Ένταση, το όπλο των αδυνάτων

Σωστά μηνύματα επεχείρησαν να στείλουν Σάββας Κάκος και Στέλιος Μυλωνάς στη σημερινή τους συνάντηση, παραμονές του μεγάλου ντέρμπι της 21ης Οκτωβρίου.

Είναι φυσιολογικό, σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, να υπάρξει και αντιπαράθεση και αντιπαλότητα τόσο εντός του αγωνιστικού χώρου, όσο και στις εξέδρες. Είναι αχρείαστο όμως να υπάρχει τέτοιο τεταμένο κλίμα, τόση ένταση, που μπορεί να οδηγήσουν σε δυσάρεστα για όλους τους υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους γεγονότα. Πολύ δε περισσότερο, που το παιχνίδι διεξάγεται μόλις στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος και – με 26 ακόμα αγωνιστικές να εκκρεμούν – δεν πρόκειται να προδικάσει απολύτως τίποτα.

Φυσιολογικά η ομάδα μας, όντας πρώτη στη βαθμολογία, θα ψάξει για το τρίποντο που θα της ανεβάσει την ψυχολογία στα ύψη και θα της δώσει μια νέα δυναμική στο πρωτάθλημα. Συνεπώς η ένταση και τα όποια έκτροπα, μάλλον θα δυσχεράνουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας, παρά θα την ενισχύσουν. Ο βαθμολογικός πίνακας μαρτυρεί ότι έχουμε καλύτερη ομάδα, το ίδιο και τα επιμέρους στατιστικά σε άμυνα και επίθεση. Αυτό φάνηκε και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Προερχόμαστε από μια δύσκολη εκτός έδρας νίκη κόντρα σε ένα σκληροτράχηλο αντίπαλο και θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο.

Από την άλλη πλευρά, εκείνος που αισθάνεται αδύναμος και νιώθει πως βρίσκεται με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο, θα επιδιώξει την δημιουργία εντάσεων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το σκηνικό των τελευταίων ημερών. Η πρόσκληση προς τον πρόεδρο Σάββα Κάκο να συμμετάσχει σε δείπνο σε δημόσιο χώρο, το μπαράζ δημοσιευμάτων από συγκεκριμένες οπαδικές ιστοσελίδες δύο δήθεν αντιπάλων μεταξύ τους σωματείων περί της συγκεκριμένης συνάντησης ωσάν να ανακάλυψαν το κυπριακό “watergate”, ο τελικός ορισμός του Λεόντιου Τράττου να διευθύνει την συνάντηση. Ενός διαιτητή, που και αρνητική προϊστορία έχει με το σωματείο μας και φέτος κατόρθωσε να γίνει κόκκινο πανί για τους φιλάθλους μας μόλις στη δεύτερη αγωνιστική!

Εμείς δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα και να τινάξουμε το παιχνίδι στον αέρα. Να θυμίσουμε το περσινό Ομόνοια-ΑΕΛ και τι έγινε στην ανάπαυλα; Να αναφερθούμε στο Ανόρθωσις-Απόλλων και το μπενταντίν όπου διαιτητής – συμπτωματικά – ήταν ο Τράττος; Να πάμε πίσω στο κομπολόι και πάλι με Ομόνοια; Οφείλουμε να μάθουμε από τα λάθη μας και να συμπεριφερθούμε όπως στα παιχνίδια με Ολυμπιακό Πειραιώς. Να αφήσουμε όλες τις προκλήσεις να περάσουν απαρατήρητες και να απαντήσει αποκλειστικά η ομάδα στο γήπεδο. Ο κόσμος οφείλει από την ώρα άφιξης στην εξέδρα μέχρι την αποχώρηση από αυτή, να σκέφτεται αποκλειστικά την Ανόρθωση και την Αμμόχωστο. Οτιδήποτε άλλο, μας αφήνει παγερά αδιάφορους…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ