Απόλλων 0 – 2 Ανόρθωσις: Η άλωση της Λεμεσού! (video)

Έστω και δύσκολα, κόντρα στο σκληρό παιχνίδι του Απόλλωνα (με την ανοχή του διαιτητή), η ομάδα μας πήρε μία σημαντικότατη νίκη, τρίτη συνεχόμενη και πρώτη σε “ντέρμπι”! Νίκη που μας φέρνει στην κορυφή, έστω με “συγκάτοικους”, ανεβάζει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών και “αναγκάζει” τον κόσμο να κατακλύσει το “Αντώνης Παπαδόπουλος” σε δύο βδομάδες με την Ομόνοια!

Η ομάδα ήταν καλύτερη στο πρώτο 20λεπτο, άνοιξε το σκορ με τον Λαβόρδε στο 11′ με εξαιρετικό σουτ ενώ έφτιαξε 1-2 άλλες καλές ευκαιρίες για να κάνει το 2-0. Απο το 20΄και μετά χάσαμε τον έλεγχο του κέντρου και ο απόλλωνας έκανε μερικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Ευτυχώς ο Βαλβέρδε έσωσε την εστία μας 2-3 φορές με εξαιρετικές αποκρούσεις.

Παρα την πίεση του Απόλλωνα στο δεύτερο μισό και την εχθρική διαιτησία του Νικολάου, καταφέραμε να πάρουμε μια μεγάλη και σημαντική νίκη. Δεν παίξαμε όσο ξέρουμε αλλά δείξαμε πάθος και θέληση. Δείξαμε επίσης συγκέντρωση και υπομονή στο παιχνίδι μας, παρά τις προκλήσεις του γελοίου διαιτητή νικολάου. Το κλάμα του Απόλλωνα επιασε τόπο, αλλα λογάριασαν δίχως την έμπνευση του Ρίκι και τα πνευμόνια του Ρέζεκ που στο 92 καθάρισε το παιχνίδι με κοντινό σουτ. Μπράβο στους πέντε της άμυνας και κυρίως στον Βαλβέρδε που κάποιοι αμφισβητούσαν. Μπράβο και στους 14 για την κατάθεση ψυχής σε ένα εχθρικό γήπεδο.

Η σύνθεση

Με την ίδια εντεκάδα του αγώνα με την Δόξα ξεκίνησε την ομάδα ο Λέβι. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βαλβέρδε και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ίλιτς – Ζόρζε. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Άντιτς και στο αριστερό ο Σιέλης. Στην μεσαία γραμμή, αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Αλέξα και Σκοπελίτης και μπροστά τους σαν επιτελικός ο Σπαντάτσιο. Λαβόρδε αριστερά, Κάλβο δεξιά και Ρέζεκ κορυφή ήταν η τριάδα της επίθεσης.

Πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με την ομάδα μας να είναι καλύτερη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δώσαμε χώρο στον αντίπαλό μας, αλλά φεύγαμε ταχύτητα στην αντεπίθεση, και δημιουργούσαμε αρκετά ρήγματα με τις επινοήσεις των ποδοσφαιριστών μας. Βρήκαμε δύο – τρεις ευκαιρίες μέχρι το 15, όπου ο Λαβόρδε έκανε για ακόμα μία φορά τα μαγικά του και με ασύλληπτο σουτ από μακριά άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας. Η Ανόρθωση συνέχισε από εκεί που έμεινε και αν ήταν πιο προσεκτικός ο Ρέζεκ στις ευκαιρίες που βρήκε θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας και να κάνει ακόμη πιο εύκολη την συνέχεια του παιγνιδιού για εμάς. Στην συνέχεια, αφήσαμε αδιακαιολόγητα χώρο στον Απόλλωνα, δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα, και η ομάδα της Λεμεσού πίεσε για την ισοφάριση, με τον Βαλβέρδε να είναι εξαιρετικός όποτε χρειάστηκε. Στο 39 είχαμε και την αναγκαστική αλλαγή του Ζόρζε με τον Κόλιν, καθώς ο Πορτογάλος λόγω τραυματισμού δεν μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα.

Δεύτερο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι αφήσαμε χώρο στον Απόλλωνα, ο οποίος όμως δεν ήταν τόσο επικίνδυνος όσο ήταν στο πρώτο. Στο 52 κάναμε και την δεύτερη μας αλλαγή, με τον Οκκά να παίρνει την θέση του Κάλβο. Ένας προκλητικότατος όμως διαιτητής, έβγαλε τους ποδοσφαιριστές μας εκτός εαυτού, και δεν άφηνε την ομάδα να παίξει ποδόσφαιρο καθώς άλλα έβλεπε και άλλα σφυρούσε. Κάτι ήξεραν εκεί στην Επιτροπή Διαιτησίας όταν όριζαν για διαιτητή του παιγνιδιού αυτό το νέο φρούτο. Ακόμη και έτσι όμως, κανείς δεν ήταν ικανός να σταματήσει την σημερινή Ανόρθωση από το να πάρει την νίκη, Στις αντεπιθέσεις μας ήμασταν επικίνδυνοι, αλλά μας έλειπε η τελική πάσα, χωρίς όμως ο Απόλλωνας να μπορεί να μας απειλήσει ιδιαίτερα, καθώς Βαλβέρδε και κεντρικό αμυντικό δίδυμο καθάριζαν όλες τις φάσεις. Ήρθε και το τέρμα του Ρέζεκ στις καθυστερήσεις, και κάπου εκεί τελείωσε για τα καλά το παιγνίδι. Προηγουμένως, με νέα αναγκαστική αλλαγή ο Λαμπάν πήρε την θέση του Λαβόρδε.

Η διαιτησία

Σήμερα ο διαιτητής πήρε άριστα. Και λέμε πως πήρε άριστα, γιατί εκτέλεσε στο ακέραιο τις εντολές που έχουν όλοι οι διαιτητές που κάνουν τα παιγνίδια της Ανόρθωσης. Ο Απόλλωνας έπρεπε να δεχθεί τουλάχιστον δύο κόκκινες για τα μαρκαρίσματα των ποδοσφαιριστών του, κάτι που φυσικά δεν έγινε. Η διαιτησία ιδιαίτερα του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν απίστευτα προκλητική, και σήμερα καταφέραμε να νικήσουμε και τα κοράκια μαζί. Επιτέλους, η διοίκηση να κάνει κάτι. Ακολουθεί το παιγνίδι με την Ομόνοια όπου πέρσι σε τέσσερα συνολικά παιγνίδια, στα τρία παίζαμε με δέκα ποδοσφαιριστές.

Η ομάδα.

Σήμερα καταφέραμε και πετύχαμε αυτό που ήρθαμε να κάνουμε, δηλαδή να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Στο πρώτο εικοσάλεπτο, η Ανόρθωση ήταν πολύ καλή στον αγωνιστικό χώρο, έκανε αρκετές ευκαιρίες και πέτυχε ένα φανταστικό τέρμα με τον Λαβόρδε. Κάπου εκεί όμως φαίνεται ότι κάποιος έκλεισε τον διακόπτη, καθώς αντιμετωπίσαμε τον Απόλλωνα παθητικά, ο οποίος δεν μας τιμώρησε στις ευκαιρίες που βρήκε, αλλά και στα πολλά στημένα που είχε. Στο δεύτερο ημίχρονο ισοζυγίσαμε το παιγνίδι, αλλά όπως προαναφέραμε, η διαιτησία δεν μας άφησε να κάνουμε το παιγνίδι μας. Ήρθε όμως στο τέλος το τέρμα του Ρέζεκ και το οποίο έθεσε ταφόπλακα στο όνειρα των Απολλωνιστών για ισοφάριση.

Ο προπονητής.

Και σήμερα ο Λέβι έβαλε την ίδια εντεκάδα του αγώνα με την Αλκή, αλλά μετά το εικοσάλεπτο φάνηκε ότι η συνύπαρξη δύο αμυντικών χαφ που δεν μπορούν να δημιουργήσουν, δυσκολεύει αφάνταστα την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Με τον Σπαντάτσιο να είναι καλά κλεισμένος, δεν μπορούσαμε με τίποτε να κρατήσουμε μπάλα, και αυτό επέτρεπε στον Απόλλωνα να βγαίνει συνεχώς μπροστά. Ο Σπαντάτσιο χρειάζεται κάποιο στήριγμα μπροστά του έτσι ώστε να μπορεί να απελευθερωθεί και αυτός, και το όχι έχουμε πρόβλημα να κρατήσουμε μπάλα φαίνεται καθαρά στα τελευταία δύο παιγνίδια. Κατά τα άλλα όμως, το κοουτσάρισμα του και η φιλοσοφία του για το σημερινό παιγνίδι μας έφερε τους τρεις βαθμούς, και αυτό είναι που έχει ουσία.

Ο κόσμος.

Με μία λέξη. ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ. Θα κάνουμε ειδικό θέμα για την παρουσία του κόσμου στο σημερινό παιγνίδι για αυτό δεν θα πούμε περισσότερα εδώ.

Τι μας μένει από το παιγνίδι

–       Το φοβερό τέρμα του Λαβόρδε

–       Η εξαιρετική εμφάνιση του Βαλβέρδε

–       Η πολύ καλή παρουσία Σιέλη

–       Ο απίστευτος κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες

Τι θέλουμε να ξεχάσουμε

–       Το πρόβλημα να κρατήσουμε μπάλα

–       Την προκλητική διαιτησία (που δεν μας αφήνουν όμως να το ξεχάσουμε)

–       Μερικά παιδικά λάθη που κάναμε και παρολίγο να στοιχήσουν


Το κείμενο ανανεώνεται συνεχώς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ