Νταν Αλέξα: «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα παιχνίδια»

Στην Κυριακάτικη σημερινή και στον Βασίλη Τσιρόπουλο μίλησε ο Ρουμάνος διεθνής αμυντικός μέσος της ομάδας μας Νταν Αλέξα.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Η Ανόρθωση σε πέντε αγώνες είναι αήττητη, με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Πώς βλέπεις τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;
«Είμαστε στην πρώτη θέση, όμως το σημαντικό δεν είναι να είμαστε τώρα πρώτοι, αλλά στο τέλος του πρωταθλήματος. Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες και χρειαζόμαστε χρόνο για να γίνουμε η ομάδα που θέλουμε. Θέλαμε να αρχίσουμε καλά το πρωτάθλημα και θέλουμε τα καλά αποτελέσματα για να έχουμε καλή ατμόσφαιρα. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα παιχνίδια, έχουμε το ντέρμπι με την Ομόνοια, το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Ξέρουμε τι σημαίνει Ανόρθωση και πρέπει να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα».

Στους πέντε πρώτους αγώνες η Ανόρθωση παρουσίασε κάποια κενά διαστήματα στο παιχνίδι της. Αυτό πώς μπορεί να διορθωθεί;
«Όπως είπα προηγουμένως, έχουμε πολλούς νέους παίκτες και ήταν δύσκολο να παίζουμε καλά από την αρχή, θέλουμε χρόνο. Όμως έχουμε καλούς παίκτες, καλή ομάδα και ποιότητα, και στη συνέχεια θα βελτιωθούμε περισσότερο».

Βλέποντας μέχρι τώρα την Ανόρθωση, σε τι βαθμό αγωνιστικής απόδοσης πιστεύεις ότι βρίσκεται η ομάδα;
«Είμαστε σε καλό βαθμό, όμως μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα».

Η Ανόρθωση απουσιάζει από τους τίτλους από το 2008. Αυτή η ομάδα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα;
«Ναι, μπορούμε, όμως για να το πετύχουμε χρειαζόμαστε πολλά πράγματα. Πρέπει να παίζουμε καλά, ο κόσμος να έρχεται σε κάθε παιχνίδι, η διοίκηση να είναι δίπλα μας και να έχουμε και λίγη τύχη. Νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει τη δύναμη να πάρει τίτλους αυτήν τη χρονιά».

Θα είναι αποτυχία, αν η Ανόρθωση δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα ή το κύπελλο;
«Η Ανόρθωση είναι μεγάλη ομάδα και πάντα πρωταγωνιστεί. Εύχομαι ότι θα κερδίσουμε κάποιον τίτλο φέτος, γιατί έχουμε καλή ομάδα».

Έρχεται ένα μεγάλο ντέρμπι, αυτό με την Ομόνοια. Τι να περιμένουμε;
«Απ’ όταν ήρθα στην Κύπρο έμαθα πως με την Ομόνοια είναι ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι. Ξέρω ότι η Ομόνοια έχει καλή ομάδα, καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά η Ανόρθωση μπορεί να κερδίσει. Θέλουμε τη νίκη για να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς μας».

Ποια είναι η άποψή σου για το κυπριακό πρωτάθλημα;
«Δεν ξέρω πολλά πράγματα, γιατί είμαι εδώ μόνο τέσσερις μήνες. Όμως βλέπω ότι υπάρχουν καλές ομάδες, καλοί παίκτες και είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Ποιες ομάδες βλέπεις ότι ξεχωρίζουν και θα κυνηγήσουν τον τίτλο;
«Η Ανόρθωση, η ΑΕΛ, ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ και η Ομόνοια».

Συγκρίνοντας το κυπριακό πρωτάθλημα με το ρουμάνικο πρωτάθλημα, ποια είναι η άποψή σου;
«Στη Ρουμανία τα τελευταία χρόνια ήρθαν πολύ καλοί ξένοι παίκτες, υπάρχουν δύο ομάδες τώρα, μια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μια στο Γιουρόπα Λιγκ, και το επίπεδο είναι πολύ πιο υψηλό απ’ ό,τι παλιά και είναι ένα καλό πρωτάθλημα. Όσο βρίσκομαι στην Κύπρο και σε αυτά τα πρώτα πέντε παιχνίδια που έπαιξα, βλέπω ότι υπάρχουν καλές ομάδες, καλοί παίκτες και είναι επίσης ένα καλό πρωτάθλημα».

Υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα;
«Απλώς θεωρώ πως κάποιοι τομείς χρειάζονται βελτίωση».

Φέτος η Ανόρθωση διαθέτει σε όλες τις θέσεις πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Στη δική σου θέση υπάρχει έντονος συναγωνισμός;
«Η Ανόρθωση έχει μια πολύ καλή ομάδα και σε όλες τις θέσεις υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, έτσι υπάρχει και καλός συναγωνισμός. Αυτό είναι θετικό για την ομάδα, γιατί μας κάνει να προσπαθούμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

Εντός αγωνιστικού χώρου βγάζεις την εικόνα ενός σκληρού ποδοσφαιριστή που εύκολα δέχεται κάρτες.
«Είναι η ιστορία της ζωής μου! Δεν μπορώ να το αλλάξω, προσπάθησα, αλλά δεν τα κατάφερα. Μου αρέσει να παίζω δυνατά και να τα δίνω όλα για να κερδίζει η ομάδα μου».

Το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι σε άνοδο, με τη συμμετοχή ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο στόχος σου είναι να αγωνιστεί με την Ανόρθωση σε ομίλους;
«Ο στόχος μου πρώτα είναι να κερδίσω έναν τίτλο με την Ανόρθωση, να παίζω καλό ποδόσφαιρο και σίγουρα θα είναι καλό αν αγωνιστώ και σε ομίλους είτε του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε του Γιουρόπα Λιγκ».
Ο κόσμος της ομάδας είναι απαιτητικός. Θέλει νίκες και τίτλο.
«Ναι, είναι λογικό, η Ανόρθωση είναι μια πολύ μεγάλη, πολύ σημαντική και ιστορική ομάδα στην Κύπρο, και είναι φυσιολογικό οι οπαδοί μας να θέλουν να τα κερδίζουμε όλα. Είναι σημαντικό επίσης να τους έχουμε δίπλα μας και κάποιες φορές που δεν παίζουμε καλά χρειαζόμαστε περισσότερο τη στήριξή τους».

Μικρή μερίδα του κόσμου μέχρι τώρα έχουν αντιδράσει άσχημα. Διακοπή αγώνα με την Ντίλα Γκόρι. Διακοπή αγώνα με την ΕΝΠ. Ποια είναι η άποψή σου;
«Ξέρω ότι οι οπαδοί μας έχουν πολύ πάθος και άγχος στα παιχνίδια, και θέλουν πάντα να κερδίζουμε. Εύχομαι ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε ανάλογα επεισόδια, επειδή μετά θα τιμωρηθούμε και θα αναγκαστούμε να παίξουμε χωρίς κόσμο, και είναι δύσκολο να παίζουμε χωρίς αυτούς. Όπως είπα και πριν, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τους οπαδούς μας μαζί μας, χρειαζόμαστε πολύ τη στήριξή τους».

Πώς είναι η ζωή σου στην Κύπρο;
«Είναι πολύ καλή. Η οικογένειά μου μένει μαζί μου, η κόρη μου μάλιστα άρχισε και σχολείο εδώ, και γενικά νιώθουμε όλοι πολύ καλά».

Τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει εδώ;
«Μου αρέσει ο καιρός όπως είναι τώρα, αλλά δεν μου άρεσε όπως ήταν το καλοκαίρι γιατί ήταν πολλή ζέστη και δυσκολευόμασταν στις προπονήσεις».

Ο κόσμος που σε συναντά στον δρόμο τι σου λέει;
«Ο κόσμος είναι φιλικός μαζί μου, πάντα με ρωτάνε για τα παιχνίδια και μου δείχνουν τη στήριξή τους. Μου αρέσει αυτή η επαφή με τον κόσμο».

Πηγή: sigmalive.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ