Μείωση τιμής εισιτηρίου εδώ και τώρα!

Με τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα τέσσερα πρώτα παιγνίδια του πρωταθλήματος, η ομάδα μας κάνει μία από τις καλύτερες αρχές στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, και αν δεν έβαζε το χεράκι της, ή καλύτερα την σφυρίχτρα της η φαλακρή δύναμη (Γεια σου Τράττο), αυτή την στιγμή θα είχαμε το απόλυτο στο πρωτάθλημα. Θα μου πείτε ότι ακόμα δεν έχουμε δώσει ντέρμπι, αλλά και εγώ θα σας πω με την σειρά μου πόσους βαθμούς χάσαμε από τις θεωρητικά μικρότερες ομάδες τα τελευταία χρόνια.

Αυτό που προβληματίζει είναι η απουσία του κόσμου από τα παιγνίδια. Μπορεί στα Ευρωπαϊκά να γέμιζε το Αντώνης Παπαδόπουλος, αλλά στα τρία μέχρι τώρα παιγνίδια που δώσαμε στο Ναό η προσέλευση του κόσμου της ομάδας για το μέγεθός μας ήταν πενιχρή. Σίγουρα ο Ευρωπαϊκός αποκλεισμός ήταν ένα ισχυρό σοκ για τον κόσμο της ομάδας, αλλά μέχρι τώρα ως κάποιο σημείο έπρεπε να είχε ξεπεραστεί.

Ο πιο σημαντικός όμως λόγος για την απουσία του κόσμου, είναι η τιμή του εισιτηρίου. Εν καιρώ οικονομικής κρίσης, είναι αδιανόητο η τιμή του κανονικού εισιτηρίου να είναι 20 Ευρώ. Εκεί στην διοίκηση πρέπει να σκεφτούν τις «παρενέργειες» που έχει για τον κόσμο αυτή η τιμή. Ή θα αφήσουν τις τιμές όπως είναι και εκτός από τα ντέρμπι, οι κερκίδες θα είναι μισοάδειες, ή θα χαμηλώσουν την τιμή ώστε να προσελκύσουν τον κόσμο στο γήπεδο. Ναι, υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην ομάδα και πρέπει να βρεθούν τρόποι να καλυφθεί η τρύπα, αλλά πρέπει να κατανοήσουν ότι οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι περισσότερες οικογένειες στην Κύπρο, και είναι πλέον πολύ δύσκολο να διαθέτουν μία μικρή περιουσία για να βρίσκονται κάθε εβδομάδα στις κερκίδες.

Και ιδιαίτερα από την στιγμή που ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι σε όλες τις πόλεις, τότε με πολύ μεγαλύτερη ευκολία κάποιος θα προτιμήσει να δει το παιγνίδι από το σπίτι του ή από την καφετέρια παρά να δώσει τόσα χρήματα για να το δει από κοντά.

Να μιλήσουμε και με αριθμούς. Ένας οικογενειάρχης από την Λεμεσό για παράδειγμα, με δύο παιδιά και με την σύζυγό του, θα πρέπει να δώσει 40 Ευρώ για δύο κανονικά εισιτήρια και 24 Ευρώ για δύο μαθητικά. Σύνολο, 64 Ευρώ μόνο τα εισιτήρια. Και 20 Ευρώ βενζίνη, μας κάνουν 84. Και 10 με 15 Ευρώ που θα ξοδέψει στο γήπεδο, μας κάνουν περίπου 100 Ευρώ! Και μιλάμε για ένα παιγνίδι μόνο! Σκεφτείτε να πρέπει να ταξιδέψει τέσσερις φορές σε ένα μήνα… Τι προτιμά η διοίκηση…. Να έχει τα εισιτήρια σε αυτές τις τιμές και αυτή η οικογένεια να μην έρθει καθόλου στο γήπεδο, ή να βάλει τις τιμές στο μισό για παράδειγμα και να πάρει 50 Ευρώ εκεί που δεν θα έπαιρνε τίποτε με τις σημερινές τιμές;

Πολύ σωστά θα πείτε κάποιοι, πως αυτό θα είναι άδικο για αυτούς που αγόρασαν εισιτήρια διαρκείας και έχουν πληρώσει ένα σεβαστό ποσό. Συμφωνώ μαζί σας. Υπάρχει όμως η λύση. Στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, μπορεί να δοθεί σαν αντιστάθμισμα ένα ποσό που να μπορεί να ξοδευτεί από την μπουτίκ. Μπορεί  να δοθούν δωρεάν εισιτήρια για κάποιους αγώνες όπως τον πλέιοφ. Σίγουρα κάτι μπορεί να βρεθεί ως αντιστάθμισμα.

Ελπίζω κάποιος από την διοίκηση να διαβάσει αυτό το άρθρο, ή κάποιος που γνωρίζει πρόσωπα να τους το μεταφέρει. Ο κόσμος της Ανόρθωσης, εδώ και τέσσερα χρόνια χωρίς να πανηγυρίσει κανένα τίτλο, έδωσε πολλά από το υστέρημα του για το οικοδόμημα που ονομάζεται Ανόρθωση. Καιρός είναι πλέον και η διοίκηση να σκεφτεί αυτό τον κόσμο, να σκεφτεί ότι υπάρχει μία οικονομική κρίση που έχει αναγκάσει τους συμπολίτες μας να μετρούν το κάθε σεντ για να έχουν να αγοράσουν ψωμί και γάλα στα μωρά τους, και να μειώσουν τις τιμές των εισιτηρίων. Μόνο καλό θα βγει για την Ανόρθωση αυτό.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ