Ανόρθωσις 3 – 0 Αλκή: Αφιερωμένο στον Μπόα!

Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα μας στο Αντώνης Παπαδόπουλος, καθώς με σκόρερ τους Σπαντάτσιο (δις) και Ρέζεκ επιβληθήκαμε δίκαια της Αλκής με 3-0. Επέστρεψε με δύο ασσίστ ο Λαβόρδε, ενώ ο Σιέλης πήρε την θέση του άτυχου Μποαβεντούρα στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπου τα πήγε αρκετά καλά. Μελανό σημείο του σημερινού παιγνιδιού, το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο όπου αγωνιζόμασταν με παίκτη περισσότερο, αλλά η Αλκή ήταν κυρίαρχος και έχασε δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Κόντρα στην ροή του δευτέρου ημιχρόνου, ήρθε το φανταστικό τέρμα του Ρέζεκ και κάπου εκεί τελείωσε το παιγνίδι.

Η σύνθεση

Με τον Μποαβεντούρα εκτός, η ομάδα προχώρησε σε δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με την Δόξα. Όπως προαναφέραμε, θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας πήρε ο Σιέλης ενώ επανήλθε στην εντεκάδα ο Λαβόρδε, με τον Λαμπάν να μένει έξω. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βαλβέρδε και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ίλιτς – Ζόρζε. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Άντιτς. Στην μεσαία γραμμή, αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Αλέξα και Σκοπελίτης και μπροστά τους σαν επιτελικός ο Σπαντάτσιο. Λαβόρδε αριστερά, Κάλβο δεξιά και Ρέζεκ κορυφή ήταν η τριάδα της επίθεσης.

Πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με την ομάδα μας να έχει την κατοχή, να φθάνει σχετικά εύκολα έξω από την περιοχή της Αλκής αλλά να είμαστε όσο επικίνδυνοι έπρεπε να είμαστε. Η Αλκή πίεζε από ψηλά, κάτι που δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών μας, ενώ η ύπαρξη δύο καθαρών αμυντικών μέσων στην αρχική εντεκάδα δυσκόλευε ακόμη περισσότερο το παιγνίδι μας, καθώς ο Σπαντάτσιο ήταν καλά κλεισμένος και αναγκαστικά πιέζαμε περισσότερο από τα άκρα. Αμυντικά δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός τα πέντε(!) συνεχόμενα κόρνερ της Αλκής, όπου όλους το μυαλό μας πήγε στα προβλήματα που έχουμε στα στημένα αλλά ευτυχώς δεν δεχθήκαμε κάποιο τέρμα. Είχαμε μία φοβερή ευκαιρία με τον Ρέζεκ όπου νικήθηκε από κοντά από τον Γιωργαλλίδη, πριν φθάσουμε στο 33 όπου ανοίξαμε το σκορ. Ο Αλέξα με μία εξαιρετική μακρινή μπαλιά βρήκε τον Λαβόρδε, ο Κολομβιανός έκανε την γνωστή κούρσα του και σέρβιρε έτοιμο τέρμα στον Σπαντάτσιο που δεν έχασε την ευκαιρία από πολύ κοντά και πέτυχε το τέταρτό του φετινό τέρμα. Έξι λεπτά αργότερα, ο Σανταμάρια δέχθηκε την κόκκινη κάρτα για εν ψυχρώ κτύπημα στον Αλέξα. Πέρα από ένα αδύνατο σουτ του Κάλβο, δεν απειλήσαμε ιδιαίτερα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Δεύτερο ημίχρονο

Για ακόμα μία φορά (βλέπε Ντίλα και Παραλίμνι), η ομάδα μας ξεκίνησε πολύ άσχημα το δεύτερο ημίχρονο κάτι που επέτρεψε στην Αλκή που αγωνιζόταν με δέκα να είναι καλύτερη από την ομάδα μας, και να έχει δύο ευκαιρίες για να σκοράρει, με την δεύτερη μάλιστα ανεπανάληπτη. Κόντρα στην ροή του παιγνιδιού, μία ασσίστ του Λαβόρδε και ένα εξαιρετικό πλασέ από τον Ρέζεκ έφεραν την ομάδα μας να προηγείται με δύο τέρματα, και κάπου εκεί να μπαίνει πρόωρο τέλος στο παιγνίδι. Στην συνέχεια η ομάδα μας είχε την κατοχή, ηρεμήσαμε λίγο το παιγνίδι μας, και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για εμάς. Στο 65 κάναμε την πρώτη μας αλλαγή, με τον Οκκά να παίρνει την θέση του Λαβόρδε, και ένα λεπτό αργότερα σκόραρε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, που κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 75 βγήκε ο Σιέλης και ο Λαμπάν πήρε την θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ένα λεπτό αργότερα η ομάδα μας με σκόρερ και πάλι τον Σπαντάτσιο, πέτυχε το τρίτο της τέρμα. Ο σκόρερ μετά από λίγο βγήκε έξω με τον Οχαγιόν να παίρνει την θέση του, και παρά τις ευκαιρίες που βρήκαμε στην συνέχεια, δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα τέταρτο τέρμα.

Η διαιτησία

Σε ένα παιγνίδι όπου η ομάδα μας κέρδισε με 3-0, το αποτέλεσμα στις κίτρινες κάρτες ήταν… 4-4. Σωστή η κόκκινη στον ποδοσφαριστή της Αλκής, αλλά η ευκολία που δεχόμαστε κίτρινες κάρτες είναι τουλάχιστον ύποπτη. Καθαρό γκολ που ακυρώθηκε από την ομάδα μας, με τελικό απολογισμό της διαιτησίας σήμερα να παίρνει κάτω από την βάση.

Η ομάδα

Παρά το 3-0, η εμφάνιση της ομάδας ήταν μέτρια, ιδιαίτερα στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Για δεύτερο συνεχόμενο παιγνίδι, και μάλιστα με τις θεωρητικά μικρές ομάδες, αγωνιζόμαστε με δύο αμυντικά χαφ κάτι που μας στερεί από την οργάνωση του παιγνδιού και την επιθετικότητά μας. Σήμερα δεν τιμωρηθήκαμε από τον αντίπαλο εκεί που κλείσαμε τον διακόπτη, αλλά αυτό δεν θα γίνεται συνέχεια. Το θετικό είναι ότι δημιουργήσαμε ευκαιρίες, και είχαμε και αποτελεσματικότητα, κάτι που δεν είχαμε πέρσι. Και λέω το πέρσι, γιατί φέτος στα τρία από τα τέσσερα παιγνίδια που δώσαμε για το πρωτάθλημα, είχαμε επιθετικό πλουραλισμό και ακόμη και με την Δόξα που δεν δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, πετύχαμε δύο τέρματα. Μακάρι να έχουμε ανάλογη συνέχεια.

Ο προπονητής

Το στήσιμο της ομάδας στα χαρτιά ήταν καλό. Με τα δύο αμυντικά χαφ κλείνουμε καλύτερα τους χώρους στην άμυνα, αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι. Και λέμε αυτό, γιατί στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχαμε άλλο ποδοσφαιριστή να κρατήσει μπάλα στην μεσαία γραμμή και να ηρεμήσει το παιγνίδι μας, με την Αλκή να παίρνει τα ηνία του αγώνα. Μπορούμε να πούμε ότι ο Ρέζεκ με το τέρμα του «έσωσε» τον Λέβι, γιατί δεν ξέραμε πως θα ήταν η συνέχεια του παιγνιδιού αν δεν προηγούμασταν με δύο τέρματα διαφορά.

Ο κόσμος

Δυστυχώς ποσοτικά σήμερα υστερήσαμε και μάλιστα αρκετά. Ειδικά σήμερα και μετά την ατυχία Μποαβεντούρα, έπρεπε να βρεθούμε μαζικότερα στο γήπεδο, κάτι που δεν έγινε. Σε θέμα φωνής, η νότια δεν σταμάτησε λεπτό να στηρίζει την ομάδα, αλλά η διοίκηση πρέπει να βρει τρόπους να φέρει τον κόσμο πίσω. Και όταν βάζεις το εισητήριο 20 Ευρώ, τότε είναι λογικό ότι ο κόσμος θα προτιμήσει να δει το παιγνίδι από σπίτι του, εν καιρό οικονομικής κρίσης. Γιατί η Ανόρθωση έχει κόσμο σε όλες τις πόλεις, και είναι δύσκολο πλέον για ένα οικογενειάρχη να ξοδεύει μία μικρή περιουσία για να βρίσκεται κάθε Σαββατοκύριακο στο γήπεδο. Για αυτό το θέμα θα επανέλθουμε τις επόμενες ημέρες.

Τι μας μένει από το παιγνίδι

–          Τα εξαιρετικά τέρματα που σημειώσαμε

–          Την διάθεση Λαβόρδε που επέστρεψε δυναμικά

–          Την καλή απόδοση Σιέλη

–          Την επιστροφή Ρέζεκ σε υψηλά επίπεδα απόδοσης σε συνεχόμενα παιγνίδια

Τι θέλουμε να ξεχάσουμε

–          Το νεκρό διάστημα που παρουσιάζουμε και πάλι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

–          Τις αψυχολόγητες αντιδράσεις ποδοσφαιριστών μας, όπως τον Αλέξα που δύο φορές εκεί που δεν υπήρχε κίνδυνος τραβάει προκλητικά από την φανέλα αντίπαλο ποδοσφαιριστή. Κάποιος να του τραβήξει το αυτί.

–          Την απουσία του κόσμου.

Βίντεο με τα τέρματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ