιστικούς χώρους. Σε αυτό τον τομέα η Κύπρος τα πάει πολύ καλά.

Anorthosis24: Ποιες οι βλέψεις σου σαν προπονητής τώρα;

Τιμούρ: Έχω ακόμη τρία χρόνια συμβόλαιο με την Εθνική Γεωργίας. Μου αρέσει που κάνω κάτι που αφορά και την χώρα μου, και θέλουμε να κάνουμε κάτι για τον κόσμο που αγαπά πάρα πολύ το ποδόσφαιρο. Αυτό με κάνει να θέλω να πετύχω ακόμη περισσότερο, και δόξα τον Θεό, μέχρι τώρα πάμε πολύ καλά, και ελπίζω να πάμε ακόμη καλύτερα. Ταλέντο υπάρχει πολύ, αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα στην Γεωργία. Τώρα με τις εκλογές, ελπίζουμε να γίνουν καλύτερα τα πράγματα, και για το ποδόσφαιρο.

Anorthosis24: Μπορείτε να προκριθείτε από τον όμιλο σας;

Τιμούρ: Θα ήμουν υπερβολικός να πω πως θα μπορούσαμε να περάσουμε από αυτόν τον όμιλο. Αυτό που είχαμε πει πέρσι, ήταν να φτιάξουμε μία καλή ομάδα για το Euro 2016. Θα αυξηθούν οι ομάδες που θα παν στην τελική φάση, και θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες.

Anorthosis24: Πως βλέπετε την Εθνική Κύπρου;

Τιμούρ: Η Κύπρος έχει ευκολότερο όμιλο, αλλά υπάρχει και το πρόβλημα που σας είπα με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Η Γεωργία στον όμιλο της Κύπρου θα είχε βλέψεις για να διεκδικήσει τουλάχιστον την δεύτερη θέση.

Anorthosis24: Βλέπουμε και ένα παιδί που εσύ έφερες στην ομάδα, τον Λαμπάν, να είναι πλέον βασικό στέλεχος της Εθνικής Κύπρου.

Τιμούρ: Όταν τον πήραμε από τον Διγενή, δεν πιστεύαμε ότι από τον πρώτο χρόνο θα ήταν βασικός. Ήταν απίστευτα συγκεντρωμένος στις προπονήσεις, με αρκετή διάθεση, αρκετή δουλειά, και βελτιωνόταν συνεχώς. Δεν μου άφησε άλλη επιλογή από το να τον βάζω βασικό.

Anorthosis24: Σου λείπει η καθημερινή επαφή με τον πάγκο;

Τιμούρ: Σίγουρα μου λείπει, για αυτό και προσπαθώ τώρα να πηγαίνω συχνότερα στο εξωτερικό, καθώς έχουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό και τους παρακολουθώ από κοντά.

Anorthosis24: Κεφάλαιο διαιτησία στην Κύπρο.

Τιμούρ: Υπάρχει πολύ χαμηλού επιπέδου διαιτησία στην Κύπρο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν την πίεση, που πιστεύουν πως είναι οι πρωταγωνιστές του παιγνιδιού.

Anorthosis24: Κεφάλαιο ΑΕΚ Ελλάδος.

Τιμούρ: Όταν πήγα στην ΑΕΚ, υπήρχαν πολλοί παιχταράδες. Ήταν η καλύτερη ΑΕΚ τότε, Παίξαμε φοβερό ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς μόνο δύο κύπελλα πήραμε.

Anorthosis24: Μία πρόταση για τον Ιορντανέσκου.

Τιμούρ: Πολύ καλός προπονητής και καλός άνθρωπος. Πολύ σοβαρός.

Anorthosis24: Ο Μπάγεβιτς έκανε λάθος που ήρθε Κύπρο;

Τιμούρ: Όχι δεν νομίζω πως έκανε λάθος, αλλά απλώς αυτό που με τρελαίνει πολύ περισσότερο είναι το θέμα που έγινε με το δίπλωμα του, ότι δεν είχε. Δεν ντρέπονται όλοι αυτοί; Αυτός ο άνθρωπος έχει κερδίσει τα πάντα στη ζωή του, στο ποδόσφαιρο, και να έρχεσαι να λες ότι δεν μπορεί να δουλέψει επειδή δεν έχει δίπλωμα;

Anorthosis24: Του Όγιος του έκαναν τον ίδιο πόλεμο με το δίπλωμα.

Τιμούρ: Ο Όγιος έκανε και κάτι. Πήρε την ομάδα στον τελευταίο προκριματικό γύρο του Europa League, και έφερε και καλούς ποδοσφαιριστές. Για τους προπονητές τώρα, έφερε καλούς προπονητές η Ανόρθωση, αλλά αν δεν του δημιουργήσεις ένα καλό κλίμα γύρω από την ομάδα, και καλός προπονητής να είναι, δεν μπορεί να κάνει από μόνος του την δουλειά.

Anorthosis24: Τιμούρ, έρχεσαι στο γήπεδο να δεις την Ανόρθωση;

Τιμούρ: Δεν έρχομαι γιατί δεν μου αρέσει να παίζω με τα συναισθήματα του κόσμου. Βλέπω όμως τα παιγνίδια από την τηλεόραση.

Anorthosis24: Κάτι που θα ήθελαν σε ρωτήσουν όλοι οι Ανοθωσιάτες. Θα επιστρέψεις κάποια στιγμή πίσω στην ομάδα;

Τιμούρ: Ποτέ μην λες ποτέ…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ