Αν έχει κέφια η τετράδα…

Πολλά στον Κυριακάτικο αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα, θα εξαρτηθούν από την απόδοση της μεσοεπιθετικής τετράδας της ομάδας, που τα τελευταία παιγνίδια βγάζει φωτιές. Λαβόρδε, Κάλβο, Ρέζεκ και Σπαντάτσιο συνθέτουν μία μεσοεπιθετική γραμμή που είναι ικανή να γκρεμίσει όποια αμυντικά σχέδια έχει ο αντίπαλος προπονητής.

Το θετικό είναι ότι οι δύο από τους τέσσερις,  Ρέζεκ και Σπαντάτσιο, διανύουν περίοδο μεγάλης φόρμας έχοντας πετύχει τα 8 από τα 11 φετινά τέρματα της ομάδας μας. Ο Κάλβο, από τον πρώτο αγώνα είναι σταθερός σε ψηλές αποδόσεις, ενώ ο Λαβόρδε έκανε την πρώτη του εμφάνιση σαν βασικός στο φετινό πρωτάθλημα απέναντι στην Αλκή έχοντας μάλιστα πάρα πολύ καλή απόδοση, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε ψηλό βαθμό ετοιμότητας.

Η ύπαρξη πολλών και ικανών μεσοεπιθετικών στο αρχικό σχήμα, μας επιτρέπει να είμαστε επικίνδυνοι και από τα δύο άκρα αλλά και από τον κεντρικό άξονα, ενώ δυσκολεύει αφάνταστα και τον αντίπαλο καθώς και να καταφέρει να εξουδετερώσει κάποιες μονάδες, δύσκολα θα τα καταφέρει και με τους τέσσερις στο ίδιο παιγνίδι. Επίσης, δύσκολο θα είναι να βρεθούν και οι τέσσερις σε κακή αγωνιστική κατάσταση στον ίδιο αγώνα.

Πέρσι, η ομάδα εξαρτιόταν σε τεράστιο βαθμό από την αγωνιστική κατάσταση του Λαβόρδε. Αν ο Κολομβιανός βρισκόταν εκτός παιγνιδιού, τότε η Ανόρθωση γινόταν αρκετά προβλέψιμη και πολύ πιο ακίνδυνη, καθώς ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος όταν ο Ρέζεκ βρισκόταν σε κακή αγωνιστική κατάσταση, δεν υπήρχε άλλος ποδοσφαιριστής ανάλογης κλάσης για να δώσει το κάτι παραπάνω. Ευτυχώς φέτος, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, τουλάχιστον μέχρι τώρα, και αν αναλογιστούμε ότι επιστρέφει και ο Ιτζάγκι που στηρίζουμε πολλά πάνω του, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ