Ίλιτς: Άκουσε πολλά αλλά εξελίσσεται σε ηγέτης

Και τι δεν άκουσε ο Σλοβένος μόλις ανακοινώθηκε η μεταγραφή του. Παίκτης που δεν είχε αρκετές συμμετοχές τα τελευταία χρόνια τι θα κάνει στην ομάδα μας, ήταν ένα από τα πολλά σχόλια που ακούστηκαν για τον Σλοβένο αμυντικό με το που πάτησε το πόδι του στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Φυσικά εμείς οι προπονητές της κερκίδας μπορούμε να κρίνουμε τον οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή με το που ακούμε για πρώτη φορά το όνομά του. Μας κάνει, δεν μας κάνει, παιχτούρα, παλτό… Έχει το αλάθητο το μάτι μας. Θυμάστε όταν ανακοινώσαμε Λαβόρδε; Τι θα κάνουμε τον «ρόκολο» που έπαιζε στις χωράφες τις Κολομβίας; Και όμως, αυτός ο «ρόκολος» είναι ότι πιο ποιοτικό είχαμε εδώ και αρκετά χρόνια.

Η αλήθεια να λέγετε όμως, τα πρώτα δείγματα γραφής του Ίλιτς δεν ήταν και τα καλύτερα. Αλλά όπως και ο κάθε ποδοσφαιριστής, χρειάζεται τον χρόνο του όταν αγωνίζεται σε νέα ομάδα. Και ειδικά όταν αγωνιζόταν σε θέση που του ταιριάζει λιγότερο, δηλαδή αυτή του δεξιού μπακ. Από την στιγμή όμως που μεταφέρθηκε στο κέντρο της άμυνας, δείχνει να εξελίσσεται σε ηγετική φυσιογνωμία και να δένει εξαιρετικά με τον Πάολο Ζόρζε. Δύο παιγνίδια συνέθεσε το αμυντικό δίδυμο με τον Πορτογάλο, δεχθήκαμε μηδέν τέρματα, και σύνολο τρεις ευκαιρίες από τους αντιπάλους. Μάλιστα, στο παιγνίδι με την Δόξα, ήταν αυτός που άρχισε κούρσα από το κέντρο της άμυνας, ξεπέρασε τους αντιπάλους και έδωσε την μπάλα στα πλάγια από όπου προήλθε το πρώτο μας τέρμα.

Από την άλλη, είναι ίσως νωρίς να εξάγουμε «τελικά» συμπεράσματα, αλλά αυτά που δείχνει ο Σλοβένος αγωνιζόμενος ως κεντρικός αμυντικός είναι πολύ ενθαρρυντικά. Είναι πολύ καλός στο ψηλό παιγνίδι, μπορεί να αγωνιστεί με την μπάλα στα πόδια, μπορεί να οργανώσει το παιγνίδι της ομάδας από πίσω, και δεν αναλώνεται σε επικίνδυνα τάκλιν από το τίποτα που μπορούν να επιφέρουν κάρτα (Αλέξα, βλέπε να μαθαίνεις). Το σίγουρο όμως, είναι ότι ένας ποδοσφαιριστής που στο άκουσμα της μεταγραφής του δεν… ζεσταθήκαμε ιδιαίτερα, μπορεί να εξελιχθεί σε ηγέτη στην αμυντική γραμμή της ομάδας. Ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι και να μην χρειαστεί να πάρουμε πίσω αυτά που λέμε τώρα! Στα επόμενα δύο παιγνίδια,  με Απόλλωνα και Ομόνοια, δίνει τις δικές του εξετάσεις όπως και οι υπόλοιποι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ