Οι εκλεκτοί του Λεύι

Εντεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει φαίνεται να είναι το “μότο” του Ισραηλινού τεχνικού και μοιραία, η 11άδα που κέρδισε με 3-0 την Αλκή στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” θα είναι η βάση για το αρχικό σχήμα στο Τσίρειο στάδιο.

Ο Βαλβέρδε έκανε τις πρώτες σωτήριες επεμβάσεις του στο πρωτάθλημα το περασμένο Σάββατο και φυσιολογικά θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, βλέποντας τις πλάτες του αλάνθαστου – για την ώρα – διδύμου Ίλιτς-Ζορζ. Δεξιά κι αριστερά τους, υπάρχει ένας προβληματισμός για τη στελέχωση των ακραίων μπακ. Παρά τα λάθη του, ελλείψει εναλλακτικής, κατά πάσα πιθανότητα στο δεξί άκρο θα βρεθεί ο Άντιτς. Καλείται όμως να είναι πλέον προσεκτικότερος, αφού όσο τα παιχνίδια δυσκολεύουν, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν τα λάθη να στοιχίσουν. Στο απέναντι άκρο, ο Βαλεντίνος Σιέλης άφησε ευχαριστημένο το Ρόνι Λεύι, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι. Ο Βενσάν Λαμπάν που είχε μείνει στον πάγκο την περασμένη βδομάδα, είναι ικανός να στελεχώσει το αριστερό άκρο, δίνοντας μάλιστα και πιο… επιθετική πινελιά στην αριστερή μας γραμμή. Στον αντίποδα, η ομάδα χάνει σε μέσο όρο ύψους στην άμυνα.

Η μεσαία γραμμή, θα επανδρωθεί αναλόγως και της τακτικής μας στο παιχνίδι. Ο Νταν Αλέξα, αν θέλει να βλέπει τον εαυτό του βασικό, πρέπει να ηρεμήσει το παιχνίδι του και να σταματήσει την κίτρινη συλλογή καρτών που ξεκίνησε. Μαζί με το Σκοπελίτη, συνθέτουν ένα καλό δίδυμο στα χαφ, το οποίο ωστόσο δυσκολεύεται να βγάλει την ομάδα στην επίθεση και περιορίζεται σε μερικές μακρινές διαγώνιες μπαλιές, κυρίως προς τα άκρα. Υποψηφιότητα για μια απ’ τις δυο θέσεις, με σαφώς πιο επιθετικογενή χαρακτηριστικά, θέτουν τόσο ο αρχηγός Λαμπάν, όσο και ο Οχαγιόν που θέλει να δει το όνομά του στην αρχική 11άδα.

Στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, αναμένεται να τοποθετηθούν οι Λαβόρδε, Κάλβο και Σπαντάτσιο. Παρόλο που μέσα στη βδομάδα αναπτύξαμε κι εμείς εδώ τον προβληματισμό κατά πόσο “χωράει” στα ντέρμπι το 10άρι της ομάδας μας, το πιο φυσιολογικό είναι ο τεχνικός μας να συμπεριλάβει τον πρώτο του σκόρερ στους 11 που θα ξεκινήσουν.

Για την επίθεση, δεν φαίνεται να υπάρχει αμφιβολία, μιας και ο Γιαν Ρέζεκ διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, έχοντας σκοράρει δυο τέρματα χάρμα ιδέσθαι στα δυο τελευταία ματς. Επιπλέον, βοηθά τα μέγιστα στην εν γένει ανάπτυξη της ομάδας, τόσο με τα τρεξίματα και τις τοποθετήσεις του, όσο και με τις ασίστ του προς συμποδοσφαιριστές.

Μοναδικό ζητούμενο για την ομάδα μας η νίκη που θα μας επιτρέψει αφενός να εκμεταλλευτούμε τις όποιες απώλειες έχουν οι συνδιεκδικητές του τίτλου στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αφετέρου θα μας ταξιδεύσει σε 15 μέρες στο ντέρμπι του “Αντώνης Παπαδόπουλος” με ψυχολογία και με πλεονεκτική βαθμολογικά θέση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ