Άπλα, όμορφα και αύριο

Αδέρφκια,

Έφαν μας τα 12ωρα στη δουλειά τζιαι εκαθυστερήσαμε το άρθρο μας.. sorry, mates που λαλούν τζιαι δαμέ στα χωρκά μου..

Θα σας πω λλία για την Δόξα, λλία για αύριο τζιαι λλία εξωαγωνιστικά αφού το εκαθυστερήσαμε..

Περι Δόξας 

Παρόλο που εκατσιάρισα μόλις είδα την 11αδα, ήβρα του και δίκαιο τελικά του Ρόνι. Μιλώ κυρίως για την έλλειψη τεχνίτη/δημιουργικου παίχτη στα 2 καθαρά χαφ (με λλία λογια την συνύπαρξη Σκοπελίτη, Άλεξα στην 11αδα), την τοποθέτηση του Λαμπάν στο 10 και του Σπαντάτσιο στο άκρο που δεν είναι η φυσική τους θέση και δεν μπορούν να δημιουργήσουν τόσα προβλήματα στον αντίπαλο απο εκεί.

Στην τοποθέτηση του Σπαντάτσιο στο άκρο παραμένω στην αρχική μου εκτίμηση, πως ήταν λάθος. Η είσοδος του πιο εκρηκτικού και ντριμπλέρ Οκκά με τον Σπαντάτσιο στο κέντρο, έδειξε πως μπορούμε να ειμαστε πιο δημιουργικοί και έτσι ήρθε και το γκολ. Στα υπόλοιπα όμως… Ο Λαμπάν παρόλο που δεν “δημιούργησε” όσο θα θέλαμε, έκανε τα ρίγματα του και έπρεπε να είχαμε σκοράρει με τον Σπαντάτσιο στο πρώτο μισο. Από την άλλη έδωσε πιο σημαντικές βοήθειες στους Άλεξα και Σκοπελίτη στο μαρκάρισμα, με αποτέλεσμα να μην πάρει μπάλα η Δόξα. Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως για την επιτυχή αναχαίτιση όλων των προσπαθειών της Δόξας και το μεγάλο ποσοστό κατοχής την έχει το δίδυμο Σκοπελίτη, Αλέξα (μεχρι το 60 περίπου). Το οχυρωμένο κέντρο ουσιαστικά διασφάλισε το μηδέν παθητικό, παρόλο που δεν βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι. Όταν έχεις την σιγουριά στην άμυνα και κατοχή της μπάλας όμως, ακόμα και αν δεν παίζεις φανταζί ποδόσφαιρο, μάλλον θα καταφέρεις να σκοράρεις όταν έχεις ποιοτικές μονάδες. Θυμηθείτε λίγο το 07-08.. οχυρωμένο κέντρο και δυνατή αμυνα, λίγες φάσεις, αλλά μείναμε αήττητοι. Κάθε 5 αγώνες, 4 νίκες του 1-0 ή του 2-0 και μια λευκή ισοπάλια. Δεν ήμασταν η Μπάρτσα, αλλα πήραμε πρωτάθλημα πριν τα playoffs. Σε ατομικό επίπεδο οι 5 πίσω ήταν πολύ καλοί αν και δεν πιέστηκαν. Στο κέντρο ο Σκοπελίτης και ο Αλέξα έκαναν την δουλειά τους στο αμυντικό κομμάτι, ενώ στο δημιουργικό ήταν μέτριοι. Στο άκρο ο Κάλβο ήταν πολύ κλεισμένος και με λίγες βοήθειες άρα δεν απέδωσε (κακά τα ψέματα το Αμμόχωστος είναι το χειρότερο γήπεδο για τον ακραίο επιθετικό) ενώ ο Σπαντάτσιο ήταν πολύ μέτριος στο άκρο και αρκέτα καλός στο κέντρο. Ο Ρέζεκ ήταν άρκετα καλός παρόλο που προσωπικά περιμένω περισσότερα. Ελπίζω η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ να είναι μόνο η αρχή και να του δώσει την απαραίτητη ώθηση για να αποδώσει αυτά που έδειξε παλαιότερα οτι μπορεί να αποδώσει. Για τον Οκκά τα λόγια είναι περιττά, αφού πάλι εδωσε την λύση.. σαν το παλιό καλό κρασί. Εν τέλει, ο Λαβόρδε έδειξε έτοιμος να ρεζιλέψει πολλούς ακραίους μπακ. Δεν θα μπώ σε ενδελεχή ανάλυση του πως συμπεριφέρθηκε η όμαδα σε διάφορες φάσεις, διότι το παιχνίδι (και το παλιογήπεδο) δεν έβγαλαν πολλά πράγματα για… άναλυση. Το σημαντικό είναι η νίκη και οι 3 βαθμοί

Περι Αλκής

Ακόμα να σταυρώσουν νίκη τζιαι εννα έρτουν μανικωμένοι.. Ερχόμαστε απο νίκη αλλα πρέπει να πάρουμε το παιχνίδι σοβαρά για να έρθει το τρίποντο. Εαν είναι έτοιμος ο Λαβόρδε, τότε μάλλον θα δούμε την τριπλέττα Ρέζεκ – Λαβόρδε – Κάλβο με τον Σπαντάτσιο πιο πίσω, και τους Αλέξα και Λαμπάν στα χαφ. Παρόλο που ο Σκοπελίτης ήταν θετικός με τη Δόξα και ο Οκκάς έκανε πάλι τη διαφορά θεωρώ πως θα παραμείνουν στον πάγκο και ίσως χρησιμοποιηθούν σαν αλλαγές. Ο λόγος είναι ότι ο Οκκάς μπορεί να βοηθήσει περισσότερο ξεκούραστος από τον πάγκο και ο Σκοπελίτης δεν μπορεί να προσφέρει δημιουργικά όσο ο Βινσεντ. Το ερωτηματικό είναι η άμυνα. Η προσωπική μου άποψη είναι πως ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί ο Σιέλης, διότι στις δύο θέσεις του κέντρου φαίνεται να είναι 5η επιλογή πίσω απο Αλέξα, Λαμπάν, Οχαγιόν και Σκόπε. Θεωρώ πως έχει την δύναμη, την εκρηκτικότητα, την ταχύτητα και τον σωματότυπο να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του ακραίου αμυντικού και η σημερινή κατάσταση του ρόστερ είναι ιδανική για να πάρει τις ευκαιρίες. Έλπιζω η αλλαγή Μποα – Σιέλη να είναι η μόνη στην άμυνα μας, παρα να… τα ξυλώσουμεν ούλλα. Η άλλη επιλογή είναι να πάει ο Αντιτς στα αριστερά, ο Ίλιτς στα δεξία και ο Κόλιν στο κέντρο. No thanks!

Περι ντόπας

Συγχωρέστε που τα τωρά τον τόνο ρε παιθκιά

Προς οπαδούς φαρμακείου α-ντοπ-ελ..

Σαν τα κοτόπουλα πέφτουν οι άνθρωποι που λαλεί τζιαι η Κανέλλη. Καλα ρε χτηνά, εν το χωρεί ο νους σας ότι εν στατιστικά αδύνατον 5 παίχτες σε πάροδο 13 μηνών να έχουν καρδιακά επεισόδια; Εν καταλάβετε οτι με το να μας λαλείτε “αν τους εποτίζαν αναβολικά ήταν να φκουν να το πούν μετά που επάθαν το κακόν” εν σαννα μου confirmάρετε πόσο βλάκες είσαστεν? Όξα νομίζετε οτι ένιξερουμεν ότι μετά που την κάθε τσιόφτα που μας προβάλετε σαν επιχείρημα πάτε έσσω τζιαι λαλείτε “κκιαολε, επομπαραν τους.. εν έτσι που επίαμεν στους 8;” Ε μεν αγχώνεστε, αλλο 3 καρδιακά τζιαι εννα ξαναπάτε στους 8. Σιεληόνια

Προς αντιπροσώπους α-ντοπ-ελ

Επιστρατεύσατε τον Χρύση, τον Χαραλαμπίδη, τον Γιοβάνοβιτς, τζιαι τον υπερ-βλακα (ούλλοι ξέρουμε για ποιον μιλώ εννε;) για να μας παντρέψετε με άδρωπον.  Όι έκαμαν σας θκυό εκατομμύρια ελέγχους αντι-ντοπινγκ, όι έκοψεν σας τις αντιβιώσεις τις Ογκμεντίν ο σχίζας τζιαι εδίαν σας ποτούντα Aspro Clear cold and flu για ευαίσθητα στομάχια, όι κολυμπάτε μεστα καθαρά νερά… Νναι ρε, ολοκάθαρα. Εν μες τα σκατά που κολυμπάτε, μες την βρωμιά τζιαι στα μπουκαλάκια με τα ούρα που “εχαθήκαν”. Αν σας εμισο-πιστέφκαν οι δικοί σας μετά το πρώτο με τον Κοντρη, τζιαι αν εχώσατε τα υπόλοιπα που εν εφκίκαν στην φόρα, τωρά εν τα σάζετε. Είπαμεν τζιαι πρίν ένταμπου λαλούν την νύχτα που παν εσσω να ππέσουν οι δικοί σας. Έμεις εξέραμεν το που την αρκήν, που τον τζιαιρό που εχαθήκαν τα ποτσούθκια. Ότι τζιαι να κάμετε, όσο τζιαι να σας καλύψει η συναπαρτζία σας μες την ΚΟΠριά σας, τα επιτεύγματα σας εσιεπαστήκαν που 5 κατάμαυρες σκιές. Όπως τα μετάλλια του Αρμοστρονγκ τζιαι της Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ περίπου. Παρόλο που εννα μείνετε ατιμώρητοι,  εμάς αρκεί μας τζείνη η σκέψη που κάμνετε την νύχτα..

Til next week,

The Londoner

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ